AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
DERBİDEN GOL ÇIKMADI

Stada nasıl sokulduğu belli olmayan yüzlerce meşale sahadaki futbola engel oldu. Beşiktaş ve Galatasaray'ın birer topu direkten döndü.

Zirveyi yakından ilgilendiren maçta Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki maç golsüz sona erdi: 0-0. Stres ve gerilimli bir atmosferde başlayan maçta iki takımda karşılaşmaya temkinli başladı. İlk pozisyonu Beşiktaş, 4. dakikada İbrahim ile yakaladı. Bu oyuncu kaleci Mondragon ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu dışarı attı. 1 dakika sonra Beşiktaş bu kez Tümer ile yakaladığı pozisyonu son anda De Boer önledi. Galatasaray maçtaki ilk tehlikeli atağını 10. dakikada Bratu ile gerçekleştirdi. Rumen oyuncunun sert şutu az farkla auta gitti. Bu pozisyonun hemen ardından bu kez Beşiktaş Tümer'in ara pasında ceza sahası içinde bomboş pozisyondaki İlhan topa dokunamadı.

GOLLER KAÇTI

40. dakikada Prates ve Mondragon'un büyük hatasından topla buluşan İlhan Mansız Beşiktaş adına gol fırsatından yararlanamadı. Galatasaray 41 ve 43. dakikalarda Hakan Şükür ile ard arda bulduğu gol fırsatlarını değerlendiremedi. Maçın uzatma dakikalarında Kaan Dobra'nın uzaktan sert şutunu Mondragon güçlükle bloke etti ve devre golsüz sona erdi.

SABRİ VE A.HASSAN'IN ŞUTLARI DİREKTEN DÖNDÜ

İkinci yarıda iki takımda kontrollü bir futbol ortaya koydu. 48. dakikada İlhan Mansız'ın önündeki topa De Boer'in elle kesmesine hakem es geçti. 70. dakikada Galatasaraylı Sabri ve maçın dakikalarından Beşiktaşlı Ahmet Hassan'ın şutları direkten döndü ve karşılaşma 0-0 sona erdi.

Yorumsuz maç

Beşiktaş Teknik Direktörü Mircae Lucescu maç sonunda ilginç bir açıklama yaparak 90 dakikalık karşılaşmayı tek bir cümle ile özetledi. Taraftarların çıkardığı olaylara kızan Rumen teknik adam maçın sonunda yaptığı açıklamada karşılaşmanın hiçbir yorumu haketmediğini açıkladı.

Maç gitti geldi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 90 dakika boyunca maçın iki takım arasında gidip geldiğini söyledi. Futbolcuların genelde orta koydukları performanstan memnun olduğunu belirten tecrübeli teknik adam 5 puanlık farkın önemli olmadığını, daha önlerinde 23 maçın daha olduğunu sözlerine ekledi.

Bağdat harbi

Beşiktaşlı taraftarlar ikinci yarıda yaktıkları meşaleler nedeniyle her ikiyarıda karşılaşma toplam 15 dakika durakladı. Maçın hakemi İsmet Arzuman'ın iki kez 3 nolu anonsu yaptırmasına rağmen taraftarlar meşale yakmayı sürdürdü. Beşiktaş'a ağır para ve saha kapatma cezası gelmesi gündemde.

MAÇ SONU OLAY ÇIKTI

Fatih Terim ilk yarı ve ikinci yarı güvenlik koridoruyla gelirken Beşiktaş taraftarı tarafından sözlü ve taşlı saldırıya uğradı. Gerginlik maç sonuna da taşındı. Soyunma odasında Ayhan'a güvenlik güçlerinin vurmasıyla iki takım yöneticileri ve oyuncuları arasında tatsız olaylar yaşandı.



1 Kasım 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED