AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

Y A Z A R L A R

Ayıbın en büyüğü...

Aydın Tohumcu, uzun süre Ankaragücü takımında kaleci olarak yer aldı ve kaptanlığını yaptı. Çalışması ile Milli Takıma kadar yükselen Aydın Tohumcu, faal futbolculuk hayatını kapattıktan sonra, Teknik Direktörlüğe soyundu.

Genelde, yaşadığı Mersin ve civarında görev yaptı. 60 yaşındaki bu 'futbol beyefendisi' geçen hafta hayata gözlerini kapattı. Tüm maçlardan önce bu futbolcumuz için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Ama...

Yıllarını verdiği Ankaragücü'nün Galatasaray maçında bir tek futbolcusunun, kolunda 'siyah bant' dahi yoktu.

Yani.. Ankaragücü yönetimi 'vefasızlık yapıp, yine bu durumu ile görüntü verdi. Sözü özünde sadece ve sadece, bu durumu ortaya çıkaranlara 'yuh' diyorum.

Türk hakemi neden yok?

Dikkat ettiniz mi, Avrupa Şampiyonlar liginde uzunca bir süredir Türk hakemleri görev alamıyor. Gerekçe ise, Türk hakemlerinin lisan bilmemesi ve kendilerini geliştirememelerinde düğümlendi, kaldı.

Takımlarımız Avrupa Şampiyonlar liginde boy gösterirken, Türk hakemliğinin bu büyük organizasyonda yer alamaması üzerine harekete geçen Merkez Hakem Komitesi, gerekli 'kulis' çalışmaları sonunda, bu konuda olumlu adım attı.

FİFA'nın dikkatini çeken hakemler listesinde yer alan Kuddusi Müftüoğlu ile Selçuk Dereli'nin şimdilerde yolu açık. Bunun sonucunda, Kuddusi Müftüoğlu 14 hakemin içinden seçilen 7'sinin arasına girmeyi başardı. Müftüoğlu ve Dereli 'başarılı' bulunurlarsa 2004-2005 sezonunda Avrupa Şampiyonlar ligi maçlarında görev alacak

Bisiklet futbolun önüne geçecek

Geçenlerde Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile karşılaştım. Kendisi tam bir spor ve sporcu dostu. 'Konya'da neler yapacaksın' sorumun hemen arkasından, cevabını verdi. Yerim dar olduğu için, bu konuyu özetleyerek, size duyurmak istedim.

İşte, satır başları ile, Fazlı Bayram Hadi'nin yapacakları...

-Konya, yeniden Bisiklet sporunun Başkenti olacak

1-Atletizm, Güreş; Cimnastik ve Halter ilk sıralarda yer alacak.

2-Spor tesislerinin tümünden halk yararlanacak.

3-Minik sporcular her dönemde tesislerimizden faydalanacak.

Elektrik ve su paraları devletten mi?

Ankaragücü ve Gençlerbirliği kulüplerinin kullanımına verilen 19 Mayıs stadındaki 'aksaklıklar' sürüyor. 19 Ağustos günü bu iki kulübe teslim edilen 19 Mayıs stadının su ve elektrik paraları, hala devletin sırtında 'kamburî olarak duruyor. Maç sonrası19 Mayıs sitesi içine yayılan çöpler ise, İl Müdürlüğü personeli tarafından toplanıyor.

Yani... Ankaragücü ve Gençlerbirliği kulüplerinin yöneticileri, hemen hemen her işi, Devletin personeline yaptırıyor. Benden duyurması.

Bisiklet parkuru hazırlanıyor

Ankara tren garının karşısındaki araziyi Spor İl Müdürlüğü teslim aldı. Buraya ilk planda Atletizmin atıcıları yerleşirken, bir yandan da bisiklet parkuru yapılacak. Bunun içinde, Atatürk Kültür Merkezi yöneticilerinden, izin alınmaya çalışılıyor.

Naili Moran atletizm sahasının tribünlerinin üzerine 'çatı' yapılmasına izin vermeyen Atatürk Kültür Merkezi yöneticileri, 'pisliği' ile herkesin dikkatini çeken bu boş arazinin düzenlenmesi konusunda nasıl bir karar vereceklerini, herkes gibi, bende merak ediyorum.

Tebrikler Bakırcıgil ailesi..

TRT'nin gelecekte 'büyük olacağına inandığım spikeri Alper Bakırcıgil ile eşi Kadriye Bakırcıgil, mutlu yuvalarındaki sayıyı üçe çıkarttı. Dünyaya gelen minik Ali Ata'ya uzun ömür diler, genç anne ve babayı kutlarım.

HAFTANIN SÖZÜ

Savaş, mızraklı, trampetli bir bayram değil. Onun manzarası kandır, ölümdür.
TOLSTOY


14 Kasım 2003
Cuma
 
GÜRAY SOYSAL


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED