T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

K Ü L T Ü R
Doğru Ahmet'e
doğru müzik

10 yaşından bu yana toplum önünde olan ve 'Doğru Ahmet' tiplemesiyle tanınan Mesut Çakarlı, dört yıllık emeğinin ürünü 'Yaralı Güneş' albümüyle adından yeniden ve bu kez farklı bir alanda söz ettiriyor.

  • HALE KAPLAN ÖZ
    Doğru Ahmet olarak ekranlarımızdan tanıdık Mesut Çakarlı'yı. Ama bu onun ilk sanat deneyimi değildi, daha on yaşındayken tiyatro ile sanat çalışmalarına başlayan Çakarlı, yeteneği ve masum, temiz yüzlü çocuk imajıyla çok sevildi ve kısa zamanda birçok filmde, ama muhakkak iyi karakter oyuncusu olarak rol aldı. Kabiliyeti ve üretkenliği şimdi ses sanatçısı olarak ekranlarımıza taşıdı onu. Kısa bir süre önce MDM etiketiyle piyasaya sürülen "Yaralı Güneş" isimli albümü ve albümün ilk klipli parçası Hacı Arif Bey'in "Bakmıyor Çeşm-i Siyah" isimli eserinin yorumuyla tekrar gündeme gelen Çakarlı, Türk Sanat Müziği albümü yapmasının nedeninin halkın sinemada görmeye alıştığı imajıyla da ilgisi olduğunu söylüyor. "Hiç kötü karakter oynamadım, böyle bir teklif de gelmedi. Aslında ben oynamayı çok istiyorum, yüzümdeki masumiyetten dolayı bana yakıştırmıyorlar" diyen Çakarlı, sinemaya devam düşüncesi olduğunu ancak şimdilerde sadece yaptığı müzikle konuşulmak istediğini belirtiyor. İnsanların bu yeni sounda getirecekleri yorumları merakla bekleyen Mesut Çakarlı ile albümünü konuştuk.

    Doğru Ahmet olarak tanınan, on yaşından bu yana tiyatro ve sinema çalışmaları yapan Mesut Çakarlı, çıkardığı Türk sanat müziği albümü ile adından yeniden sözettiriyor. Toplumun gözü önünde büyüyen ve karşımıza bir yetişkin olarak çıkan Çakarlı, MDM'den "Yaralı Güneş" isimli bir albüm çıkardı. İlk klibini ise Hacı Arif Bey'in "Bakmıyor Çeşm-i Siyah" adlı ünlü eserine çekti.

    Dört yıldır albüme hazırlanıyor

    Albüm henüz çok yeni olmasına rağmen yoğun ilgi ile karşılaştıklarını söyleyen sanatçı, sanat müziğinde yakaladıkları farklı sound ve yorumla yediden yetmişe herkese hitap ettiklerini söylüyor:

    "Herkesin dinleyebileceği daha ritmik, daha dinamik, daha hareketli ama özünü bozmadan, o sazlarla değişik bir soundla Türk Sanat Müziği yapıyoruz. Yaşadığımız ülkenin kültürünün müziği, bizi en iyi anlatan, bize en yakın müzik Türk Sanat Müziği. Bu albüm dört senelik bir emeğin ürünü, bu süre içinde beste yapıyor ve dinleyicilerimin karşısına en iyi şekilde çıkmak için kendimi yetiştirmeye çalışıyorum."

    Yeni şeyler söylemek lazım

    Türk Sanat Müziği'nde yenilikler yapabilmek adına beste yapan ve bu besteleri albümünde seslendiren Çakarlı, böyle bir çalışmayı yaparak ticari anlamdaki kaygılarını da bir kenara itttiklerini belirtiyor. "Ben sanat müziği albümü yapmaya karar verdiğimde ilk olarak para kazanamayacağımı, sonra da eğer bunu yapacaksam eski şarkılardan seslendirmemin doğru olacağını söylediler. Başından beri karşı çıktığım bu görüşe yaptığım yeni bestelerle cevap veriyorum. Eskiler zaten sürekli tekrarlanıyor, artık Münir Nurettin'in, Saadettin Kaynak'ın yakasından düşsün bu insanlar. Albüme sadece Hacı Arif Bey'den de bir eser koydum. Bunun sebebi de insanlara bir şekilde kendimi tanıtmamamın gerekli olmasıydı. Ve tabii o şarkıyı da çok seviyorum, benim ruhumu dinlendiriyor beni anlatıyor o şarkı. Yaptığım bestelerimle bu alanda çok iddialı olduğumu söyleyemem ama üretmek için çaba harcıyorum."

    Halkın 1997'de çıkardığı pop müzik albümünü benimsemediğini ve Türk Sanat Müziği icra etmesini istediğini söyleyen Çakarlı, gelen talepleri dikkate alarak böyle bir albüm yapmaya karar verdiğini de sözlerine ekliyor.

    Sinemaya devam

    Tamamen müziğe yönelmediğini, oyunculuğa devam etmek istediğini belirten Mesut Çakarlı, müzikte yoluna devam ederken, sinemayı da ihmal etmeyeceğini söylüyor. Küçük yaşlardan itibaren Kadir İnanır'dan Müjde Ar'a birçok sanatçı ile birlikte çalışma şansını elde eden sanatçı bugün hepsinden bir parça taşıdığını belirtiyor. Sinemayı çok sevmesine rağmen bir de şikayeti var Çakarlı'nın; sürekli iyi karakter rollerinde oynamak. Ve şimdi sadece yaptığı müzikle konuşulmak istediğini söyleyen sanatçı insanların bu yeni sounda getirecekleri yorumları merakla beklediğini söylüyor.

  •  
    Bu filmi izleyen ölecek
    Yönetmenliğini 'Meksikalı' filminden hatırlayacağınız Gore Verbinski'nin yaptığı, başrolünü 'Mullholand Çıkmazı'yla tanıdığımız Naomi Watts'ın oynadığı 'Halka' haftanın korku filmi.
    Edirne'de piyano resitali
    Trakya Üniversitesi Edirne Devlet Konservatuarı hocalarından Yrd. Doç. Dr. Devlet Devrim Öztaş, bugün ücretsiz bir piyano resitali verecek. Öztaş, konservatuarın konser salonunda vereceği piyano resitalinde, J.Brahms, L.V.Beethoven, C.Debussy ve R. Schumann'dan eserler sunacak. Bach, Beethoven ve Schuman yorumlarıyla bilinen sanatçı, 23 Nisan'da da Macaristan Budapeşte'de özel bir konser verecek.
    Bakanlıktan sanatçı envanteri
    Kültür Bakanlığı, bakanlık mensubu olmayan sanatçıların belirlenmesi için envanter çalışması başlattı. Kayseri Kültür Müdürü Şükrü Efe, yaptığı açıklamada, kentteki resim, heykel, edebiyat, müzik gibi görsel ve işitsel sanat dalları ile ebru, tezhip gibi geleneksel sanat dallarında serbest olarak faaliyet gösteren sanatçıların 7 Mart'a kadar kendilerine başvurmalarını istedi.
    Eskişehir'de belgesel fotoğraf
    İstanbul'un tarihî semti Samatya'nın İçkalpakçı Çıkmazı'nı konu alan belgesel fotoğraf sergisi, Anadolu Üniversitesi'nde yarın açılacak. 2 yıl süren üç ayaklı projede, sanatçılarla birlikte sosyologlar da çalıştı. Sokaklardan başlayan uzun ve yorucu bir çalışmanın sonunda ortaya çıkan ve üniversitenin Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi'nde sergilenen ürünler 8 Mart'a kadar görülebilir.
    2 Mart 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED