AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Hükümet ile Merkez arasında bahar havası

AK Parti hükümetinin ilk günlerinde, Merkez Bankası ile hükümet arasında ortaya çıkan pürüzler giderildi, ilişkiler rayına oturdu.

AK Parti hükümeti ile Merkez Bankası arasında, hükümetin ilk günlerinde yaşanan gerginlik sona erdi. Faiz ve kur politikalarının belirlenmesinde, hükümet ile Merkez Bankası birlikte hareket etmeye başladı.

Hükümetin ilk günlerinde, Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti'nin, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirmesiyle başlayan gerginlik aşıldı. Yeni Şafak'ın aldığı bilgiye göre Banka, para politikalarının belirlenmesinde, hükümet ile birlikte hareket ediyor. Merkez Bankası'nın Irak operasyonundan sonra gecelik faizleri indirmesinde ve döviz alım ihaleleleri açmasında hükümetin görüşlerinin etkili olduğu bildirildi.

Hükümetin ilk günlerinde, önceliğin fiyat istikrarına verilmesini isteyen Merkez Bankası'nın, hükümet üyeleri ve AK Parti ekonomi kurmayları ile yaptığı görüşmelerin ardından, fiyat istikrarı ile birlikte büyümeye de önem verilmesi gerektiğini kabul ettiği bildirildi. Hükümet ile Merkez Bankası'nın son olarak, kurlarda yaşanan düşüş üzerinde çalıştığı ve düşüşle ilgili ortak bir çözüm bulmaya çalıştığı belirtildi.

  • HÜSEYİN ÖZAY



  • 11 Mayıs 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED