AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Her köye bir santral

Enerji Bakanlığı, her köyün kendi elektriğini üretmesini öngören bir proje hazırladı. Köylere 1 MW ile 10 MW gücünde santral kurulacak.

Enerji Bakanlığı, küçük yerleşim birimlerinin enerji ihtiyaçları için, "kendi elektriğini kendin üret" projesi hazırladı. Projeye göre, yerleşim birimlerinin yakınında bulunan akarsular üzerinde, küçük Hidro Elektrik Santralleri(HES) kurulacak. Projeye göre, köy ve küçük yerleşim birimlerinin yakınından geçen akarsular üzerinde, 1 MW ile 10 MW gücünde hidrolik santrallar kurulacak. Ve o santrale yakın köylere, buradan üretilen elektrik verilecek.

Proje öncelikle, akarsu bakımından zengin olan Karadeniz illerinde uygulanacak. Proje kapsamında Ordu'da 12, Giresun'da 14, Trabzon'da 20, Rize'de 9, Gümüşhane'de 2, Artvin'de 2, Samsun'da 1, Bartın'da 3, Bolu'da 2, Karabük'te 2, Kastamonu'da 4, Zonguldak'ta 3 yerleşim biriminde, küçük HES kurulabileceği tespit edildi. Santrallar için gerekli olan araçlar için, OSTİM Sanayi Bölgesi'ndeki işletmelerden sağlanması amaçlanıyor.

  • HÜSEYİN ÖZAY



  • 11 Mayıs 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED