AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Ömer Seyfettin tadında

Dizi furyasına kendi imkanlarınca katılan Kanal 7'de yepyeni bir dizi daha start alıyor. Mihrali ekibinin elinden çıkan Analık adlı dizi, dram dozu yüksek öyküsü ve farklı vurgularıyla diğer dizilere alternatif olmaya aday...

Ekranlardaki dizi furyasına kendi imkanlarınca katılan Kanal 7'de yepyeni bir dizi daha start alıyor bugün. Bir konak dizisi olan Analık'ın hikayesi ise, Ömer Seyfettin romanlarındakileri aratmayacak kadar dramatik bir manzara sunuyor Kanal 7 izleyenlerine.

Mihrali ekibinden...

Mihrali ekibinin çektiği dizinin kahramanları ise, Yusuf Bey ve ailesi. Bir konakta yaşayan bir ailenin dramını anlatan dizi, bundan böyle diziler arasında paylaşılan rating pastasından payına düşeni almaya çabalayacak.

Dizinin konusu ise şöyle: Yusuf Bey, Bigadiç'in en zengin fakat en mutsuz insanıdır. Yedi yıl önce eşini kaybetmiş ve onun yokluğuna alışamamıştır. Her sabah erkenden evden çıkar ve işe gitmeden önce Cemile'nin mezarına gider. O'nunla konuşur, dertleşir, ağlar. Konakta 4 çocuğu, gelini ve annesiyle birlikte yaşayan Yusuf Bey'in hayatı konak, fabrika ve mezarlık arasında geçmektedir. Cemile'nin yokluğu ailenin diğer fertlerini de etkilemiştir. Büyük oğul Yiğit, ağırbaşlı ve sakin biridir. Karısı Serap ise, kendisini aileye adamış ve küçük Fatoş'a adeta çocuğu gibi bakmaktadır. Ailenin kızı Yasemin duygusal, küçük oğul Efe ise haylaz bir çocuktur. Yusuf Bey bu duruma üzülür ancak acısından kimseyle ilgilenmemektedir.

Yapımcılığını Hüseyin Türkyıldırır'ın yaptığı dizinin senaryosu Kurt Kapanı ve Mihrali dizilerini de yazan Ahmet Tezcan'ın kaleminden çıkma. Abdulkadir Ceylan Ede'nin yönettiği dizinin cast'inde ise, Remzi Evren, Selda Özbek ve Can Kolukısa gibi isimler var.
Kanal 7 / 21.30


Jean Reno zamana Fransız kalınca

TRT'nin 'Kapalı Gişe' sinema kuşağında evleri başka bir ülkeden ve başka bir zamandan gelen konuklar ziyaret ediyor. Filmin konusu ise kısaca şöyle: Bir 12. y.y. şövalyesi olan Thibault, sevdiği leydi ile evlenmek üzeredir. Fakat onları engelleyen olaylar yüzünden bu gerçekleşmez. Tek çaresi büyücünün yaptığı bir büyü ile geri giderek olayları düzeltmektir.

Ancak işler ters gider, Kont Thibault ve hizmetkarı Andre, büyücülerinin yaptığı hatalı bir iksir yüzünden 12. yüzyıla geri gitmek isterlerken kendilerini 21. yüzyılda bulurlar. Günümüz Şikago'sunda komik olaylar onları gelecekteki torunlarının torunları ile biraraya getirir. Thibault torununun torunu Julia ile karşılaşır ve bir anda geri dönmesi gerektiğini anlar. Yoksa soyu devam etmeyecek, kendi zamanında bıraktığı sevgilisiyle evlenmezse Julia gibi bir torunu da olmayacaktır.

Çılgın Konuklar

Orj. Adı: Just Visiting Yön: Jean Marie Gaubert Oyn: Jean Reno, Christian Clavier, Christina Applegate, Matt Ross, Tara Reid, Bridgette Wilson, John Aylward, George Plimpton Yapım Yılı: 2001 Türü: Fantastik / Komedi Süre: 93 Dakika
TRT 1 / 20.50

 
Esir Şehrin İnsanları aşka yelken açıyor
Kemal Tahir'in Esir Şehrin İnsanları ve Esir Şehrin Mahpusu adlı iki romanından uyarlanan dizide, Milli mücadeleye katılan Kamil, Nedime Hanım'dan etkilenir. Aralarında platonik bir aşk başlar. Yaşadıkları mütevazı hayat ise, eşi Nermin'in hoşuna gitmez ve araları bozulur. Natalya ile yaşamaya başlayan Dicson da, Kamil'e Mısır ve Kerkük topraklarını satması için diş bilemektedir.
Trt 1 / 22.20

Türkiye'nin 'enerji'si ne durumda?
Mehmet Akif Beki'nin sunduğu Kırmızı Işık'a bu hafta, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler konuk oluyor. Programda Türkiye'nin enerji politikalarını anlatacak olan Bakan Güler, haklarında büyük yolsuzluk iddiaları bulunan Beyaz Enerji ve Mavi Akım projelerini ve Türkiye'nin enerji ihtiyacı ve politikalarını anlatıyor. Kanal 7 / 23.30
Demirel'le Türk-ABD ilişkilerine bakış
Saygı Öztürk ve Ömer Faruk Günel'in sunduğu Sisler Bulvarı'nın konuğu 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel. Demirel, Sisler Bulvarı'nda Türk-Amerikan ilişkilerini değerlendiriyor, tarihi uzantı içerisinde ortaya çıkan Türk-ABD dostluğunu, yakınlaşmasını, araya giren sorunları sebep ve sonuç içerisinde yorumluyor.
Kanal 6 / 22.00

Kurtlar Vadisi yine birbirine giriyor!
Kurtlar Vadisi'nde, Çakır suçüstü yapmaya gittiği evde Meral'i görünce şaşırır. Sinirle evi terk eder. Gizli iş çevirdikleri için Polat ve Derya'ya kırgın, ikisinden şüphe duyduğu için kendisine kızgındır. Tuncay, Seyfo'nun öldürülen adamın adresini soruşturduğunu öğrenir. Polat ve Elif Kız Kulesi'nin önünde buluştuklarında, birazdan Seyfo'nun başına geleceklerden habersizlerdir.
Show TV / 20.30
14 Mayıs 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED