AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Kaçak petrol operasyonu

Ukrayna bandıralı kuru yük gemisi, Yenikapı'da bir Türk akaryakıt gemisine 100 ton kaçak petrol aktarmaya çalışırken suçüstü elegeçirildi.

MALİ POLİS'İN BÜYÜK BAŞARISI

Mali Şube ekiplerinin ülkeye yasadışı yollarla sokulan kaçak petrol ticaretine yönelik mücadelesi tüm hızıyla sürüyor. Geçen Cuma sabahı gerçekleştirilen operasyonda, Ukrayna'dan Türkiye'ye kaçak akaryakıt getiren "Volga-Don" adlı Ukrayna bandıralı bir transatlantik, Yenikapı'da bir Türk gemisine 100 ton petrol aktarırken elegeçirildi. Operasyonda 14 Rus ve 4 Türk mürettebat gözaltına alınırken, olaya karışan gemilere el kondu.

SAYGILI GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Gümrükler Genel Müdürü Nevzat Saygılı'nın da geçen günlerde gündeme getirdiği kayıtdışı petrol ticaretinin failleri, Türkiye'ye yönelik satışlarında özellikle Marmara adalarını "gözden ırak bir devir-teslim alanı" olarak kullanıyor. Kaçakçılar kaçak petrolü Yenikapı'da sıkı güvenlik olduğu için Adalar'da alıcısına teslim ediyor. Emniyet yetkilileri, kalitesiz petrolün milli servete ciddi zararlar verebileceğini hatırlattılar.

  • ARZU SARI



  • 25 Mayıs 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED