AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Ülkeyi tökezletmeye çalışmayın

Başbakan Erdoğan, "çatışma, gerginlik ve didişme istemiyoruz. Herkes de buna özen göstermeli" mesajı verdi:

Başbakan Tayyip Erdoğan, MGK toplantısı öncesinde önemli mesajlar vererek, "Biz gerginlik, çatışma ve didişme istemiyoruz. Hiçbir zaman gerginliğin tarafı olmayacağız. Ama bu çürümüş siyasi ilişkilere teslim olacağız şeklinde anlaşılmasın. Bu hassasiyetlere herkesin dikkat etmesi gerekir" dedi.

Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Kamunun Yeniden Yapılandırılması Projesi"ne yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Erdoğan, "Ortaya çıkmış bir taslak yok. Gazetelerde ve televizyonlarda yazılanlar kahir ekseriyetinin bizim çalışmalarımızla alakası yoktur. Kimse bizi üniter devlete karşı göstermeye çalışmasın. Kamunun yeniden yapılandırılması ne üniter yapıyı tehdit ediyor ne de eyalet sistemi getiriyor. Samimi çabalarımızı kimse kasıtlı istismar etmeye çalışmasın" diye konuştu.

Kimse 'la yüsel' değildir

Türkiye'de hantal yapının değişmesinin gerektiğini altını çizen Erdoğan, "Makus talihi planlı bir şekilde yeneceğiz. Türkiye'nin kısır tartışmaları aşması gerekiyor. Kimse bu yürüyüşünde Türkiye'yi tökezletmeye çalışmasın. Kimseyle çatışma ve gerginlik istemiyoruz. Kimse devletin en alt kademesinden en tepesine kadar layüsel (sorumsuz-dokunulmaz) değildir" dedi. Erdoğan, Avrupa ülkelerindeki demokrasi ve insan hakları standartlarının Türkiye'de de olacağını söyledi.

Bürokratlar da sorumlu

Erdoğan, bu değişime direnen ve statükoyu korumak isteyenler olduğunu belirterek, "Geçen dönemde yaşananlardan en az siyasiler kadar bazı bürokratlar da sorumludur ve mesuldür. Halk 3 Kasım seçimlerinde siyasileri tasfiye etti. Sorumlu olan bürokratlar ise hem ortada duracaklar, hem bunlara birşey yapılmayacak, hem de köşe başlarını tutmaya devam edecekler. Yine kara dilekler oluşturmaya devam edecekler, halka umutsuzluk ve karamsarlık yaymaya devam edecekler. Bunlara 'yeter artık' denmeyecekse seçimler neden yapılıyor. Seçimler Parlamento'da sandalyeleri dolduran insanları değiştirmek için mi yapılıyor" diye sordu.

AK Parti'nin halkın oylarıyla Meclis'te elde ettiği çoğunluğu hazmedemeyenlerin bulunduğunu belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu sayısal çoğunluğu bize millet verdi. Biz gerginlik, çatışma ve didişme istemiyoruz. Hiçbir zaman gerginliğin tarafı olmayacağız. Temel meseleri uzlaşma ve diyalog içinde çözeceğiz. Ancak bu, sayısal çoğunluğumuzu gözardı ederek çürümüş siyasi ilişkilere teslim olacağımız şeklinde algılanmamalıdır" dedi.

  • TBMM BÜROSU, ANKARA

  •  
    Halk gerilim istemiyor
    Türkiye'de en büyük sorunun geçim sıkıntısı ve işsizlik olduğu görüşünde birleşen vatandaşlar, MGK'da tüm gerilimlerin bitmesini istiyor ve ekliyor: "Gerilimin faturası yine halka çıkar."
    Başbakan Erdoğan MGK'ya 2 dosya götürecek
    Başbakan Erdoğan, bugünkü MGK toplantısında kadrolaşma iddialarına cevap vermek için, önceki hükümetlerin ve Cumhurbaşkanı Sezer'in yaptığı atamaları içeren iki önemli dosya hazırlattı.
    Gül: Türkiye'nin yönü Avrupa'dır
    Suriye'ye giden Dışişleri Bakanı Gül, Türkiye'nin yönünün AB olduğunu vurgulayarak, "ziyaretten başka anlamlar çıkarılmaması gerektiğini" söyledi.
    ABD yorum yapmadı
    ABD yönetimi, Türkiye'nin, Suriye ve İran ilişkilerine önem vermesi ve Gül'ün Şam gezisi konusunda yorum yapmadı; ancak soğuk baktığının da sinyalini verdi.
    Baykal kendini savunmaya çalışıyor
    CHP lideri Baykal, 23 Nisan resepsiyonunu protesto gerekçelerini izah etmeye çalıştı. Baykal, "Ordu artı CHP, iktidar peşindeymişiz. Bunlar boş laf" dedi.
    AP'nin 'Kemalizm' çarkı
    Medya gereksiz tahrik ediyor
    'MGK gerginliklerin kaynağı olmayacak'
    30 Nisan 2003
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED