T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M
Kaçak elektrik kullanan
hırsızlıktan yargılanacak

Kaçak elektrik kullanan 237 kişi hakkında devlet malını çalmaktan dava açıldı. 13 TEDAŞ personeli hakkında açılan soruşturma ise sürüyor

Diyarbakır'da son 3 ay içerisinde kaçak elektrik kullandıkları tespit edilen 237 kişi hakkında 'devletin malını çalmaktan' dava açıldı. Güvenlik güçleriyle birlikte denetimlerini artırarak sürdüren TEDAŞ tarafından yapılan kontrollerde Diyarbakır'ın özellikle ilçe ve bağlı köylerinde kaçak elektrik kullanımının fazla olduğu bildirildi. TEDAŞ kontrol ekiplerinin 2002 yılının ekim, kasım ve aralık aylarında Çermik, Eğil, Dicle, Silvan, Ergani, Lice ve bağlı köylerde yapılan kontrollerde 237 abonenin kaçak elektrik kullandıklarını belirlediler. Yetkililer, kaçak elektrik kullanımında, ekim ayında 50, kasımda 67, aralık ayında ise bu sayının 120 abone olarak tespit edildiğini belirttiler.

Önce para sonra hapis

Kaçak elektrik kullananlar hakkında devlet malını çalmaktan dava açılıyor. Yetkililer, kaçak elektrik kullananlar hakkında, TCK'nun 491 ve 492'nin Ek:28.9.1971-1490/13 maddelerince, "enerji naklini veya tesislerin irtibatını sağlayan tel, kablo veya benzeri iletkenler hakkında işlenirse fail üç seneden beş seneye kadar hapis cezası ile cezalandırılır" denildiğini belirterek, "kaçak elektrik kullanımı devlet malını çalmakla eşdeğerdir. Kaçak elektrik kullanımı nedeniyle hakkında dava açılan kişiye verilen ceza, suç ilk kez işlenmişse, ertelenerek para cezasına dönüştürülüyor. Ancak, suçun ikinci kez işlenmesiyle şahıs hakkında hapis cezası uygulanıyor" diye konuştular.



2 Ocak 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED