T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
MHP tabanı olağanüstü kurultay için tarih bekliyor

ANAP lideri Yılmaz ile DYP lideri Çiller, seçim yenilgisinin ardından koltuklarını bırakırken, MHP tabanı, çekileceğini açıklayan Bahçeli'den de olağanüstü kurultay için adım atmasını bekliyor.

MHP'liler, partinin yeniden yapılanması için bir an önce olağanüstü kurultay yapılmasını istiyor.

3 Kasım seçimlerinde partilerini barajın altına düşüren ANAP lideri Mesut Yılmaz ile DYP lideri Tansu Çiller genel başkanlıktan çekildiler. Çiller gözyaşları arasında Genel Başkanlığa veda ederken, Yılmaz da genel başkanlık görevinin Ekrem Pakdemirli'ye devretti.

Seçimden hemen sonra "çekileceğini" ilk açıklayan lider olan MHP lideri Devlet Bahçeli ise kurutlay toplayacağını ve aday olmayacağını söylemesine rağmen, kurultay konusunda adım atmadı. Bahçeli, kurultay toplanması konusunda bir adım atmadığı gibi genel başkanlık görevini de bir başka isme vekaleten dahi olsa devretmedi. Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş ile Şefkat Çetin gibi MHP'nin önemli isimlerinin Devlet Bahçeli'yi genel başkanlığı bırakmaması ve kurultay toplamaması konusunda ikna ettikleri öne sürülüyor.

  • BİLAL ÇETİN



  • 2 Ocak 2003
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED