T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

K Ü L T Ü R
Yasaklı Başbakan'ın Dreyfus Davası

Gazeteci Murat Aydın "Öteki Adam" dediği AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, okuduğu bir şiir yüzünden yıllardır sürdürdüğü "hukuk savaşı"nı yazdı.

Zaman Gazetesi muhabiri Murat Aydın, "Öteki Adam" dediği AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, okuduğu bir şiir yüzünden yıllardır sürdürdüğü "hukuk savaşı"nı kitaplaştırdı.

Aydın; "Öteki Adam, Yasaklı Başbakanın Dreyfus Davası" adlı kitabında, Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin çelişkili ve tartışmalı kararlarla dolu inanılmaz hukuksal serüvenini anlatıyor.

Bir yasağın hikayesi

Kitabında bir yasağın hikayesini tüm detayları ile ele alan Murat Aydın, düşünce özgürlüğü alanında yaşanan sıkıntıların temelinde kanunların lastik gibi isteğe göre farklı yorumlara imkan vermesinin de büyük payının olduğunu vurguladı. Aydın, kitabının önsözünde 3 Kasım seçimleri öncesinde tüm kamuoyu araştırmalarında açık bir farkla birinci çıkan bir partinin liderine Yargıtay ve Yüksek Seçim Kurulu'nun tartışmalı kararlarıyla Başbakanlık yolunun kapatıldığını bildirdi.

Aydın, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili adaylığının reddedilmesinin ardından seçime 10 gün kala bu sefer de partisi hakkında kapatma davası açıldığını hatırlattı.

Beklenilenden fazlası

Aydın "Seçime iki gün varken Anayasa Mahkemesi Erdoğan'ın parti genel başkanlığının önlenmesi başvurusunu görüştü. Adeta bir hukuk skandalına dönüşen bütün bu engellemelere rağmen AK Parti, 3 Kasım'da oyların yaklaşık yüzde 35'ini alarak anketlerde gösterildiğinden daha fazla bir oy oranıyla tek başına iktidara geldi" dedi.



3 Ocak 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED