
|
Pancu'nun transferini sonuca bağlayamayan Beşiktaş, Lucescu'nun isteği doğrultusunda Rapid Bükreş'in orta sahadaki genç yıldızıyla anlaştı.
|
SPOR YAZARLARI
|
Yılın spor adamı kandırmacası...
|
|
|
Irak'a saldırıyı planlarken ABD'yi en çok iştahlandıran şey, Irak'taki, değeri üç trilyon dolar olarak tahmin edilen dünyanın 2. büyük petrol rezervleri.
Amerika, Irak'a saldırarak, Ortadoğu'yu askeri ve siyasi anlamda da kontrol etmek ve bölgede başka bir gücün etkin olmasını önlemek istiyor.
Yahudi lobisinin yönlendirdiği hedeflerden biri, İsrail'in askeri üstünlüğünü pekiştirerek Ortadoğu haritasını ABD ve İsrail önceliklerine göre çizmek.
Kültür eski Bakanı İstemihan Talay döneminde hazırlanan bir Kültür Takvimi'nde ilginç olaylara yer verildi. l 1978'de İÜ'den çıkan öğrencilerin üzerine ülkücüler bomba attı. l 6 Eylül 1984'te THKP-C üyesi İlyas Has idam edildi vs.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, geçmiş dönemde yapılan büyük ihalelerin hepsiyle ilgili inceleme başlattıklarını bildirerek, "Devletin malı deniz yemeyen domuz' felsefesinin yıkılması lazım. Bu her Türk vatandaşının görevidir"
Elmayı sezon başında 700-800 bin lira gibi yüksek fiyatlarla satın alan işletmeler, elmanın kilo fiyatı perakende 1,5 milyon lirayı bulunca soğuk hava depolarındaki ürünü ellerinden çıkarmakta zorlanıyor.
|
|

Karamehmet'i kim kurtarıyor
M. Emin Karamehmet'in sahibi olduğu Çukurova Grubu'nun borçları İstanbul Yaklaşımı çerçevesinde 9 yıla yayılarak kurtarılıyor
Vetonun bedeli günlük 5 trilyon
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 'Mali Milat ve Nereden Buldun'un Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmesi nedeniyle, günlük 5 trilyon vergi kaybına uğradıklarını bildirdi.
YDK'dan 'hortum' uyarısı
Kamu bankalarında tespit edilen usulsüzlüklerle ilgili 'talep edilen' soruşturmaların yıllardır tamamlanmadığını hatırlatan Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, zamanaşımına uğramayan 16 hortum dosyası ile ilgili soruşturmanın acil olarak tamamlanmasını istedi.
Lojmanda indirim
Yüzde 200'lük lojman kira artışından sonra tepki alan hükümet geri adım atarak, illere göre değişen oranlarda indirime gitti
Engin Güner: Özal CIA'dan önce bildi
Cumhurbaşkanı Özal'ın Özel Kalem Müdürü ve danışmanı Engin Güner, merhum Özal'ın, Saddam'ın Kuveyt'i işgal planını CIA'dan önce tahmin ederek ABD Başkanı George Bush'u ikaz ettiğini söyledi.
|
|
 |
|
PİYASALAR
|
| Dolar |
1.665.000 |
| Euro |
1.741.000 |
| Altın (Cum.) |
125.000 |
| Borsa |
10.598 |
|
Türkiye'de Hava
|
| Adana |
9 / 14 |
| Ankara |
2 / 9 |
| Bursa |
4 / 13 |
| Diyarbakır |
-1 / 5 |
| Erzurum |
-4 / -2 |
| İstanbul |
5 / 13 |
| İzmir |
7 / 16 |
| Trabzon |
10 / 17 |
|