T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ
Sevinme sırası
asgari ücretlide

Emeklileri 75 ve 100 milyon arasında seyyanen zam ile bayram ettiren hükümet şimdi de 2.5 milyonu aşkın asgari ücret çalışanını rahatlatmayı hedefliyor.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, asgari ücrete üç ayda bir zam yapılacağı yönündeki açıklamaları üzerine asgari ücretli 2.5 milyon çalışanın gözü Ankara'ya yöneldi.

Ekonomik krizi en derin biçimde yaşayan emeklileri 75 ve 100 milyon arasında seyyanen zam ile rahatlatan hükümet şimdi de asgari ücret alan 2.5 milyonu aşkın çalışanı rahatlatmayı hedefliyor. Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, koşullar gerektirirse Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeniden toplanabileceğini belirtti.

Asgari ücret yeniden belirlenebilir

Hükümet ile işçi ve işveren arasındaki zirve başladı. Toplantıya, Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, Hak-İş Başkanı Salim Uslu, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ile TİSK Başkanı Refik Baydur katıldı. Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, koşullar gerektirirse Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeniden toplanabileceğini belirtti.

Çalışma Bakanı Başesgioğlu, asgari ücreti yeni belirlediklerinin altını çizerek koşulların değişmesi halinde Komisyon'un yeniden toplanabileceğini vurguladı. Başesgioğlu, sosyal güvenlik yasasının yeniden rehabilite edileceğini belirterek, SSK soruşturması ile ilgili, "Operasyon sonuna kadar devam edebilir. Hiçbir siyasi kaygı taşımıyoruz" dedi.

İş Güvencesinde uzlaşma

İşçi ve işveren kesimi İş Güvencesi Yasasıínın 15 Mart 2003íte yürürlüğe girmesi konusunda uzlaştı. Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, Türk-İş, DİSK, Hak-İş ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsilcilerinin katılımı ile yapılan toplantı 3.5 saat sürdü.

Zam esnafı sevindirdi

Hükümetin emekli maaşlarına yaptığı iyileştirme zammı krizde alım gücünün düşmesi yüzünden zor günler yaşayan esnaf temsilcilerini sevindirdi.

Emeklilere yapılacak maaş artışının esnaf kesimini rahatlatacağı, ve piyasaları canlandıracağı belirtiliyor. Öte yandan işçi ve Bağ-Kur emeklilerinden sonra esnaf temsilcileri de hükümete zam için teşekkür ettiler. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Derviş Günday, Başbakan Abdullah Gül, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'na birer teşekkür mektubu gönderdi.

Günday, yaptığı yazılı açıklamada, gönderdikleri mektupta, Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin maaşlarına yapılan iyileştirme için teşekkür ettiklerini bildirdi.


 
FAİZ ÇETESİ AÇIKLANSIN
Hazine ihalesinde spekülatöre uyarı
Hazine ihalesi öncesi, piyasa uzmanları, rant çevrelerinin faizi yükseltmek için Irak'a operasyonu gündemde tuttuklarını söylediler.
Vergi barışı yeni kaynak
Vergide barış tasarısı ile kesinleşmiş vergi alacakları ile bunların faiz ve cezalarının yüzde 20'sinin 18 ayda ödenmesi halinde, faiz ve cezaların yüzde 80'i affediliyor.
Fakirlik katmerleşti
2003 yılında, 4 kişilik aile başına aylık gelir en fakir grupta 496,8 milyon lira, en zengin grupta ise 4 milyar 85,8 milyon lira düzeyinde bulunuyor.
Endüstri Holding'in suç dosyası kabarık
MÜSİAD ödülleri sahiplerini buldu
Geleneksel "Ekonomi Basını Başarı Ödülleri" dağıtıldı. Yeni Şafak'tan Fahri Sarrafoğlu da "en iyi röportaj" kategorisinde ödülle layık görüldü.
'Nemada 5 yılı kısaltın'
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, önceki gün yapılan AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında bakanları nemalar konusunda uyardığı öğrenildi. Bilindiği gibi Zorunlu Tasarruf Fonu'nda toplanan paraların ödeme planı Meclisíe gönderildi. Ancak, tartışmalar ve görüşmeler sona ermedi. Devlet Bakanı Ali Babacan, yarın işçi, memur ve işveren sendikaları konfederasyonlarının genel başkanlarıyla biraraya gelerek ekonomideki son gelişmeleri ve zorunlu tasarrufların tasfiyesi başta olmak üzere gündemdeki konuları değerlendirecek.
7 Ocak 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED