T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M
Amerikan devi AOL
çöküşün eşiğinde

35 milyon kullanıcı sayısıyla dünyanın en büyük internet servis sağlayıcısı sayılan America Online'dan kaçış başladı. 3 ayda 170 bin üye AOL'den ayrıldı.

Dünyanın en büyük internet hizmeti sağlayan kuruluşu olan America on Line (AOL), 10 yılı aşkın süredir hızla artarak 35 milyona ulaşan kullanıcı sayısında ilk kez düşüş görüldüğünü açıkladı. Açıklamada, son 3 aylık dönemde 170 bin kişinin AOL'den ayrıldığı belirtildi. Şirket, bu süre içinde, "AOL 8.0" adını verdiği en yeni sürümünü hizmete sokmuştu. AOL, 29 Ocak'ta da, 2002 yılında 99 milyar dolar zarar ettiğini ve başkan yardımcısı Ted Turner'in istifa ettiğini açıklamıştı. Piyasa uzmanları, AOL'in müşteri kaybında, kuruluşun bir türlü yavaş sayılan modem bağlantısından hızlı bağlantıya geçememiş olmasının rol oynadığını kaydediyor. AOL aboneleri, tüm ABD'deki modem bağlantılarının yüzde 33'ünü kullanırken, hızlı bağlantının sadece yüzde 3.3'ünü kullanıyor. Uzmanlar, "kullanıcıların hızlı bağlantıya yönelmesinin AOL'den kaçışı hızlandıracağını" açıklamalarında belirttiler.

Sonun başlangıcı mı?

Dylan Brooks adlı uzman, "Son 2 yıllık gelişmeye baktığımızda durum AOL açısından sonun başlangıcı gibi görünüyor" diye konuştu. AOL yetkilileri ise "abone sayımı yapmak amacıyla yeni abone kaydına bir süre ara verdiklerini" öne sürdüler. Şirketin mali danışmanı Wayne Pace, "AOL'in bundan böyle dikkatini özellikle ayda 23.90 dolar abone ücreti ödeyen üyeleri üzerinde yoğunlaştırmayı tercih ettiğini" ifade etti, "deneme amacıyla AOL'e bağlananların ikinci planda geleceklerini" kaydetti.


NET KİTAP
Excel 2002

Yalçın Özkan ve Gümser Acar Dondurmacı'nın yazdığı Excel 2002 adlı bu kitap, çok çeşitli uygulama örnekleriyle Excel'in sınırlarını zorluyor. Kitapta, temel Excel çalışma kitabı kullanımından grafik türlerine, matematiksel, mantıksal, finansal, istatistiksel ve mühendislik hesaplamaları için Excel fonksiyonlarından Microsoft Access, Microsoft SQL Server ve Oracle veritabanları ile Excel çalışma kitabını iliştilendirmeye kadar pek çok konuyu bulabilirsiniz. Kitabın son kısmında yer alan "Excel İçin Visual Basic" bölümünde, programlama dilinin temel özelliklerini ve Eşcel ile birlikte nasıl kullanılabileceği konularını inceleyebilirsiniz.
alfakitap

 
'FlashMail'le e-postalarınız her zaman yanınızda
Disket sürücülerin yerini alan ve 512 MB'a kadar veri taşıma imkanı sağlayan USB belleklerle e-postalarınızı cebinizde taşıyın.
Sorunları teknoloji değil insan çözer
İstanbul Valiliği'ne gönderdiğimiz e-postaya yaklaşık 25 gün sonra cevap geldi. Başlangıç için iyi bir gelişme. Ya sonrası!
WEB GEZGİNİ
Tüketici Hakları
Satın aldığımız bir ürünle ilgili hemen hepimiz mutlaka bir sorun yaşamışızdır. İşte size, ürünü geri almak istemeyen satıcı, kusurlu hizmet gibi karşılaştığınız tüm bu tür sorunları yazabileceğiniz özgür bir ortam. Sitede tüketici hakları yasası, tüketici anıları, yazarlar, araştırmalar gibi yararlanabileceğiniz bir çok bölüm bulunuyor.
tuketicihaklari

Düşünce Tarihi
Dr. Bekir Günay'ın düşünce tarihi konusunda hazırladığı site, Avrupa Birliği, Almanya, Rusya, İkinci Dünya Savaşı, Ordu ve Siyaset, Uluslararası Siyaset, İsrail, Ortadoğu, Ermeni Meselesi, Kıbrıs, Nato, Osmanlı Devlet Sistemi, II.Abdülhamid Dönemi, Türkiye (1920-2002) ana başlıkları altında bilgi veriyor.
dusuncetarihi

4 Şubat 2003
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED