T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M
Canlı kalkanlar yarın yolcu

İstanbul Tabip Odası'nda biraraya gelen "canlı kalkanlar" yarın savaşı durdurmak için Bağdat'a hareket edeceklerini söylediler.

  • SEVDA ALKAN İSTANBUL
    Irak'a karşı olası askeri müdahalede "canlı siper olmak için" kendilerini "canlı kalkan" olarak adlandıran yabancı grup ile Türk "canlı kalkanlar" İstanbul'da biraraya geldi. İstanbul Tabip Odası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan grubun Yeni Zelandalı üyesi Christian Briggs, Irak'ta olası bir savaşın insanî nedenler ve kitle imha silahlarıyla bir ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü. Briggs, bu savaşın, ABD hegemonyası ve petrolle ilgili olduğunu ifade ederek, "Iraklı insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz ve sadece Iraklı insanlar için gidiyoruz" diye konuştu. Briggs, grubun finansmanına ilişkin soru üzerine, organizasyona bütün dünyadan bireysel bağışlar yapıldığını kaydederek, ayrıca "canlı kalkanların" herbirinden 300 Euro'luk destek parası alındığını bildirdi.

    Küresel bir hareketin parçasıyız

    İngiliz Sue Darlig de İngiltere'den küçük bir kasabadan geldiğini belirterek, 20 yıl İngiliz hükümeti adına diplomat olarak çalıştığını söyledi. Buradaki insanlarla birlikte küresel bir hareketin parçası olarak Irak'ta olası bir savaşı engellemek için yola çıktıklarını anlatan Darling, Irak'ta savaş için ortaya atılan gerekçelerin ne uluslararası hukuka uyduğunu, ne de ahlaki bulduğunu savundu. Yeni Zelandalı Gordon Sloan da, imkanı olan herkese Irak'a gitmeleri yönünde çağrıda bulunarak, gitmek isteyenlerin gerekli bilgiyi internette "www.humanshild.org" adresinde bulabileceklerini bildirdi. İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Şaban Dayanan da, Irak'a "canlı kalkan" olarak gideceğini açıkladı. Basın toplantısının ardından yabancı ve Türk "canlı kalkanlar" durum değerlendirmesi yaptı.

    Kadıköy'de kar altında savaş protestosu

  • İSMAİL ZELVİ
    Kadıköy Belediyesi Kadıköy Gençlik Merkezi gönüllüsü gençler kar yağışı altında gerçekleştirdikleri tiyatro oyunuyla "SAVAŞA HAYIR" dediler. Öğle saatlerinde Bahariye Caddesi'nde bayram alış-verişine çıkan vatandaşların şaşkın bakışları altında bir gösteri yapan gençler müzikli tiyatro oyununda beyaz giysileriyle önce barışı, sonra siyah kıyafetleriyle savaşı anlattılar.. Siyah- beyaz kostümleri ve ilginç makyajlarıyla dikkat çeken gençler, soğuk ve yağışlı havaya rağmen gösterilerini başarıyla tamamladılar. Gençlerin ince kıyafetlerle yaptıkları gösteriyi "hasta olacaklar" sözleriyle izleyen vatandaşlar oyun sonunda uzun süre alkışlayarak desteklediler. 'Savaşa hayır' sloganları atan gençlerin sanatsal protestosuna polis müdahale etmedi.

    Savaş karşıtlarından 41 bin imza

    Memur-Sen Van Temsilciliği ve bağlı hizmet kollarının ortaklaşa düzenledikleri 'Savaşa hayır' imza kampanyasında iki günde 41 bin 500 imza toplandı. Toplanan imzalar Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilecek. Memur- Sen Van İl Temsilcisi Davut Okçu, beklenenin üzerinde talep olduğunu belirterek kampanyanın devam etmesi halinde daha çok büyük rakamlara ulaşacaklarını söyledi. Okçu, "Her bakımdan bu savaştan zarar görecek olan halkımızın ve özelikle bölgedeki insanların duygularına tercüman olmak maksadıyla 'Savaşa hayır' demek için bu imza kampanyası düzenledik. Tek bir standda 2 gün içerisinde sabah 09.00-17.00 saatleri arasında 41 bin 500 imza toplandı. Bu imzaları TBMM'ye ve İngilizce'ye çevirip Birleşmiş Milletler Van Temsilcisi'ne göndereceğiz" dedi. Olası Irak savaşı için kesin netice çıkıncaya kadar ve savaş çıktığı takdirde Amerikan mallarını boykot edeceklerini dile getiren Okçu, "Amerikan mallarına boykot eylemini ilk önce Memur- Sen Van İl Temsilciliği ve bağlı hizmet kolları tarafından uygulamaya başlayacağız. Daha sonra nihai savaş kararı çıkması halinde bunu tüm halkımıza yayarak kampanyamıza destek isteyeceğiz" diye konuştu.



  • 9 Şubat 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED