T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M
KARA SAPLANDIK

İstanbullu dün de kara teslim oldu. Vatandaşlar işine gitmekte zorlandı. Trakya'da kar yolları kapadı. Zonguldak ve Mersin'de fırtına maddi hasara yolaçtı. Bolu'da köy yolları kapandı.

İSTANBULLU KARLA UYANDI

İstanbul'da önceki gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı, günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Kentte önceki gece saatlerinde etkili olan ve dün de süren kar yağışı nedeniyle, bazı semtlerde trafikte aksamalar olurken, çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Kar yağışı uçak seferlerinde iptallere ve rötarlara yol açtı. THY'nin İstanbul'dan sabah saatlerinde yapılması gereken TK 570 Samsun, TK 214 Dalaman ve TK 260 Kayseri seferleri elverişsiz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

TRAKYA DA KARA TESLİM

Trakya'da yoğun yağış tarım alanlarında zarara, ulaşımda aksamalara ve nehirlerde taşkınlara yol açtı. Meriç Nehri'nin dün 865 metreküp/saniye olan debisi sabah yapılan ölçümle 825'e düştü. Saniyede 82 metreküp su akan Tunca Nehri'nde su akış hızı 73 metreküp/saniyeye indi. Yoğun kar yağışı ve tipi, yurdun büyük bölümünü etkisi altına alırken, Bolu'da 491, Düzce'de 20 köyün yolu ulaşıma kapandı. Tatile çıkanlar yollarda kaldı, Kartalkaya'da kar kalınlığı 150 cm'ye ulaştı.

FIRTINA FELAKETİ SÜRÜYOR

Zonguldak'ın Kozlu beldesi sahil yolu, fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalardan dolayı sular altında kaldı. İtfaiye, dalgalarla yola gelen kaya parçalarını temizleme çalışmalarına sürdürürken, trafik akışı tek yönlü veriliyor. Maddi hasarlı trafik kazalarının da meydana geldiği sahil yolunda, yaklaşık 4 metreyi bulan dalgaların yola kadar ulaşması, ekiplerin çalışmalarını zorlaştırıyor. Mersin'de fırtınanın yaraları silinirken, bazı ilçeler ile merkezdeki bazı semtlere elektrik verilemiyor.

İSTANBULLULAR İŞİNE ZOR GİTTİ

İstanbul'da dün aşırı kar yağışı sonucu işlerine giden İstanbullular zor anlar yaşadı. Trafik görevlileri, otogardan çıkan araçları ve uygulama yapılan yerlerdeki diğer sürücüleri, zincir bulundurmaları konusunda uyarıyor. TDİ Şehir Hatları İşletmesi'ne bağlı vapur seferlerinde aksama olmadığı, İstanbul Boğazı'nın transit gemi geçişlerine açık bulunduğu belirtildi. İstanbul Boğazı, elverişsiz hava koşulları nedeniyle transit geçişlere kapatıldı. İstanbul'da -1 derece olarak ölçülen sıcaklığın, gün içinde en fazla 1 dereceye ulaşması bekleniyor.

Sobadan 2 ayrı aileden bir kişi hayatını kaybetti

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen aynı aileden 1 kişi öldü, 2 kişi tedavi altına alındı. Millet Mahallesi'nde oturan Muharrem Işık , eşi Fatma ve 2 yaşındaki çocukları Hüseyin Işık, yakınları tarafından evlerinde baygın halde bulundu. Sobadan zeirlenen Muharrem Işık, hastanede kurtarılamadı; Fatma ve Hüseyin Işık'ın tedavileri sürüyor.

Buzlu yollar ölüm saçmaya devam ediyor

Aşırı kar yağışıyle beraber buzlu yollarda can verenler artıyor. Sakarya'nın Pamukova ilçesinde yolun kaygan olması aracın kontroldan çıkması sonucu meydana gelen kazada Fikret Öztürk, eşi Serpil Öztürk ve 2 çocuğu öldü. Bolu'daki kazada Bolu Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Yasa'nın 9 yaşındaki oğlu öldü. Salihli'de Nurullah Okumuş, Malkara'da Mürvet İşçan can verirken, Konya'daki kazada ise 9 kişi yaralandı.



9 Şubat 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED