AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ
Ertürk: Türkiye 'zadeler' ve 'zedeler' ülkesi oldu

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk 2001 ekonomik krizini sürekli şişirilen bir balonun patlaması olarak nitelendirdi. Ertürk, "Adeta uzun süredir şişirilen bir balon patlatıldı. Biliyorsunuz balon bir iğne ile yani anayasa fırlattığınızda da patlar. Bu patlamanın ardından 22 bankaya el konuldu" dedi.

Maliye Teftiş Kurulu'nun 125. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen sempozyumda konuşan Ertürk, bu patlamayı temelde toplumun kollektif suç içinde olmasına bağlayarak, "Bu çöküş ilahi afet miydi ya da IMF gibi iç ve dış güçlerin komplosu muydu? Bu da olabilir. Ama metafizik güçlerin etkisi de olabilir. Çünkü bu kadar suç işleyen topluma ve sektöre birilerinin ceza vermesi gerekiyordu. Ya da bu olay birilerinin öfkelenip sopasını indirmesi de olabilir. Tüm toplum bu cezayı haketmişti" diye konuştu.

Ertürk, ekonomik kriz sırasında yüzde 3 bin faizle bankalara para yatıranlar olduğunu hatırlatarak, "Bu paraların hepsini biz ödedik. Bu ahlaksızlıktan yararlanan bir kesim vardı" dedi.

Türkiye'nin son 10-15 yılını "zadeler ve zedeler dönemi" olarak niteleyen Ertürk, Bu dönemde, sektöre girişin serbest, çıkışın ise yasak olduğunu söyledi. Ertürk, "Kredi kartı verilmeyen kişiye banka lisansı verildi. Bir banka sahibinin BDDK önünde devlete şükranlarını sunduğunu hatırlıyorum" dedi.

17 Aralık'ta gökten para yağmayacak

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da, AB'ye tam üyeliğin nihai hedefleri olduğunu ancak 17 Aralık'tan itibaren gökten para yağmayacağını söyledi. Unakıtan, "17 Aralık'tan sonra gökten para yağmayacak" dedi.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA



  • 8 Aralık 2004
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED