AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R

Formula 1 biletleri satışta

21 Ağustos 2005'te Kurtköy'de gerçekleştirilecek olan Formula 1'in Türkiye ayağı için biletler satışa çıktı. Biletler biletix'ten 70 ile 300 euro fiyatla satışa sunuldu. Türk spor tarihinin en pahalı biletlerine nasıl bir ilgi göstereceği merakla bekleniyor. Yaklaşık 130 ile 560 milyon Türk lirası tutarındaki biletler, yarış gününe kadar satılacak.

Tahincioğlu ile bir 4 yıl daha

GEÇEN hafta sonu yapılan seçimler sonunda rakiplerini geride bırakarak seçimleri kazanan Mümtaz Tahincioğlu, bir 4 yıl daha Otomobil Sporlarının başında kalacak. Seçimlerden önce "son kez seçilmek" istediğini ifade eden Tahincioğlu'nun bu isteğine delegeler büyük oy farkı ile onay verdi. Kullanılan 153 oyun 100'ünü alarak, diğer iki adayı geride bırakan Tahincioğlu "Son derece mutlu ve gururluyum. Bu sonuç yaptıklarımızın alkışlanmasıdır" derken, yapacak çok işlerinin bulunduğunu da ifade etti. 1997-2000 ve 2000-2004 devrelerinde iki kez üstüste seçimi kazanan Tahincioğlu, 2004-2008 devresinde de başkanlığı sürdürecek ve 2008'de görevini bırakacak. Dünya Şampiyonası ile Formula 1 yarışlarının birer ayağının Türkiye'de koşulmasında büyük rol oynamıştı. Dünya Şampiyonasının bir ayağı iki yıldan beri Antalya Kemer'de gerçekleştirildi. 2005'te de yine yarışlar Mayıs sonunda Kemer'de olacak. Tahincioğlu, seçimden sonra verdiği demeçte, "Gelecek yıl yepyeni hayalleri umut, umutları hedef yapmak içinde olacağız. Yapacağımız işleri bu devrede tamamen bitirmek istiyoruz. 4 yıl içinde bu sporu şimdi geldiği yerden çok daha ileri bir seviyeye götüreceğiz. Bunda kararlıyız. Seçimden hemen sonra çalışmalarımızı da başlattık. Şimdi seçimleri geride bıraktık, artık çalışma zamanı" şeklinde konuştu.

Karting Yarışları

GÜNEYDOĞU Avrupa Karting Kupası final yarışı bu kez Tuzla Karting Pisti'nde gerçekleştirildi. Türkiye dahil 6 ülkenin sporcuları büyük bir mücadele örneği verdi. Yarışlara Türkiye, Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Ukranya ve Yunanistan'ın katıldığı yarışmalarda Türk kartingcileri büyük başarı elde etti.

Anadolu macerası

DÜNYA Cross-Country Şampiyonası'nın Türkiye'de gerçekleştirilen 6. ayağı büyük bir ilgi ile izlendi. 22 ülkeden 80 yarışmacının katıldığı yarışlarda 3.500 kilometrelik yol kattedildi. 52 araç bir hafta içinde birbirleri ile kıyasıya yarıştı. Ankara'dan başlayan yarış, Kapadokya'dan geçerek Antalya'da sona erdi.

Motokros şampiyonası

16. Avrupa Motokros Şampiyonası 29 Mayıs 2005'te İstanbul'da yapılacak. 10 ayrı etaptan oluşan şampiyonanın ilk ayağı Hazerfen Havaalanında gerçekleşecek. Yarışın yapılacağı 1.8 kilometrelik pistin bakımına da başlandı 125 cc yarışı 29 Mayıs, 65-85 cc yarışları ise 26 Haziran'da yapılacak.


18 Aralık 2004
Cumartesi
 
DEMİR FEYİZOĞLU


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED