AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K  F İ S K O S
'Komiserim, müsteşarı bırakayım mı?'

Putin'in Ankara ziyareti, Ankaralıların hafızasında "trafik" sıkıntısı bıraktı. Putin'in geçtiği yollar yarım saat öncesinden trafiğe kapatılınca, polis telsizlerinden ilginç anonslar geçmeye başladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ağırlandığı Ankara'da 2 gün boyunca Putin'in geçtiği tüm yollar yarım saat öncesinden trafiğe kapatıldı.
Ancak emniyete 6 Aralık günü saat 20:30'da Ankara'dan ayrılacağı bildirilen Putin, Başbakan Erdoğan ile akşam yemeğini yaklaşık 2 saat uzatınca, işler karıştı. Başbakanlık Konutu'ndan Putin'in dönüş saatini öğrenemeyen emniyet, Putin'in geçeceği güzergahı 2.5 saat boyunca kapalı tuttu.
O sırada polis telsizine yansıyan konuşmalar ise hayli ilginçti:
- Komiserim, müsteşarmış. Bırakayım mı?
- Ne müsteşarıymış, sor önemliyse ona göre bırak.
- Komiserim 3 hamile var ne yapayım?
- Bırak, kendi kendine gelir.
- Komiserim, Slovenya Büyükelçisi geçmek istiyor.
- Beklesin!
Yollar uzun süre kapalı tutulunca, çileden çıkan vatandaş da kendi kurallarını uygulamaya başladı. Hal böyle olunca, polis telsizinden 2 saat sonra şu anons geçti:
- Putin'in konvoyu Yıldız kavşağında yaklaşık 2 dakikadır trafik nedeniyle bekliyor..

  • 'Zam yok, tavşan kesin'
    Türkiye'nin uzaydaki 3 uydusu Ankara'nın yaklaşık 25 kilometre dışındaki yer merkezinden yönetilir. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TurkSat Uydu Merkezi'ni ziyaret etmiş ve sorunları dinlemiş. TurkSat Genel Müdürü Osman Dur, çalışanların maaşlarının düşük olması nedeniyle kalifiye personelin özel sektöre transfer olduğunu anlatmış ve maaş zammı yapılmasını istemiş. Bakan ise "Dağ başında parayı ne yapacaksınız. Çok zorda kalırsanız bir tavşan yakalar keser yersiniz" demiş. Türksat çalışanları önce bozulmuş ama Bakan Yıldırım, gülerek "Şaka yaptım arkadaşlar, en kısa sürede bu sorunu çözeceğiz" deyince, rahatlamışlar.

  • Heybet marşı!..
    İç Anadolulular Derneği'nin gecesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek, ATO Başkanı Sinan Aygün aynı masada buluşarak mehteran takımını birlikte dinledi-ler. Programın sonunda istek parçalar çalındı. Pepe'nin isteği olan "Estergon Kalesi" marşı dinlendikten sonra devreye giren Gökçek, Çetinkaya'ya "heybetine yakışır bir marş" armağan edeceğini söyledi ve "Hücum Marşı"nı istedi. Çetinkaya ve Aygün de marşa katılıp ritm tuttular.

  • Meclis'te 60 sekreter yolcu
    TBMM Başkanı Bülent Arınç, 2005 yılında da tasarruf politikası uygulamada kararlı. Geçen hafta yapılan Meclis Başkanlık Divanı toplantısında CHP'li Ahmet Küçük, "Milletvekillerinin telefon görüşmelerine sınırlama getirelim. Sadece 0 505'li hatlar ücretsiz olsun" önerisinde bulundu. Bu öneri kimi üyeler tarafından makul bulunmadı, Arınç, 60 milletvekilinin 2-3 sekreterle çalıştığını belirtediklerini de anlatarak, bu vekillere "sekreter sayısını 1'e indirin" uyarısında bulunacaklarını bildirdi.

  • Yatağı yorganı yola serdi
    Başbakan Erdoğan'ın son Rize gezisi sırasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Şahin'e verdiği, "Gerekirse yastığı yorganı buraya ser, bu projeyi zamanında bitir" talimatı anında yerine getirildi. Şahin, o günden sonra Karadeniz Sahil Yolu'nu mesken tuttu. Haftalardır Ankara'daki makamına uğramayan Şahin'e arkadaşları takılıyor: "Döşeği yola serdin, yakında evi de taşırsın."

  • Coşkun'un şiiri türkü oldu
    Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu'nun önceki gece verdiği konserde, sözleri kendisine, bestesi Süleyman Hatun'a ait olan "Başpınar Türküsü" seslendi-rilince, duygulandı. 5 Temmuz 1993'te Erzincan'ın Başpınar köyünde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 33 kişi PKK tarafından katledilmişti.

    Başpınar Türküsü

    Mahzunlanmış yine pınarın başı
    Altmışbeşi geçmiş ninemin yaşı
    Loğlar olmuş gayri oturak taşı
    Bunun için kan ağlıyor gözlerim

    Ötmez Başpınar'ın bülbülü kuşu
    Cihana bedeldir ufacık taşı
    Güzeldir baharı sert geçer kışı
    Hasretinle kan ağlıyor gözlerim

    Gurbete göç etmiş köyün atası
    Böyleymiş demek ki alın yazısı
    Burnumda tütüyor suyu havası
    Bunun için sitem eder gözlerim

    Başpınar denilen ulu bir yermiş
    Vatanı uğruna şehitler vermiş
    Ne mutlu insanı saf temiz kalmış
    Ali Coşkun senden ırak neyleyim


      HAMDİ ATEŞ  ERHAN SEVEN  BİLAL ÇETİN


    13 Aralık 2004
    Pazartesi


    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED