AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Esrarengiz patlama!

Zeytinburnu'ndaki bir binada meydana gelen patlamada 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah, "Bir şey imal ederken patlama meydana geldiği gibi bir izlenim var" dedi.

  • İSMAİL ZELVİ / İSTANBUL
    Zeytinburnu'nda meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybederken 6 kişi yaralandı. Yenidoğan Mahallesi 42/6. Sokak 55 numaradaki 5 katlı Gümüşkazma apartmanınının birinci katında patlama meydana gelirken görgü şahitlerinin ifadelerine göre, kimliği belirsiz bir kişinin patlamanın olduğu yere yakın bir yerden 4-5 el havaya ateş açarak kaçması olayı esrarengiz hale getirdi. Patlama dolayısıyla binanın ve çevre binaların camları kırılırken, merdivenlerde çökme olduğu için itfaiye yaralılara ulaşmakta zorlandı.

    Aile, ölen iki kişiyi tanımadığını ifade etti. Patlamanın meydana geldiği dairede oturan Mehmet Beşir Baysu, Ermeni Hastanesi'ne kaldırılırken, eşi Zeynep Baysu Cerrahpaşa Tıp Fakültesine kaldırıldı. Küçük kızları Medine Baysu ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan Avniye Kaya Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Fadime Terzi Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındılar. Patlamadan kısa bir süre sonra olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah bir saatlik incelemeden sonra, patlamanın kesinlikle doğalgazdan kaynaklanmadığını açıkladı.

    Patlama neden oldu?

    Cerrah, "Olay yerinde, kendileri bir şey imal ederken patlama meydana geldiği gibi bir izlenim var" dedi. Patlamanın meydana geldiği evde belden aşağısı parçalanmış halde 2 erkek cesedinin bulunduğunu söyleyen Cerrah, olayın uzman ekiplerin incelemesini bitirdikten sonra aydınlanacağını ifade etti. Cerrahın olay yerinden ayrılmasından kısa bir süre sonra, olay yerine Adli Tıp Kurumu aracı geldi. Savcının ve Adli Tıp Kurumu uzmanlarının uzun süre çalışmasından sonra cesetler Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

    Bir yaralı taburcu edildi

    Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Servis Kürsü Başkanı Prof. Muzaffer Sarıyar, Zeytinburnu'ndaki patlamanın ardından hastaneye getirilen 2 yaralıdan birinin taburcu edildiğini söyledi. Prof. Sarıyar, Avniye Kaya'nın vücudunun çeşitli yerlerinde yüzeysel yaralar olduğunu belirterek Kaya'yı taburcu ettiklerini kaydetti. Sarıyar, Zeynep Baysu'nun şuurunun bulanık olduğunu belirterek bir süre hastanede kalacağını belirtti.

    Ölenlerin kimlikleri araştırılıyor

    Zeytinburnu, Yenidoğan Mahallesi'ndeki binanın birinci katında meydana gelen patlama, bitişikteki binaları da etkiledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, ölen 2 kişinin kimlik tespit çalışmaları ile birlikte, araştırma ve soruşturmaya çok yönlü olarak devam edildiği belirtildi.

    İGDAŞ: Sebebi doğalgaz değil

    İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İGDAŞ), Zeytinburnu'nda meydana gelen patlamanın sebebinin doğalgaz olmadığını açıkladı: "Patlamadan hemen sonra olay yerine giden İGDAŞ 187 Doğalgaz Acil ekipleri, yaptıkları inceleme sonucunda, patlamanın gerçekleştiği dairede doğalgaz tesisatının bulunmadığını tespit etmişlerdir. Ayrıca, yan dairenin de doğalgaz tesisatının gazının sayaçtan kesik olduğunu belirlemişlerdir.''

    'Kafam tavana çarptı'

    Patlamanın olduğu binanın bir üskatında oturan Haydar Alaçay, "2. katta oturuyorduk. Bir patlama oldu. Önce kafam tavana vurdu ve sırt üstü düştüm. Çocuklar ön tarafta idi, ben salonda idim, Binamızda 11 daire var. İnerken demirlerin çıktığını gördüm. Merdivenlerin hasar gördüğünü gördüm. Herşey karmakarışık olmuştu. Çelik kapı bile yerinden oynadı. Duvardaki dolapların hepsi aşağı indi" dedi.



  • 9 Ağustos 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED