AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Yaz sıcağında
serin macera

Karlı tepeleri, dağa tırmanma sporunu, adrenalini birinci sınıf bir macera haline getiren Dikey Limit, karlar arasında bir açıkhava serüveni. Film, yaz sıcağında, maceralı bir esinti niyetine yeniden ekranda

"The Mask of Zorro" ve "Golden Eye" filmlerini çeken Martin Campbell'ın yüksek gerilimli son filmi Dikey Limit, yazın kavurucu sıcağında, serin bir macerayı tercih edecekler için ideal bir yapım. TV'de ilk kez yayınlanmasa da, bir kez daha izlenebilecek kadar başarılı bir yapım olan Dikey Limit, nefes kesici güzellikteki bir dağ ortamında iki kardeş arasındaki bağları sorgulayan dramatik bir film. Çekimleri Yeni Zelanda' nın Güney Alplerindeki Mt. Cook' ta yapılan filmde, dünyanın en iyi dağcılarından Kanada'lı Barry Blanchard, Yeni Zelanda'lı Guy Cotter, Kim Logan ve Mark Whetu, yapım ekibine eşlik etmiş. Filmin yapım sürecinde de, dublörler dahil 50 dağcı bulunmuş. Karlı tepeleri, dağa tırmanma sporunu ve içerdiği tehlikeleri birinci sınıf bir maceranın malzemesi halinde ustalıkla kullanan bir açık hava serüveni olan filmin konusu ise kısaca şöyle:

DAĞCININ AZABI

Genç dağcı Peter Garrett, dünyanın ikinci en yüksek zirvesi olan K-2'de tehlikede bulunan kız kardeşi ve tırmanış arkadaşlarını kurtarmak zorundadır. Kendi limitlerini zorlayarak doğanın gücünü karşısına alan Peter, kızkardeşi Annie'yi kurtarmak için zamana karşı verdiği bu sınavda, hem kendi hayatını, hem de ekibini tehlikeye atar. Yıllar önce ağabey-kardeş, birlikte tırmanırken korkunç bir kaza atlatmışlardır. Zor bir kararın eşiğine gelen Peter, babasının ipini keserek, kendini ve kızkardeşini kurtarabilmiştir. Bu olay, Peter'in toplumdan soyutlanmasına sebep olmuş, Annie ise babasının hayallerinin peşinden giderek dünyanın en yüksek zirvelerine tırmanmayı seçmiştir. 26 bin feet derinlikte bir buz yarığında sıkışan Annie için her dakika önemlidir. Peter'ın liderliğindeki kurtarma ekibi, yola çıkar.

DİKEY LİMİT / (The Vertical Limit) Yön: Martin Campbell Senaryo: Robert King, Terry Hayes Oyn: Bill Paxton, Chris ODonnell, Izabella Scorupco, Robin Tunney, Scott Glenn (2000/Aksiyon-Macera)
KANAL D / 20.30


FİLMLERDEN SEÇMELER

Dört Mevsim
Birlikte tatile çıkan bir grup evli çiftin romantik hayatlarına odaklanan film, bir yıllık bir zaman diliminde, dört mevsimi de içine alan bir anlatımla ilerleyerek, zorlu sınavlara tabi tutulan ilişkileri anlatıyor. Oyuncu kadrosunun uyum içinde bir performans sergilediği film, gösterime çıktığında hem iyi bir gişe sağlamış, hem de eleştirmenlerin övgüsünü toplamıştı.
Orijinal Adı: The Four Seasons Yön: Alan Alda Oyn: Alan Alda, Carol Burnett, Len Cariou, Sandy Dennis (1981)
Cnbc-e / 22.00

Güle Güle
Çocukluklarından beri birarada olan 5 arkadaşı, hayata bağlayan şey birbirlerine duydukları dostluk ve sevgidir. İsmet, Celal, Zarife, Şemsi ve Galip'in arkadaşlıkları çerçevesinde ilerleyen film, Galip'in kanser olduğunu öğrenmesi ile farklı bir boyuta geçer. Arkadaşları, Galip'in hayatında bir kere gördüğü ve aşık olduğu kadına ulaşması için banka soyarlar.
Yönetmen: Zeki Ökten Oyn: Eşref Kolçak, Şükran Güngör, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Yıldız Kenter (1999)
KANAL D / 22.45

Asker
Paul Andrson'ın yönettiği filmde Kurt Russell ve Jason Scott Lee rol alıyor. Filmin konusu kısaca şöyle: Uzun yıllar orduya başarıyla hizmet eden özel eğitimli Çavuş Todd, DNA'larıyla oynanmış yeni model askerlerin gelmesi üzerine bir çöplük gezegene atılır. Burada tanıştığı toplulukla arkadaşlık kurmayı başaran Todd eski ordusuna karşı mücadele etmek zorunda kalır.
Orijinal Adı: Soldier Yön: Paul Anderson Oyn: Kurt Ressell, Jason Scott Lee, Connie Nielsen Türü: Macera
TRT 1 / 23.10

Geçmişin Gölgesi
Yüzbaşı Tom Hutton'un kullandığı uçak düşer ve 169 kişinin ölümüne sebep olur. Mucizevi şekilde kurtulan Tom, yalnızca pilot hatası yüzünden suçlanır. Ancak bu olayın ardından depresyona girer ve ortalardan yok olur. Anıları tarafından rahatsız edilmekte ve suçluluk duymaktadır. Bir barakada yaşamaya başlayan Tom, ikinci bir uçak kazası ile geçmişi tekrar yaşar.
Orijinal Adı: Mayday Yön: Chris Bould Oyn: Robert Burke, Annabeth Gish, Heinz Hoenig Türü: Macera
ATV / 00.00

Yıldız Savaşları - Klonların Saldırısı
Sinema tarihinin en 'mitolojik' öykülerinden biri kabul edilen filmde, Obi-Wan Kenobi, Padme Amidala ve Anakin Skywalker , Ticaret Federasyonu'nun Naboo istilasından sonra ilk kez bir araya gelirler. İlişkiler biçimlendikçe kahramanlar kendi kaderlerini ve Cumhuriyet'lerinin geleceğini de değiştirirler.
Orijinal Adı: Star Wars - Attack Of Clones Yön: George Lucas Oyn: Ewan McCgregor, Natalie Portman
SHOW / 00.30

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Tahir Mutlu, Cemiyet'le mücadele kararı alıyor
Kenan Bal ve Suavi Eren'in rol aldığı Şubat Soğuğu'nda bu akşam, Cemiyet, ülkedeki iç tehlike olarak işaret ettiği 'irtica' dinamitinin fitilini ateşlemek için yeni bir plan hazırlar. Buna göre Türkiye'nin komşu ülkeleriyle bağlantıları olan kişiler vasıtasıyla ülkede kendilerinin yönlendireceği dini bir örgüt kurar. Diğer taraftan, resmi makamlarca soruşturmaya tabi tutulan Tahir Hoca, mücadele etme kararı alırken; Cemiyet, Tahir Mutlu için yeni bir oyun hazırlamakta gecikmez.
[ 22.40 / SAMANYOLU ]

Kilci'yle 'özelleştirme' ve uygulamalar hakkında
Taha Akyol'un hazırlayıp sunduğu Eğrisi Doğrusu Özel'e bu akşam, Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci konuk oluyor. Programda, gündemin en önemli konularından biri olan 'özelleştirmeler' konusuna değinecek olan Kilci, Akyol'un "Erdemir yabancılara satılsın mı, satılmasın mı?", "İstifa eden müdürlerin yabancı sermayeye itirazlarının hiç anlamı yok mu?" gibi sorularını cevaplıyor. Kilci programda ayrıca, "Kârlı kuruluşların neden özelleştirildiği" konusuna açıklık getiriyor
50 bin öğrenci için yardım kampanyası
Çanakkale'den canlı yayınla ekrana gelecek olan Deniz Feneri'nde bu hafta 50 bin çocuğun okul ihtiyaçlarını karşılamak için kampanya başlatılıyor. Uğur Arslan ve Gamze Gözalan'ın hazırladığı programda, Çanakkale, Trabzon ve Adapazarı gibi Türkiye'nin dört bir yanındaki yoksul ailelerin dramı ekrana taşınıyor. Programda ayrıca Çanakkale'de yaşayan Reyhan Boztepe'nin yaşamından kesitler sunuluyor.
[ 22.00 / KANAL 7 ]

Çekirdek Ailesi
yine dertli!

Yasemin Yalçın, Ferdi Akarnur ve Ruhi Sarı'nın rol aldığı AB'nin Yolları Taştan dizisinde bu akşam, evin oğlu Serkan, taksisine can havliyle binen bir genç kızı eve getiriyor. Kayınpederinin evinde kalan kız, dövülerek sokağa atılmıştır. Bir de küçük bebeği olan Ayşe'nin kocası, başka bir şehirde çalıştığı için durumdan habersizdir. Adeta gündüz kadın programlarında rastlanan bu trajik öyküye, Çekirdek Ailesi el koymaya karar verir. Bir taraftan genç kızın sorunlarıyla ilgilenirken, bir taraftan da ülkenin menfaati açısından bu durumu müfettiş bayan Hildegart'dan saklamaya çalışırlar. Ancak gelişmeler hiç de onların istediği gibi gitmez.
[21.50/STAR]

'Adli tabipçi'ler iz peşinde
Yönetmenliğini Alan Arkush'un yaptığı, Jill Hennessy, Miguel Ferrer ve Ken Howard'ın rol aldığı Son Kanıt dizisi gerilim dolu bir bölümü ile daha ekranda. Adli Tabip Jordan ile arkadaşlarının karşılaştıkları farklı cinayetler ve onları çözerken yaşadıklarını anlatan dizinin bu akşam ki bölümünde olaylar şöyle gelişiyor; Jordan ve arkadaşları, uyuşturucu bağımlılığı yüzünden öldüğü sanılan genç bir kızın şüpheli ölümünü araştırmaktadırlar. Yapılan araştırmalar sonucu genç kızın, bazı kişilerin siyasi çıkarları yüzünden öldürüldüğü anlaşılır.
[01.00/TGRT]
9 Ağustos 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED