AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • 'Ek ödemeler katkı sağlıyor'
    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bakanlığın taşra teşkilatında performansa dayalı olarak döner sermayeden yapılan ek ödemelerin çalışma barışına olumlu katkı yapacağını bildirdi. Akdağ, ek ödemeler konusunda soru önergesi veren DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ı cevaplandırdı.Bakan Akdağ, gelir durumu iyi olan bir hastanede görevli ve performansı iyi bir uzman hekimin, aynı yerin il sağlık müdüründen daha fazla ek ödeme alabildiğini belirterek, "Performansa dayalı, hakkaniyete uygun ek ödeme sistemi çalışma barışının esas unsurudur" dedi.

  • ANKARA

  • Sağlık personeli şiddetten şikayetçi
    Memur-Sen ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, Bingöl Doğumevi Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Çoban'ın ihale davası için dövülmesini kınayarak, sorumluların derhal bulunmasını istedi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Aksu, "Son dönemlerde özellikle hastanelerde sağlık personeli şiddete maruz kalıyor. Doktorlar hemşireler dayak yiyor. Başhekimler ihaleler nedeniyle ölümle tehdit ediliyor, dövülerek komaya sokuluyor. Sağlık çalışanlarının can güvenliği kalmadı. Bir an önce bu tür olayların son bulmasını istiyoruz" dedi. Aksu, Sağlık-Sen olarak Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği'ne birer yazı yazarak, olayın aydınlatılmasını istediklerini bildirdi.

  • YAKUP BULUT / ANKARA

  • AP milletvekili Uca İHD'ye üye oluyor
    Avrupa Parlamentosu Milletvekili Feleknas Uca, üye olmak için İHD Diyarbakır Şubesi'ne başvurdu. İHD Diyarbakır Şubesi'ne gelerek doldurduğu üye başvuru formunu İHD Bölge Temsilcisi Mehdi Perinçek'e teslim etden Uca, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İHD yetkililerini Tunceli'de er Coşkun Kırandi'nin alınması konusundaki faaliyeti için tebrik ettiğini belirterek, "Güzel, barışçı bir çaba oldu. Ben de Almanya'da insan hakları faaliyetleri içindeyim. Burada İHD'ye üye olmak istiyorum" dedi. Gazetecilerin "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi öncesi aydınları kabul edecek olması" ile ilgili soruları üzerine ise Uca, "Barış sadece görüş bildirmekle olmaz. Her şeyden önce sivil toplum örgütleriyle alışverişte bulunularak çözüm bulunması gerekiyor. Operasyonların da durdurulması gerekiyor" diye konuştu.

  • DİYARBAKIR

  • Bir terörist ölü ele geçirildi
    Erzincan'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, 1 terörist ölü ele geçirildi. Erzincan Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İliç kırsalında sürdürülen operasyonda, terör örgütü PKK üyesi bir kişi, 1 kalaşnikof tüfek, 1 el bombası, 1 sırt çantasıyla birlikte, ölü ele geçirildi. Öldürülen teröristin Karadeniz Bölgesi'ne geçmeye çalıştığının belirlendiğinin ifade edildiği açıklamada, operasyonların sürdüğü kaydedildi.

  • ERZİNCAN (A.A.)

  • Discovery, bugün inmeyi deneyecek
    Uzay mekiği Discovery'nin dünyaya dönüşü bugüne kaldı. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde havanın bulutlu olması yüzünden dün TSİ 11.46'da inmesi planlanan Discovery'nin dönüşünü 90 dakika ertelemişti. Kötü hava koşullarında düzelme olmaması üzerine iniş bugüne kaldı. Verilen bilgiye göre, Discovery bugün ilk önce TSİ 12.08'de Florida'ya inmeyi deneyecek. Ancak hava koşullarına bağlı olarak California ve New Mexico alternatifleri de değerlendirilebilecek.

  • CAPE CANEVERAL (A.A)

  • Belçikalılardan Türk pilotuna alkış
    Türk hava akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, Belçika'da düzenlenen uluslararası gösterilerde büyük alkış topladı. Öztürk, Belçika'nın Leopoldsburg bölgesinde yapılan 20. Uluslararası Hava Akrobasi Gösterileri'ne "Mor Menekşe" adlı uçağıyla katıldı. Yaklaşık 40 bin kişinin izlediği gösterilerde, kendi geliştirdiği tehlikeli hava akrobasi manevralarıyla seyircilere heyecanlı anlar yaşatan Türk pilot, açıklamasında, "Türkiye'de profesyonel hava akrobasi uçuşu yapan tek sivil pilot" olduğunu belirterek, her yıl 20 kadar ülkede etkinliklere katıldığını söyledi. İngiltere'de, bir milyon kişinin izlediği "RIAT" hava gösterilerine bu yıl katıldığını, 2006'da dünyanın en büyük hava gösteri etkinlikleri "ILA-BERLIN"e katılma daveti aldığını ve katılacağını belirten Öztürk, ünlü uçak dergisi "Ga Buyer"in kendisine sponsorluk yaptığını kaydetti.

  • BRÜKSEL

  • Satranç için il il geziyorlar
    Satranç oynamaya 5 yaşında başlayan Ankaralı ikizler, turnuvalara katılmak için ailesiyle il il geziyor. Troya Festivali kapsamında Çanakkale Satranç Derneği (ÇSD) tarafından düzenlenen, 13. Troya Satranç Turnuvası'na katılmak için Ankara'dan annesi Berat, babası Faruk Okay'la gelen tek yumurta ikizleri İlkin Ege ile Arda Ege Okay (11), dereceye girebilmek için yarışıyor. Faruk Okay, kendisinin teşvikiyle 5 yaşındayken satranca başlayan ve fırsat buldukça çeşitli illerde düzenlenen turnuvalara, çocuklarıyla birlikte gittiklerini söyledi. Satrancın çocukları üzerinde önemli etkileri olduğunu belirten Okay, "Çocuklarımın zekası satranç oynarken, daha da gelişiyor. Çocukluktan beri her ikisi de aceleci ve hiperaktif bir yapıya sahip. Satranç sayesinde zamanı kullanmayı, yenmek ve yenilmeyi hazmediyorlar. Turnuvalar sayesinde çeşitli illerden değişik arkadaşlar ediniyorlar" dedi.

  • ÇANAKKALE

  • Darülaceze'nin artık spor klubü de var
    Darülaceze'de hayatını sürdüren yaşlı amca ve teyzelerin yanı sıra Darülacezeli çocukların da spor yaparak daha sosyal bir hayat yaşamaları amacıyla kurulan Darülaceze Spor Kulübü (DASK) faaliyetlerine başladı. "Darülace-ze'nin Sosyal Hayata Adaptasyonu" projesinin önemli bir ayağını oluşturan spor kulübünün kurulmasıyla ilk olarak kurum bünyesindeki spor tesisleri, bölge halkının hizmetine açılacak. DASK'ın kuruluşunda, kurum sakinlerinin spor faaliyetlerine aktif olarak katılmala-rının da amaçlandığını söyleyen DASK Genel Sekreteri Kutsal Aktürk kulübün ağırlıklı olarak salon sporlarında faaliyet göstereceğini belirtti.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ

  • Beyoğlu'nda gasp operasyonu
    Beyoğlu'nda bir taksiciyi bıçak tehdidiyle gasp ettikleri öne sürülen 3 kişi gözaltına alındı. 6 Ağustos'ta bir ticari taksi sürücüsünün 15 YTL parası, cep telefonu ve araç teybinin bıçak tehdidiyle gasp edilmesi olayını soruşturan polis, Kasımpaşa'daki bir eve operasyon düzenlendi. Evde, olayın failleri oldukları öne sürülen S.V, O.G. ve T.E, taksi şoföründen gasp edilen cep telefonu, oto teybi ve bir adet bıçakla birlikte yakalandı. Zanlılardan S.V'nin, benzer suçlardan emniyette kaydının bulunduğu belirtildi.

  • Maltepe'de avukatı bürosunda vurdular
    Maltepe'deki bürosunda silahlı saldırıya uğrayan avukat Dilek Polat, bacaklarından yaralandı. Avukat Dilek Polat'ın (43), Maltepe'de bulunan bürosuna gelen bir kişi, tabancayla ateş açarak Polat'ı bacaklarından vurdu. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Polat, saldırganı tanımadığını söyledi.

  • İSTANBUL (A.A)

  • Ezdiği işçi arkadaşını bırakıp kaçtı
    Eyüp'te, tramvay hattının yapım çalışmaları sırasında beton mikserinin altında kalan bir işçi hayatını kaybetti. Rami Kışla Caddesi üzerindeki Edirnekapı-Sultançiftliği Raylı Sistem Tramvay Hattı için yapılan tünel çalışmalarında kullanılan 34 UR 6809 plakalı beton mikserini kullanan adı açıklanmayan sürücü, bu sırada çalışma yapan işçilerden Murat Kaya'ya (22) çarparak altına altı. Olay yerinde hayatını kaybeden Kaya'nın cesedi, morga kaldırıldı. Kaçan sürücünün yakalanması için polislerce çalışma başlatıldı.

  • Korumaya 14 kurşun
    Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın koruması Mustafa Büyükavşar (42), uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Başkan Acar'ın yakın koruması ve sahibi olduğu Nergis Otel'in güvenlik müdürü olan Mustafa Büyükavşar, 4 gün önce K.Ç. (28) adlı kişinin de aralarında bulunduğu bir grup ile kavga etti. Kavga sırasında K.Ç. bıçaklanarak yaralandı. Taburcu olan K.Ç'nin, önceki gece Büyükavşar'ın çalıştığı Nergis Otel'e geldiği ve otel önünde bulunan Büyükavşar'a tabancayla 14 el ateş ettiği öğrenildi. K.Ç, cinayetin ardından yakalandı.

  • Sahte avrocu 4 kişi yakalandı
    İstanbul'da piyasaya 1795 adet sahte 500'lük Avro sürmeye çalıştıkları öne sürülen 4 kişi yakalandı. Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, piyasaya sahte para sürmeye hazırlanan kişilere yönelik yapılan çalışma kapsamında, durdurulan bir otomobilde 2 paket halinde sahte Avro ele geçirildi. Araçta bulunan T.D'yi gözaltına alan polis, bu kişinin verdiği bilgileri değerlendirerek E.Ş, Y.G. ve E.Ç'yi de bir miktar sahte Avro ile gözaltına aldı.

  • İSTANBUL (A.A.)



  • 9 Ağustos 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED