AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
Y A Z A R L A R
Gösterilen ve gizlenen

Dünkü Yeni Şafak'ta sürmanşet (manşet üstü) verilen iki haberden birinin başlığı şuydu: " 'Metal Fırtına'dan zengin oldular". Haberin spota çıkarılan cümleleri de şöyle: "Çıkar çıkmaz satış listelerini altüst eden 'Metal Fırtına' kitabı 8 ayda 435 bin adet sattı. Kitabın yazarları Burak Turna ve Orkun Uçar bu kitaptan tam 100'er milyar lira para kazandılar. / Burak Turna'nın tek başına yazdığı ikinci kitabı "Üçüncü Dünya Savaşı" 15 günde 100 bin satışla rekor kırdı. Ev kadınlarından ortaokul öğrencilerine kadar pekçok kişiyi politikaya ve uluslararası siyasete bulaştıran üçlemenin üçüncüsü de eylül ayında piyasaya çıkacak."

Fatma Durmuş imzalı haberin 4. sayfada olduğu bildiriliyordu.

Metal Fırtına'yı okumadım. Üçüncü Dünya Savaşı'nı, eylül ayında çıkacağı bildirilen üçlemenin son kitabını okuyacağımı da sanmıyorum. Fakat Fatma Durmuş'un haberini, Burak Turna ile yaptığı söyleşiyi, Turna'nın gazetede yer alan "Gelecek tahminleri"ni okudum.

Bu haber söyleşide eksikliğini hissettiğim şeyler oldu. Fatma Durmuş'un da bu eksikliklerin farkında olması, onları gidermek için çaba harcaması, bu çabasından sonuç alamamışsa bunu belirtmesi gerektiğini düşündüm.

Fatma Durmuş'un haberinde Metal Fırtına'nın iki yazarından biri olan Orkun Uçar'ın adı -spot cümlesini saymazsak- hiç geçmiyor ve sanki kitabın asıl yazarı Burak Turna imiş gibi bir izlenim doğuyor. Okuyucu, işin aslını merak ediyor ama bu merakı giderecek hiçbir açıklama bulamıyor. Belki iki yazar arasında bir anlaşmazlık veya tatsızlık olmuştur, yollarını ayırmak istemişler ve ayırmışlardır. Belki bizim tahmin edemeyeceğimiz başka şeyler vardır. Her neyse… Belki Burak Turna bu konuyu konuşmak istememiştir. Olabilir. Ama Fatma Durmuş'un da bir gazeteci olarak bunları merak etmesi, sorması, okuyucuların merak edeceğini hesaba katması gerekmez miydi? İki yazarla da hiçbir ilişkisi ve yakınlığı olmayan bendeniz, Fatma Durmuş'un haberini okurken varsayımlara dayalı sorular üretmek zorunda kaldım: 1) Orkun Uçar'a haksızlık mı ediliyor? 2) Orkun Uçar'ın imzası Metal Fırtına'nın kapağına yazar olarak yanlışlıkla veya bizim bilmediğimiz mülâhazalarla girmiş olabilir mi?

Yine bir gazeteci olarak Fatma Durmuş, Metal Fırtına ile Üçüncü Dünya Savaşı'nın ayrı yayınevlerince basılmış oluşunu, soru konusu yapmasa bile haber ve bilgi konusu yapabilirdi.

Dünyanın geleceğine ilişkin olasılıkların sergilendiği kitapların ve yazarının / yazarlarının güncel durumlarına ilişkin soruları cevapsız bırakan bu haber-söyleşi, keşke yukarıda sergilemeye çalıştığım merakları kandıracak zenginlikte olsaydı!


9 Ağustos 2005
Salı
 
İBRAHİM KARDEŞ


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED