AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
Y A Z A R L A R
Başbakan'la randevu

15 Haziran'da İstanbul'da yapılan toplantıyla, yaklaşık 15 yıldır süren ve 30 bin vatandaşın ölümüne sebep olan terörün durdurulması için PKK'ya çağrı yapılmıştı.

Silah bırak çağrısı içeren bildiride imzası bulunan aydınları temsilen 12 kişilik bir heyet, yarın Başbakan Erdoğan'la görüşecek.

Cuma günü Diyarbakır'a gidecek olan Erdoğan'ın gezi öncesi, PKK'ya silah bırakması için çağrıda bulunan aydınlara randevu vermesini çok anlamlı bulan Ahmet Hakan, randevuyu şöyle değerlendirdi:

"Hükümet, aydınların yeni pozisyonundan yararlanma kararı almıştır."

Çünkü:

"Kürt sorunu" başlığı altında toplanabilecek sorunların çözüm aşamasına geldiği bir dönemde terörün yeniden alevlenmesi, özellikle soruna duyarlı aydınları etkiledi.

Bu arada İçişleri Bakanlığı toplumda gerginlik ve kaos ortamı oluşturmaya yönelik çabalar olduğu konusunda tüm valilikleri uyardı.

Bakanlık gizli bir genelge yayımlayarak, masumane gösterilmeye çalışılan olaylarla 'ayrımcılık tohumları ekilmeye çalışıldığına' dikkat çekti.

Mustafa Karaalioğlu da konuya şu şekilde yaklaştı: "Herkesin çözüm için farklı düşünceleri olabilir ama sonuçta farklı ideolojilerden insanlar, terörsüz bir ortam ve PKK'nın ülkeyi felakete götürme niyetini reddetme noktasında buluştular. Aydınların, belki de ilk kez bu netlikte sorumlu bir tavır takınarak PKK'yı kritik etmeleri de sorunun çözümü için yeni bir zemin umudunu artırmaktadır."

Sözkonusu bildiriye imza atması istenen bazı aydınların ise, işin içinde silah bırakmak olunca geri durduklarını haber aldık.

Düşük yoğunluklu savaşın bitmesi istenebilirmiş ancak terör örgütüne silah bırakması için çağrıda bulunulamazmış.

Arada böyle düşünenlerin olduğunu da bildirmek için kaydettim.

Aydınların sağı solu belli olmaz. Bir de entellektüeller var; aşağı yukarı onlar da öyle olsa gerek.

Bir zamanlar da "münevver" vardı, hatırlayacaksınız.

O da epeydir İzmir'de öğretmenlik yapıyor.

Emekliliği yaklaşmış olmalı.

Her neyse, şakayı uzatmayalım, aydınların Başbakan Erdoğan ile yarınki görüşmelerinin nasıl geçeceğini merak ediyorum.

İŞ GÖRÜŞMESİ

- Ali Bey, özgeçmişinizi inceledik, gerek eğitiminiz gerekse profesyonel geçmişiniz son derece etkileyici. Ancak, bizim bu pozisyon için aradığımız kişide olması gereken özelliklere sahip değilsiniz.

- Ne gibi?

- Bu kişinin grup çalışmasından anlaması lâzım. Ağır lâf kaldırabilmesi lâzım. Gerekirse istemeye istemeye söylenilenleri yapması lâzım. Sizde bunun için gerekli alt yapı yok.

- Nasıl yani, eksiğim ne?

- Evli değilsiniz.

KAHVALTI SOFRASI

Kahramanmaraş'tan bir aile, İstanbul'daki oğullarının yanına geleceklerdir. Akşamdan arayıp haber verirler. Telefona gelin çıkar:

- Kızım, Hüseyin'e söyle biz Çayırağası'yla geliyoruz, sabah otogarda karşılasın.

Sabah eve geldiklerinde gelinlerinin şatafatlı bir sofra hazırladığını görürler. Gelin hanım sofradaki şatafatın sebebini şöyle açıklar:

- Ağayla geliyoruz dediniz ya! Ağaya mahcup olmayasınız diye...

BİRİNCİ GELENEKSEL

Ankara'da çeşitli yerlere asılan pankartlar, sık sık düşülen önemli bir yanlışa emsal teşkil ediyor.

"1. Geleneksel Mahallelerarası Futbol Turnuvası"nın başlayacağı duyuruluyor. Daha ilki yapılan bir turnuva veya festivalin, gelecek yıl veya daha sonraki yıllar yapılarak gelenekselleşeceğinin garantisini kim verebilir?
Rıfat Yörük


9 Ağustos 2005
Salı
 
MEHMET ŞEKER


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED