T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 25 ARALIK 2005 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

GÜVENEMEDİLER

Futbolcularına aylardır para ödeyemeyen G.Saray yönetiminin sarıldığı son umut boş çıktı. Riva Projesi dün genel kurulda komisyona havale edildi.
"Riva Projesi kabul edilse bile gelecek parayı Mart'ta seçilecek yönetim kullansın" diye yorumlanan karar, Canaydın'a güven duyulmadığının yeni kanıtı oldu.

Tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birini yaşayan G.Saray'da yönetim, "tek çıkış yolu" olarak gördüğü Riva projesini, genel kuruldan geçiremedi.

G.Saray Lisesi'ndeki olağanüstü genel kuruldan Canaydın yönetiminin isteğine vize çıkmadı. Projenin komisyona havale edilip, konuyla ilgili genel kurulun 15 Nisan 2006'da yapılması kararlaştırıldı.

Projeye onay çıkması için uzun süredir yoğun çaba gösteren G.Saray Başkanı Özhan Canaydın, yaptığı konuşmada, Mart ayındaki başkanlık seçimleri öncesi bu projeyi genel kurula getirmekle risk aldığını söyledi. Canaydın, "Bunu güven oylaması olarak görmeyeceğiz. Bankalara borçların tasfiyesi ve kulübün geleceği için bu projeyi sizlere sunuyoruz" dedi.

Proje ile ilgili tartışmalara geçilmeden önce Canaydın'ın aleyhine ilk gelişme Divan Başkanlığı seçiminde yaşandı. Canaydın, Oğuz İmregün'ü Divan Başkanı olarak kürsüye çağırdı. Ancak üyeler oylama istedi. Oylamada açık farkla muhaliflerin adayı Anıl Büyekerol seçildi.

SELAHATTİN BEYAZIT ŞAŞIRTTI

Daha sonra söz alan Mükerrem Taşçıoğlu, Duygun Yarsuvat ve Işın Çelebi, yönetimi eleştirdi. Canaydın'ın güvendiği eski başkan Selahattin Beyazıt da beklenenin aksine kendisine destek çıkmadı.

Bu sırada genel kurulun ertelenip konunun komisyon tarafından incelenmesi yolunda önerge verildi. Projenin onaylanmasını isteyen Canaydın itiraz etti. Ancak Beyazıt kürsüye çıkıp, "Bu kadar ısrarcı olmanıza anlam veremiyorum. Genel kurul bunu istiyorsa saygı duyun" dedi. Ardından Canaydın konuştu ve projenin komisyona götürülmesi önergesine itirazından vazgeçtiğini bildirdi.

Yapılan oylamada, 858 üyenin 856'sı projenin komisyona havale edilmesi ve onay için kongrenin 15 Nisan 2006'da yapılmasını kabul etti. Ret oyu veren iki üyenin, yöneticiler, Ergun Gürsoy ve Derya Taşdelenler olması dikkat çekti.

Yönetimin içinde yönetime muhalif!

Canaydın yönetimi, genel kuruldan "Evet" çıkarabilmek için haftalardır kulis yaparken, yönetimin başkan yardımcısı Turgay Kıran, farklı bir tavır sergiliyor. Uzun süredir yönetim kuruluna da katılmayan Kıran, dün kongrenin ertelenmesi yönünde verilen önergeye imza koyarak şaşırttı. Önergedeki isimlerin okunması sırasında Kıran'ın ismi geçince Canaydın ile Gürsoy ellerini açarak hayret içinde birbirlerine baktı.

Arıkan: G.Saray'ın 4 ayı kaybedildi!

Genel kurul kararı karşısında sinirlendiği gözlenen mali işlerden sorumlu asbaşkan Refik Arıkan, "Uzun süredir kulüpte mali sıkıntı var. Gelirlerimizin giderleri karşılamadığını cesaretle söylemiştik. Proje ile ilgili erteleme 3-4 ay süre kaybına neden olacak. Yeni komisyon, bizim gündeme getirdiğimiz konuları az farkla yeniden gündeme getirecek" dedi.

İşte Riva'nın kaderini belirleyecek komisyon

Riva Projesi için 15 Nisan'da kongreye rapor sunacak komisyon yeni üyelerle netleşti. 9 kişilik komisyon 15 kişiye çıktı. Üyeleri şöyle: Selahattin Beyazıt, Oğuz İmregün, İrfan Aktar, Celal Erkut, Işın Çelebi, Özkan Olcay, Engin Akçakoca, Doğan Hasol, Emre Aykar, Firuz Soyuer, Yavuz Zeytinoğlu, İzzettin Doğan, Duygun Yarsuvat, Şefik Toprak, Mete Başol.

Gürsoy: Genel kurul sonucuna da katlanır

Başkan Canaydın'ın bile genel eğilime uyarak kabul ettiği projenin ertelenmesi kararına ret oyu veren ikinci başkan Ergun Gürsoy, "Bu kararı veren genel kurul, sonucuna da katlanır" diye eleştiride bulundu. Gürsoy, bir komisyonun zaten bulunduğunu, yeni komisyonun sadece zaman kaybı olduğunu söyledi.

Polat: Hepimiz 100'er bin dolar çıkaralım

Eski yönetici Adnan Polat, kongrede yaptığı konuşmada, "Evde yangın var. Ama kimse de bilmediği projeler için oy vermesin" dedi. Futbolcuların şampiyonluk yarışında para krizinden etkileneceğini anlatan Polat, "1500 G.Saraylı işadamı 100'er bin dolar versin, G.Saray kurtulur. Ben vermeye hazırım" diye konuştu.

Çek verilen futbolcuları aldı bir düşünce

Uzun süre oyalandıktan sonra nakit yerine çek alarak tatile çıkan G.Saraylı futbolcular, Riva Projesi'nden sıcak para gelmeyince, tahsilat yapma endişesine kapıldı. 7 milyon dolarlık alacaklarına karşılık 2.5 milyon avro'luk çek alan oyuncular, kalan paraların ne zaman ödeneceği konusunda da karamsarlığa düştü.

  • Ve bankalar düğmeye bastı

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi