T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 25 ARALIK 2005 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kâbusa dönen rüya

İranlı bir göçmen Behrani ile Kathy'nin bir ev için verdikleri mücadeleyi konu alan film, hayatta istekleri pek de farklı olmayan farklı kültürlerden gelen iki kişinin birbirlerine duyduğu öfkenin nedenlerini irdeliyor.

Doğu ve Batı kültürlerinden gelen iki kişinin çatışması, Amerikan rüyasının ne olduğu dahası bu rüyanın kabusa dönüşme ihtimalinin ne kadar mümkün olduğu konusunu işleyen Sisler Evi adlı film bu akşam ekrana getiriliyor. Birbirlerinden çok farklı iki kültürde yetişmiş kişilerin çatışmalarını konu alan film aynı zamanda kişilerin zaaflarını, inatlarını yaşadıkları çelişkileri de ele alıyor.

İKİ FARKLI KÜLTÜRÜN ÇATIŞMASI

A Beautiful Mind-Akıl Oyunları ile 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ı kazanan Jennifer Connelly ve birçok kez Oscar'a aday olan 'Gandhi' filmi ile 'En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı alan Ben Kingsley'in rol aldığı, 'Erkek Oyuncu', 'Yardımcı Kadın Oyuncu' ve 'Müzik' dallarında Oscar'a aday olan Sisler Evi'nin konusu kısaca şöyle: "İranlı bir göçmen olan Behrani'nin hayattaki tek amacı ailesine daha iyi bir yaşam sağlayabilmektedir. Bunun ilk adımlarının bir ev satın almak olduğuna inanan adamın dileği sonunda gerçekleşir. Fakat yeni ev üstünde hak iddia eden biri daha vardır. Evin sahibeski Kathy. Bağımlı olduğu uyuşturucudan kurtulmaya çalışan Kathy, kocası tarafından terkedilmiştir. Babasından kalan eve, aslında hiç olmamış olan vergi borcu yüzünden el konulan ve zorla tahliye edilen genç kadın sonuna kadar hakkını aramaya karar verir.

Sisler Evi

Orjinal Adı: House of Sand and Fog Yapım Yılı: 2003 Yön: Vadim Perelman Oyn: Jennifer Connelly, Ben Kingsley, Ron Eldard, Frances Fisher, Kim Dickens
KANAL D - 22.00


DEVELER DE AĞLAR

Belgesel görüntülerden oluşan bir drama; Ağlayan Devenin Öyküsü bu akşam ekranda. Moğolistan'da göçebe bir ailenin, beyaz yavrusunu reddeden bir anne deveyi, geleneklere uyarak müzikle iknâ etme çabalarını anlatan belgeselin konusu şöyle: Gobi Çölü'nde deve çobanlığı yaparak hayatını kazanan bir aile beyaz bir yavru doğuran ve onu yok sayarak süt vermeyi reddeden anne deveyi ikna etmek zorundadır. Aile, onlar için çok değerli olan bir deveyi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalınca anne deve İngen'i ikna edecek bir müzisyeni bulup getirmeye çalışır. Bölgedeki efsaneye göre deve, müzisyenin şarkısını dinleyip yavrusunu emzirmeye karar verirse, gözyaşı dökecektir.


Eğlencede 3. raundu kim kazanacak?

Pazar akşamları yayınlanan eğlence programlarındaki raiting savaşı devam ediyor. 17 yıldır sürdürdüğü İbo Show'a atv ekranlarında devam eden İbrahim Tatlıses bu akşam Alişan, Şahan Gökbakar, Lerzan Mutlu ve Rezzan Kiraz' konuk ederken, iki haftadır Star televizyonundaki Yıldızların Altında adlı programıyla İbo Show karşısında kıyasıya mücadele veren Yıldız Tilbe ise Serdar Ortaç ve Zara'yı ağırlıyor. İki haftadır her ne kadar "Bizim derdimiz raiting değil" denilse de, sanatçıların programlarındaki anonsları dahi bir raiting savaşı içinde olduklarını açıkça ortaya koyuyor. İlk haftanın galibi İzzet Yıldızhan ve Muazzez Ersoy'u konuk eden Yıldız Tilbe, ikinci haftanın birincisi ise Mehmet Ali Erbil'li İbo Show oldu. Şimdi herkes bu üçüncü raundu kimin alacağını merak ediyor.


Zaim, o dönem kaymakamdı

İrahim Uslu ve Sabahattin Zaim'in hazırladığı programda, bu hafta Menderes dönemi konuşuluyor. Menderes'in Başbakan olduğu dönemde Kahta Kaymakamı olan Sabahattin Zaim, Adnan Menderes nasıl bir insandı? Halkın gözünde onu farklı kılan neydi? Menderes nerede hata yaptı? En büyük yanlışı neydi? Bu hatalardan nasıl dersler alınmalı? gibi sorulara cevap veriyor.
KANAL 7 / 12.00


Sertab, okul açma hazırlığında

Güneri Cıvaoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Şeffaf Oda'ya bu akşam, Sertab Erener ve Fahir Atakoğlu konuk oluyor. Programda Fahir Atakoğlu, Can Dündar'ın yeni belgeseli için yaptığı çalışmalarını, Sertab Erener ise Tanrılar Okulunun yazarı Prof. Stefano d'Anna ile Europen School of Economıcs adlı üniversitenin Türkiye şubesini açma planlarını anlatıyor.
KANAL D / 12.30


Kill Bill filminin dublörleri birinci

Hollywood'un geleneksel yarışmalarından biri olan Taurus World Stunt Awards (Dünya Dublör Ödülleri) bu akşam ekrana geliyor. İzleyiciler arasında dolaşan helikopterler, havada kavga eden iskeletler, ödülünü uçarak alan oyuncular, yıkılan dekor, sahnede motosiklet şovu ile ekrana gelecek törene damgasını vuran filmler ise Kill Bill Vol.2 ve Bourne Suprem oluyor.
Cnbc-e / 22.00


Menderes idam ediliyor

Yönetmenliğini Hasan Kıraç'ın üstlendiği Demokrasi Yokuşu adlı belgesel bu akşam son bölümüyle ekrana geliyor. Bu son bölümde Yassıada duruşmalarında karar açıklanıyor, MBK kararları onaylıyor, İdamlar Komite'den geçiyor, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan İmralı adasında idam ediliyor.
SAMANYOLU / 23.10


İNADIM İNAT
Meryem'le Niyazi haberlere çıkıyor

Yalçın Menteş ve Necati Bilgiç'in başrolü üstlendiği dizide, Dursun'la İdris, dükkanı çocukları Meryem'le Niyazi'nin kiraladıklarını duyunca çocuklara küserler. Onlarla barışmak isteyen Niyazi ve Meryem bir plan yapar. Dursun ile İdris televizyonda Meryem'le Niyazi'nin intihar ettiğini duyduklarında kulaklarına inanamaz.
KANAL 7 / 19.45


SON KANIT
Jordan ve ekibi katilin peşinde

Adli Tabip Jordan ile arkadaşlarının cinayetleri çözme maceralarını konu alan dizinin bu akşamki bölümünde Jordan ve ekibi ölmüş insanları mezarlarından çıkaran ve onların yerine canlı insanları diri diri mezara koyan bir seri katilin peşine düşüyor.
TGRT / 24.00


CENNET MAHALLESİ
Pembe hipnozda mahalleli düğünde

Özkan Uğur, Melek Baykal ve Çağla Şikel'in rol aldığı dizide, Menekşe ile Muharrem kilo vermek için hipnozla zayıflama seansına katılırlar. Beter Ali hipnotize olanların verilen her emri yerine getirdiğini görünce Pembe'yi hipnotize etmeye karar verir.
SHOW / 20.00


KADIN İSTERSE
Barış intikam alacak mı?

Hülya Avşar ve Cihan Ünal'ın başrollerini üstlendiği dizide, Demet ve Selim, Zafer'i hapisten çıkarmak için uğraşırken, Zafer'in tutuklandığını televizyonda gören Barış, intikam için Zafer'in evine gider.
SHOW / 22.00


Red Kid - 2 Anne Dalton
Daisy Kasabasının şerifi Red Kid suçlulara göz açtırmamaktadır. Sık sık civar kasabalara suçlu avına çıkar ve her seferden başarıyla döner. Daltonların annesi de oğullarına yakın olabilmek için kasabaya yerleşmiştir.
Yön: Richard Schlesinger Oyn: Terence Hill, Nancy Morgan, Fritz Sperberg, Ron Carey, Dominik Barto
KANAL 7 - 16.30

Kaçakların Peşinde
Bir grup azılı mahkumun nakli sırasında bindikleri uçak düşer ve tümü kaçmayı başarır. Aralarından özellikle biri son derece tehlikeli bir katildir. Konusunda uzman, çok özel polisleri bir araya getiren inanılmaz bir insan avı başlar.
Orj. Adı: U.S. Marshalls Yön: Stuart Baird Oyn: Tommy Lee Jones, Wesley Snipes, Robert Downey Jr., Kate Nelligan
TGRT / 19.45

Hırsız Var!
Mafya babası Ekrem Uçar hapisten çıkar. Ekrem'in eski sevgilisi Ceren, magazin muhabirine yaptığı bir açıklama nedeniyle paniğe kapılır. Modacı Seçkin Durak'ın defilesinin baş manken olan Ceren podyuma çıkınca işler iyice karışır.
Yön: Oğuzhan Tercan Oyn: Haluk Bilginer, Mehmet Ali Erbil, Gülse Birsel, Gamze Özçelik, Birol Ünel, Fatih Akın
KANAL D - 20.00

Müthiş Dadı
Daniel, yaptığı sorumsuzluklar nedeniyle eşi Miranda'yı çileden çıkarmaktadır. 14 yıl sonra eşinin isteğiyle boşanırlar. Genç adam çocuklarıyla birlikte olabilmek için kadın kılığına girer ve eski eşine çocukların dadısı olmak için başvurur.
Orj. Adı: Mrs. Doubtfire Yön: Chris Columbus Oyn: Robin Williams'a Sally Field, Pierce Brosnan Türü: Komedi
TRT 1 / 20.25

Bir Yol Hikayesi
Baskıcı ailelerinden ve lise hayatından kurtulmak isteyen üç genç kız, Los Angeles'e kaçmaya karar verir. Her biri küçük birer "Britney Spears"i andıran bu genç kızların hayali tahmin ettikleri kadar kolay gerçekleşmeyecektir.
Orijinal Adı: Zoe Yapım Yılı: 2001-ABD Türü: Macera-Drama Yön: Deborah Attoinese Oyn: Jenny Seagrove, Vanessa Zima TV8 - 00.30


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 448 90 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00 TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi