AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Kanserli köyler yıkılabilir

Nevşehir'in Tuzköy Beldesi'yle, Karain ve Sarıhıdır köylerinde, kanser riski taşıyan evlerin yıkılmasında bir engel bulunmadığı bildirildi. Nevşehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, "Yeni evler bitince eski evler yıkılacak ve üzeri toprakla kapanacak" dedi.

Nevşehir'in Tuzköy Beldesi'yle, Karain ve Sarıhıdır köylerinde, kanser riski taşıyan evlerin yıkılmasında bir engel bulunmadığı bildirildi. Nevşehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, İl Bayındırlık ve İskan Müdürü Abdulkadir Tatar ile birlikte Gülşehir İlçesi'ne bağlı Tuzköy Beldesi'nde yapımı süren 213 afet evinde incelemelerde bulundu. Yapı taşlarındaki kansere yol açan "eroyolid" maddesi nedeniyle "kanserli" olarak adlandırılan evlerde oturanlar için inşa ettirilen konutların yıl sonuna kadar hak sahiplerine dağıtılacağı belirtildi. Nevşehir Bayındırlık ve İskan Müdürü Abdulkadir Tatar, kanserli konutlarda oturanlar için yapımı süren 213 konut ile 13 işyerini yıl sonuna kadar hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi. Kanserli konutların yıkılması için bir sorun olmadığını ifade eden Tatar, "Evleri yıkmak kolay. Önce binaları bitirelim, insanları yerleştirelim. Sit engeli varsa bu kolaylıkla çözülür. Zaten bölgede tescili yapılmış tarihi bir ev de yok" diye konuştu.

Nevşehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş ise Tuzköy Beldesi'yle Karain ve Sarıhıdır köylerindeki evlerin yıkılmasıyla ilgili bir sorun bulunmadığını ifade etti. "Evlerin yıkılamaması diye bir proplem yok. Tuzköy'de yeni ev yapımı konusu halloldu" diyen Ateş, şunları kaydetti: "Yeni evler teslim edilince eski evlerin üzeri toprakla kapanacaktır. Karain ve Sarıhıdır köylerinde ise yeni yerleşim yerlerinin seçimi ile ilgili bazı problemler var. Köylüler tespit edilen yeni yerleşim yerini beğenmiyor."

"100'e yakın eski evi yıktık..."

Kanser riski taşıyan eski evlerin yıkılmasıyla ilgili bir engellerinin bulunmadığını belirten Tuzköy Belediye Başkanı Ümit Balak ise kendisinden önce belediye başkanlığı görevini yapan babası Turan Balak'ın çok sayıda eski evi yıktırdığını söyledi. Balak, beldede kayaların içerisinde 'eroyolid' maddesi bulunmasından dolayı çok sayıda insanın akciğer zarı kanseri hastalığına yakalanarak hayatını kaybettiğini söyledi.



7 Ekim 2005
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED