AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Trafik eziyeti çekmeden İstanbul'u kurtardık

İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 82. yıldönümü trafik keşmekeşinden uzak olarak Taksim ve Ali Sami Yen Stadı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı.

  • İSMAİL ZELVİ / İSTANBUL
    İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 82. yıldönümü günün önemini anlatan konuşmalar, birbirinden renkli gösteriler, atletizm, resim ve şiir yarışmalarıyla coşkuyla kutlandı. Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, askerler, gaziler, öğrenciler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Cumhuriyet Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

    Anıt Defteri'ni imzaladı

    Törenin sonunda Anıt Özel Defteri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş tarafından imzalandı. Topbaş deftere özetle şunları yazdı: "Aziz Atatürk, en karanlık günlerde zat-ı alinizin önderliğinde gerçekleşen Kurtuluş Savaşı ile istiklalini elde eden bu millet, özgürlüğünden asla taviz vermeyeceğini bütün dünyaya ispat etmiştir. Bugün de kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Tarihin her döneminde hür yaşayan Türk milleti, ebediyen hür yaşamaya devam edecektir."

    Harbiye Orduevi'ndeki resepsiyonun ardından törenlere Ali Sami Yen Stadı'nda devam edildi. Vali Güler, Başkan Topbaş ve Org. Başbuğ, üstü açık bir arabanın üstünde stattakilerin kurtuluş gününü kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile süren törende, Cumhurbaşkanı Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği tebrik mesajları okundu. Törende daha sonra Türk Ordusu'nun İstanbul'a girmeden önceki son karargahı olan Gebze Anibaltepe'den getirilen toprak, 1. Ordu Komutanı Org. Başbuğ'a verildi.

    ALİ SAMİ YEN'DE MUHTEŞEM TÖREN

    Ali Sami Yen Stadı'ndaki İstanbul'un kurtuluş kutlamaları, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterilerinin ardından gazilerin de katıldığı resmi geçit töreni düzenlendi. Törende izleyiciler, gazilere ve Mehteran Bölüğü'ne özel lgi gösterdi.

    MAHYA İLE KUTLAMA

    Sultanahmet Cami ve Üsküdar Yeni Cami'nde şerefeler arasına mahya ile "Kurtuluşun Kutlu Olsun" cümlesi törenlere renk kattı. Turistler mahyayı ilgi ile izledi.

    'Şehrimiz gelecekte dünyayı etkileyecek'

    İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşu törenlerinde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, asırlardır sevgi ve hoşgörünün merkezi olan İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun önemine işaret etti. Topbaş, "Cumhuriyeti kurmamızın hemen arefesinde işgal güçleri 82 yıl önce bugün, işgal güçleri İstanbul'dan söküp atılmıştır" dedi. İşgale karşı mücadele eden Atatürk önderliğindeki şehit ve gazileri rahmet ve minnetle anan Topbaş, "Hür bir vatan için mücadele eden aziz ecdadımızın emanetine en iyi şekilde sahip çıkacağız" dedi. Konuşmasında Napalyon'un "Dünya tek bir devlet olsaydı, elbette ki başkenti İstanbul olurdu" sözünü hatırlatan Topbaş, İstanbul'un gelecekte de dünyayı etkileyen bir şehir olmaya devam edeceğini kaydetti.



  • 7 Ekim 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED