AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
Kıbrıs'ı da pazarlıyorum

Başbakan Erdoğan, hükümetin ticaret politikalarını eleştiren muhalefete sert çıktı. "Siyasette bir marketing var. Meclis'te de bunu bilmeyen liderler var" diyen Erdoğan, "Evet ülkemi pazarlıyorum. Kıbrıs'ı da pazarlıyorum" dedi.

  • ERHAN SEVEN / GAZİANTEP
    Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümetin ticaret politikalarını eleştiren muhalefet liderlerine "Evet ülkemi pazarlıyorum. Kuzey Kıbrıs'ı da pazarlıyorum" diyerek, sert bir cevap verdi. Ülkeyi sloganlarla değil, iş yaparak yönettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Siyasette bir marketing var. Meclis'te de bunu bilmeyen liderler var. Bilmiyorlarsa öğrensinler" dedi.

    Başbakan Erdoğan, Gaziantep Kayacık Barajı ile birlikte farklı illerde 30 tesisin açılışını ortak olarak gerçekleştirdi.

    Erdoğan, baraj açılışının ardından önce valiliği ziyaret etti. Daha sonra fakir ve başarılı öğrencilere bedava dersane imkanı sağlayan Çınar Eğitim Merkezi'ne gitti. Buradaki incelemelerin ardından Gaziantep İl Teşkilatı tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. Erdoğan iftar yemeğinde partililere hitaben yaptığı konuşmada muhalefete sert çıktı.

    Muhalefete 'lafazan' benzetmesi

    Başbakan Erdoğan "Dişe dokunur tek fikir ve proje üretmeden sürekli karamsarlık pompalayan, birşey yapmayan yapılanı beğenmeyen lafazanlar var. Biz bunlara rağmen aydınlık yarınlara yürüyoruz. Bu ülke için değer ve mal üreten herkes gözünü ileriye dikmiştir. Ülkede onyıllarca geride kamış demode zihniyetlere ödenecek bedeller ve kaptıracak zamanımız yoktur" dedi.

    Başbakan Erdoğan Türkiye'nin 780 bin metrekaresi dışında yavruvatan Kıbrıs'a da aynı hassasiyeti gösterdiklerini bu sayede KKTC'ye siyasiler ve işadamlarının gittiğini belirterek şöyle konuştu:

    'Gidip ilim adamlarına sorsunlar'

    "Siyasette bir marketing var. Bunu bilmeyenler var. Bilmeyenler bilsinler. İlim adamlarına sorsunlar, Meclis'te de bunu bilmeyen liderler var. Bilmiyorlarsa öğrensinler. Siyasal bilimlerde de pazarlama vardır. Evet ben ülkemi pazarlıyorum. Kuzey Kıbrıs'ı da pazarlıyorum. Kuzey Kıbrıs artık cemaat değil, bir gözlemci ülke olarak dünyada yer almaktadır."

    'Ülke uçurumun eşiğinden döndü'

    Erdoğan, Türkiye'yi 3 yıl önce uçurumun eşiğinden alıp AB'nin eşiğine getirdiklerini belirterek, "42 yıldır millet AB kapısında bekletildi. Ama biz geceli gündüzlü çalıştık. Ankara'da durmadık. Hatta bizi Ankara'da durmuyorlar diye eleştirdiler. Ama turistik seyahat için değil, gece gündüz ülkesi için gezen bir Başbakan var. Azimliydik dürüst davrandık. Bize 'masada artık hiçbişey kalmadı' dediler. Bizde buna göre çalıştık" dedi.

    'Türkiye akvaryumdan çıktı'

    İktidarın milletle duygu birliği ve bütünleşmesinden rahatsız olanlar olduğunu bildiren Erdoğan, "Bunlar her dönemde olabilir. Marjinal gruplardır ve müzelik olarak koymak lazım. Bunların fikir ve projeleri yoktur. Yalan üretirler. İstikrarsızlık isterler, iftira atarlar. Hesaplarını büyüyen bir Türkiye üzerine yapmadıkları için yılgın, yorgun bir Türkiye bekliyorlar. Ancak yağma yok. Türkiye artık akvaryumdan çıktı. Vizyon üretmeyen ama bozuk plak gibi çalanlara diyoruz ki 'Geçti Bor'un pazarı..ne siyasette ne ekonomide ne bürokrasi de artık yeriniz kalmamıştır" diye konuştu.

    Kameralara karşı gizleme

    Başbakan Erdoğan, Gaziantep Kayacık Barajı ile birlikte farklı illerdeki 30 tesisin uydu aracılığıyla gerçekleştirdiği ortak açılış töreninden önce şarkıcı Latif Doğan bir konser verdi. Ayrıca sanatçı Hasan Kaçan da törene katılarak Erdoğan ile bir süre sohbet etti. İkili, dudak okumasına karşı elleriyle ağızlarını kapatarak konuştu.

    105 bin hektar sulanacak

    Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ile Enerji Bakanı Hilmi Güler'in de katıldığı törende 6 büyük baraj, 10 sulama barajı, 7 taşkın koruma, 1 içme suyu tesisi, 2 sulama ve içme suyu tesisi, 1 sulama-içme-taşkın koruma tesisi, 1 arazi ıslahı, 1 sulama yol çalışması, 7 de müteferrik taşkın koruma ve sulama amaçlı tesis hizmete açıldı. Tesislerin açılmasıyla birlikte, 105 bin hektar arazi sulama imkanına kavuşurken, 25 bin hektar tarım arazisi ve 29 yerleşim alanı taşkınlardan korunurken, 30 tesisin maliyeti ise 1 katrilyon 300 trilyon lirası oldu.



  • 31 Ekim 2005
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED