AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
ERDOĞAN'DAN MUHALEFETE
Cumhuriyete iş yaparak sahip çıkıyoruz

Başbakan Erdoğan, 'Cumhuriyete sloganla değil iş yaparak' sahip çıktıklarını belirterek muhalefetin 'eski yaraları kaşıdığını' söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan iktidar-muhalefet, doğu-batı ve partizanlık ayrımı yapmadan bütün vatandaşların mutluluğunu amaçladıklarını ve buna kilitlendiklerini söyledi. Erdoğan, bazılarının istismar alanlarını, zaaf alanlarını ve eski yaralarını kaşımaktan başka birşey yapmadıklarını söyledi. Erdoğan, Kayacık Barajı açılışında yaptığı konuşmada ülkenin ufkunu açmak, kaynakları harekete geçirmek için dur durak bilmeden koştuklarını belirtti. Erdoğan, Cumhuriyet'in 82. yılında ülkenin gelişimine büyük katkıda bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti.

Erdoğan muhalefetede de gönderme yaparak şunları söyledi: "Cumhuriyete sloganlarla değil iş yaparak, üreterek ve ülkeyi büyüterek sahip çıkıyoruz. Bazıları da ülkenin fotoğrafını karartmak için elinden geleni yapıyor. Taş üstüne taş koymayan, bugüne kadar iş yapmayanlar istismar alanlarını zaaf alanlarını ve eski yaraları kaşımaktan başka birşey yapmıyorlar. Çünkü ellerinden başka birşey gelmiyor."

Huzur ve güven gölgelenemeyecek

Erdoğan, Türkiye'nin geri dönülmez bir noktaya doğru ilerlediğini, yakaladığı güven ve huzuru kaybetmeyeceğini belirterek, "70 milyonun huzur ve güvenini gölgelemek isteyenlere o fırsat verilmeyecektir" dedi. Erdoğan, AB sürecinde Türkiye'nin dünyada yankıları olan çalışma yaptığını, Türkiye'nin bütün dünyada konuşulduğunu, demokrasi ve hukukun üstünlüğü konusunda çalışmaların bütün dünya tarafından değerlendrildiğini belirterek, "Önceleri Ankara'dan Anadolu'ya başbakanlar gidemiyordu. Şimdi ise katrilyonluk açılışlara yetişemiyoruz" dedi.

Su zengini değiliz

Erdoğan Türkiye'nin su zengini değil ve su fakiri olduğunu ve mevcut suları da iyi değerlendiremediğini söyledi. Erdoğan başıboş suların Karadeniz Ege ve Akdeniz'e aktığını belirterek, "Suyun 1 damlasını bile israf etmeden kullanmalıyız. Su ile toprağı buluşturmalı ve enerjiye çevirmeliyiz. Bunu başardığımız oranda kalkınırız" dedi.



31 Ekim 2005
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED