AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A

Bakan Akdağ'dan hastane baskını
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önceki akşam denetime çıkarak SSK Dışkapı ve Ankara Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Akdağ, SSK Dışkapı Hastanesi'ndeki incelemelerinden ve vatandaşın tepkisinden memnun ayrılırken, Ankara Hastanesi'nde bir doktora muayene olabilmek için sıraya giren 50 kişi ve serzenişleri üzerine "Gördük, gereken yapılacak" dedi. Bakan Akdağ, SSK Dışkapı Hastanesi Başhekimliği'nin medikalcilerden hastaneye girebilmeleri ve iş alabilmeleri için 3 bin 500 dolar gibi hava parası istendiğine ilişkin iddialar konusunda da, "Dedikodulara kıymet vermem, ama gerekenleri de yaparım" karşılığını verdi.

  • ANKARA (İHA)

     SHP lideri: Gardrop Atatürkçüsü değiliz
    SHP lideri Murat Karayalçın, Atatürkçülüğün balo düzenlemek ve baloda dans etmek anlamına gelmediğini belirterek, "Biz gardırop Atatürkçüsü değiliz" dedi. Diğer sol partilerle dostça bir ortamda yarışmak istediklerini belirten Karayalçın, "Bizim işimiz, gücümüz, derdimiz AK Parti'yi devirmektir. AK Parti ile mücadele ediyoruz" dedi. Bu arada SHP'nin İstanbul'daki ilçeler arasında düzenlediği 'Cumhuriyet futbol turnuvası' başladı. İstanbul'da 20 SHP ilçe teşkilatının katıldığı turnuvanın ilk karşılaşması, Eyüp ile Gaziosmapaşa ilçe teşkilatları arasında yapıldı. Maçın ilk vuruşunu Karayalçın yaptı. Maçı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de bir süre izledi. Öte yandan Karayalçın'ın Alman SPD Kongresi'ne davet edildiği bildirildi.

     İslamcılık çoğalırsa Avrupa'ya yerleşirim
    Yazar Orhan Pamuk, Amsterdam'da 'İstanbul' adlı kitabını tanıttı. Tanıtımda konuşan Pamuk, ''Türkiye'de İslamcılık çoğalırsa, Avrupa'da yaşamaya başlarım'' dedi. Tanıtıma, Rotterdam Başkonsolosu Ahmet Akif Oktay, Deventer Başkonsolosu Orhan Ertuğruloğlu ve çoğu Hollandalıdan oluşan 250 kişi katıldı. Hollandalı okurlarıyla biraraya gelen Pamuk, "Türkiye'de aşırı milliyetçilik, aşırı İslamcılık çoğalırsa veya askeri bir müdahale olursa, o zaman İstanbul'dan sonra çok sevdiğim Avrupa şehrinde yaşamaya başlarım" dedi. Karşılama esnasında Pamuk, Deventer başkonsolosuna, "merak etmeyin. Devlet burada yok demeyeceğim. Müsterih olun" dedi. Başkonsolos Ertuğruloğlu da, "Ben buraya talimatla gelmedim. Kendi inisiyatifimle geldim" diye cevap verdi.

     'Türkiye'nin oyun oynamaya vakti yok'
    Turizm Bakanı Atilla Koç, Türkiye'nin oyun oynayacak zamanı olmadığını söyledi. Koç, Sultanhisar Sulaması, Baklan 4. Kısım Şebeke ve Fethiye Eşen Sulaması açılış töreninde şunları söyledi: "Biz, başta Başbakanımız'ın verdiği direktifle Türkiye'deyiz, Ortadoğu'dayız, Avrupa'dayız. Biz her yerde varız. Gören göz için, gün ışımıştır. Ama görmeyen gözler için de yapacak fazla bir şeyimiz yoktur. Onlar bir kelime sekmesinden, bir kalıntı anlayışı ifade etmekten, oyun içinde oyun çıkarabilirler. Ama bizim işimiz oyun oynamak değil. Bizim işimiz, iş yapmaktır. Türkiye'nin oyun oynayacak ne vakti ne zamanı vardır."

     Saadet'ten hükümete bütçe eleştirisi
    Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, 2006 yılı bütçesinin yetersiz olduğunu öne sürerek, "Hükümet 70 milyon insana 64 katrilyonla bakmayı planlıyor'' dedi. Ayhan, yıllık bütçelerin toplumun aynası olduğunu belirtti. Ayhan, şunları kaydetti: "146 katrilyon gelir var. 13 katrilyon da borçlanacaklar. Bu bütçenin büyük bir kısmı da vatandaşın ödediği vergilerden oluşuyor. Çünkü hükümet, bu 146 katrilyondan ilk olarak faiz borcu ödemek için 46 katrilyon ayırdı. 37 katrilyon da (borca ayırdım) diyor. Geriye kalan 64 katrilyon kime yetecek? 2006 yılı bütçesi yetersiz. Hükümet 70 milyon insana 64 katrilyonla bakmayı planlıyor.''

     EMEP lideri Kaya'dan TMK'ya eleştiri
    Emeğin Partisi (EMEP) Ankara İl Başkanı Haydar Kaya, Türkiye'de demokrasi sorunu yaşandığını öne sürerek, "Kürt sorunu çözülmediği sürece demokrasi sorununun da çözülemeyeceğine'' inandıklarını bildirdi. Terörle Mücadele Yasası'nın özgürlüklerin kısıtlanması amacını taşıdığını iddia eden Kaya, "Geçmişte Terörle Mücadele Yasası'nın 8. maddesiyle, hükümet aleyhinde ya da demokratik talepleri dile getirmek için yaptığımız eylemlerde gözaltına alınıyor, mahkemelere çıkarılıyor, cezaevine konuluyorduk. Bunların gündeme geldiği bir dönemi daha yaşamak istemiyoruz'' diye konuştu.

     Hukukçular,TMK'ya karşı yardım istedi
    Hukuk ve Demokrasi Kurumu, yeni Terörle Mücadele Kanunu (TMK) taslağının yürürlüğe girmemesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. Kurum, TMK konusuna ayırdığı Hukuk ve Demokrasi dergisi özel sayısında, taslağın temel hak ve hürriyetleri sınırlayan bir yapı içerdiğini savundu. Yazıda, şöyle denildi: "Bu konuda Başbakanımıza çok büyük görev düşmektedir. Okuduğu bir şiir yüzünden, hapiste yatmak zorunda kalan bir Başbakan, taslağın vahametini en iyi anlayacak kişidir. Türkiye'ye yazık edecek bu taslağın yasalaşmaması için, Başbakanımız'dan gayret hakkımızdır."

  • EVİN GÖKTAŞ

     Türkiye'ye verilen sözler tutulacak
    Alman Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) federal yönetim kurulu üyesi Emine Demirbüken, Türkiye'ye verilen sözlerin yerine getirileceğini söyledi. Demirbüken, Türkiye politikasında herhangi bir değişiklik olmayacağını belirterek, CDU'nun başa geldiği zamanda eskiden verilmiş olan sözleri yerine getireceğini ve anlaşmalara uyacağını iddia etti. Demirbüken, "İmtiyazlı ortaklık çizgisi hala ağırlığını sürdürecektir. Verilmiş olan bir çerçeve, yapılmış olan bir anlaşma hatta anlaşmalar var. Bu koalisyon bu konudan hiçbir geri adım atmayacaktır" dedi.

  • BERLİN



  • 31 Ekim 2005
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED