AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ
Tüpraş'ın fiyatı yüksek olacak

Tüpraş'ın fiyatını piyasaların belirleyeceğini kaydeden Zorlu Holding Başkanı Nazif Zorlu, "Ama şimdi daha fazla talep var. Bu nedenle fiyat öncekinden yüksek olacak" dedi.

Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Tüpraş'ın özelleştirilmesi ihalesinde 12 Eylül Pazartesi günü yapılacak olan nihai görüşmeler ile açık arttırma konusunda, "Tüpraş'ın fiyatını piyasalar belirleyecek ama fiyat öncekinden yüksek olacak" dedi. IFA 2005 Fuarı'nda yer alan Vestel'in Berlin'deki Adlon Kempinski Otel'de düzenlenen gala yemeğine katılan Zorlu, burada açıklamalarda bulundu. Özelleştirme sürecinde yer almak istediklerini ifade eden Zorlu, daha önceki Tüpraş ihalesini kazandıklarını hatırlatarak, "Ama tabii sonradan iptal oldu, saygıyla karşılıyoruz. Şimdi tekrar Tüpraş'a teklifimizi verdik. Süreç devam ediyor" dedi.

OYAK, Tüpraş ve
Erdemir'i istiyor

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, "Gönlümüz hem TÜPRAŞ'ı hem de ERDEMİR'i satın almaktan yanadır" dedi. Antalya-Kemer'de gerçekleştirilen OYAK İş Ortakları Toplantısı'nda konuşan OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, Türkiye'de, hem ülkeyi hem de OYAK ortaklarını daha da ileriye götürecek yeni fırsatların ortaya çıktığını söyledi.
Oyak olarak finansal alanda dünyaya açılma hazırlığı içinde olduklarını söyleyen Ulusoy, şöyle devam etti: "İkinci alan ise iştirakler. Bu yatırımlar, Türkiye'ye hem iş fırsatı hem kazanç fırsatı açıyor. Bu alanlarda bir takım imkanlar var. Bunlar TÜPRAŞ ve ERDEMİR'e yönelik yapılan fırsatlardır. Biz her iki fırsatla da ilgineniyoruz."
Ulusoy, "Kamu bankalarından biri ya da Ziraat Bankası satışa çıkarsa ilgilenir misiniz'' şeklindeki soruya da şu cevabı verdi: ''İnceleriz. Bankalar önemli kuruluşlar. Oyakbank stratejik banka değil. Benim gözümde Türkiye'de bir tek stratejik banka var o da Ziraat Bankası..."
  • ANTALYA
  • Ahmet Nazif Zorlu, Tüpraş'ın yeni fiyatının nasıl olacağına yönelik bir soru üzerine şu cevabı verdi: "Tüpraş'ın fiyatını piyasalar belirleyecek. Ancak bundan dört sene önce kurumların veya malın değeri bugünkünden çok düşüktü. Bugün Türkiye'ye karşı büyük bir talep var ve fiyat öncekinden daha yüksek olacak." Erdemir ihalesine girip girmeyecekleri yönündeki bir soru üzerine de Zorlu, "Şimdilik birinci önceliğimiz Tüpraş" dedi.

    Konuşmasında Vestel'in satışına ilişkin dedikodular yapıldığına da değinen Zorlu, "Bir talipli çıkar, biz de beğenirsek neden olmasın? Bu konuda gelene git demeyiz. Bizimle görüşenler oluyor, olacaktır da. Gelsin yabancı bize ortak olsun. Buna hepimiz seviniriz. Yeni yatırımlar için görüştüklerimiz var, ama bu Vestel'in isim hakkının satışı değil."

    'Zeytinlik Adası'na disko yapmayacağız'

    Zorlu, turizm alanındaki yatırım planları ve Zeytinlik Adası'na ilişkin soruyu da şöyle cevapladı: "Turizmde tekrar reel sektör ve sanayide olduğu gibi yatırımlarımız olacaktır. Güzel şeyler düşünüyoruz. Zeytinlik Adası'yla ilgili kafamızda bir şeyler var, ama daha net bir plan oluşmadı. Ama, oraya götürüp disko yapmayacağız." Nazif Zorlu tekstil alanındaki yatırımlarına ilişkin olarak da, Sisley ve Benetton'la lisans anlaşması yaptıklarını hatırlatarak, Avrupa'da bir yıl içinde 40 yeni ev tekstili mağazası açacaklarını açıkladı.

  • BERLİN




  • 8 Eylül 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED