AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R

Ayaklarıyla değil, yürekleriyle oynadılar

Böyle bir maç ne gördük, ne de izledik. Meslek yaşamımız 30 yılı geçti ama, yüreklerimizin böyle kıpır kıpır olduğunu az şahit olduk.
Bu maçın özetini, ana fikrini bir cümle ile yapabiliriz.

'Türk Milli Takımı Ukrayna'da ayaklarıyla değil, yürekleriyle oynadı.' Evet, evet... Bu duygusal bir yorum değil. İşin aslı böyle. Sahaya çıkan, milli formayı giyen her futbolcumuzun alnından öpmeliyiz.

Bu maçın kritiği olur mu? Hayır, hayır... İnanın bu maçın kritiği, yorumu olmaz. Çünkü Türk Milli Takımı'nın Ay-Yıldızlı formasını giyen futbolcuları ayaklarının değil, yüreklerinin hissiyatıyla oynadılar. Onları bir kez daha ayakta alkışlamalıyız. İzninizle bir ara başlık yapalım... FATİH TERİM, VOLKAN VE TÜMER.

Türk Milli Takımımın ayaklarıyla değil, yürekleriyle oynadığını söyledik.

ÖZÜR BORCUMUZ VAR

Öyle ise biz de bir özürümüzü gündeme getirelim. İlki Volkan'dan... İkinci ise Beşiktaşlı Tümer Metin'den. Biz doğruyu, Volkan'dan Milli Takım kalecisi olmaz sandık. Ayrıca Tümer Metin'i Milli Takımda formayı giymemesini savunduk. Haklının hakkını verelim. Volkan kalede adeta yanardağ gibiydi. Tümer Metin, sahada Türk Milli Takımı'nın parlayan güneşiydi. İkisine özür borçluyuz. Suçumuz affola. Ve de Fatih Terim... Türk Milli Takımı'nın teknik direktörü ayaklara değil, kalbe kuvvet verdi. Herkes biliyordu ki, Türk Milli Takımı'nın oyun taktiğini, sahada yer alacak futbolcuların ne yapacağını ancak Fatih hocanın kalbe verdiğini hiç kimse hesaba katmadı. Biz dahil...

Bu maçın yorumu olmaz demiştik. İşin aslı böyle. Türk Milli Takımı, Ukrayna'dan bileğinini gücü, alının teri ile dönüyor. Şimdi biz kime iyi diyelim, kime kötü diyelim... Böyle bir hakkımız yok.

ÇİZGİMİZE GERİ DÖNDÜK

Öyle ise... Şu yorumu yapmaya bugün için mecburuz. Türk Milli Takımı, Fatih Terim ile yoldan çıktığı çizgisine geri dönmüştür. Bu bakımdan Fatih Terim, Milli Takımı bırakmadığı sürece Türk Milli Takımı birçok zaferlere, birçok fetihlere alnının akıyla koşacaktır.

Oyun derseniz. Türk Milli Takımı grubunda lider, namağlup Ukrayna'dan hiç mi hiç geri kalmadı. Hakan Şükür, belki ne yaptı diyeceksiniz ama, başına dikilen iki Ukraynalıyı Türk yarı sahasına göndermedi. Orta sahada yer alan Fatih'in, Okan'ın ve de Tümer'in Ukrayna ataklarında ceza alanımızda defansa döndüklerini gördük. Volkan'a zaten söyleyecek sözümüz yok.
İşte bu iş böyle. Terim ve Milli Takımımızın yolu açık olsun.


8 Eylül 2005
Perşembe
 
TURGUT KOLOĞLUGİL


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Arşiv
Bilişim
| Dizi
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED