AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Erdoğan: Eğitimde Millî Mücadele veriyoruz

Türkiye'nin eğitim alanında 'ikinci bir Milli Mücadele verdiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, hızlı bir kampanya süreci başlattıklarını dile getirerek, 'Hayırseverleri eğitime teşvik etmek dilencilikse, bunu ömrüm boyunca yaparım" dedi.

Kütahya'da 2005-2006 eğitim öğretim yılının açılışını yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin eğitim alanında "ikinci Milli Mücadele'yi" verdiğini söyledi. "Türkiye'nin eğitimini gözden çıkartabileceği tek bir evladı bile yoktur" diye konuşan Başbakan Erdoğan, eğitimde hızlı birkampanya süreci başlattıklarını dile getirerek, "Bazıları diyor ki, 'okulları zaten hayırseverlere yaptırıyorlar'. Bir başbakan olarak eğer bu konuda hayırsever bulmak, hayırseverlerimizi bu alana teşvik etme dilencilikse, bunu ömrüm boyunca yaparım" dedi. Eğitim davasını hedefine ulaştırma gayreti, Türkiye için yeni bir Milli Mücadele'dir" diyen Erdoğan, "Hükümet olarak bu konuda çok duyarlı, çok titiz çok kararlı adımlar atıyoruz" diye konuştu.

Eğitim alanında yapılan yatırımların, çocukları bilgi toplumuna kazandırmak hedefiyle yapıldığını söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Çocuklara sağlamaya çalıştığımız, bizlerin de içinde olduğumuz geçmiş kuşaklardan esirgenen, sahip olamadığımız imkanlardır. İnşallah çocuklarımız bu yeni açılımlarla Türkiye'nin önüne yeni, parlak, zengin, ufuklar koyacaklardır. Gelecek Türkiye'nindir derken, gönlümde taşıdığım en büyük umut, en büyük kıvılcım en büyük heyecan budur."

Kamu kaynakları eğitime

Son 2,5 yılda kamuya tahsil edilen yatırımların yüzde 50'sinden fazlasının milli eğitime ayrıldığını belirten Başbakan Erdoğan, "Kaynakları eğitime harcamamız bir tesadüf değil bir tercihtir" diye konuştu. Erdoğan, öğretmenlere 27 Kasım'da ilk kariyer sınavının yapılacağını belirterek, kariyer sistemi çerçevesinde öğretmenlerin özlük haklarının da iyileştirileceğini söyledi.

İnternetsiz okul kalmayacak

Okullara internet imkanı sağlanması için Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı'nın birlikte çalıştığını belirten Başbakan Erdoğan, 2005 yılı sonunda birleştirilmiş eğitim yapılan sınıflar dışında tüm okullarda internet bağlantısının tamamlanacağını kaydetti. Okullarda okuma yazma öğretim sisteminin yenilendiğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: "Dünyada çok büyük değişiklikler olurken, 37 yıldır hiç değişmeyen müfredatı da aşama aşama değiştiriyoruz. Bizim de okuduğumuz alfabede 'yat-yat uyu, uyu-uyu yat' dönemi vardı. Uyuyarak yatarak bir yere varılmaz. İsterdik ki o alfabemizin içinde bu talimatlar değil de, 'oku, çalış, bul' olsun."

  • YAKUP BULUT / KÜTAHYA

    Gençlere dört kelimelik talimat

    Başbakan Erdoğan, Nafi Güral Fen Lisesi'nin açılış töreninde öğrencilere, ''Gençlerimizden dört kelimeye dikkat etmelerini istiyorum: Oku, düşün, uygula, neticelendir'' diye seslendi. Erdoğan, sıraların üzerlerinde gördüğü kitapların kendisini bir kez daha mutlu ettiğini kaydederek, ''Niye? Çünkü biz saman kağıdını bile bulamazdık. O da üst sınıflardaki ağabeylerimizin adeta atıklarıydı. Onlardan bulursak 'Biz bir teksir bulduk, dolayısıyla bu sene şanslıyız' diyorduk. Şimdi artık görüyorsunuz ki bu yok" diye konuştu.

    106 milyon ders kitabı dağıtıldı

    Başbakan Erdoğan, 106 milyon adet ders kitabını öğrencilerin ücretsiz olarak sıralarında bulacaklarını ifade ederek, ünite dergilerinin yasaklandığını kaydetti. Dar gelirli vatandaşın bütçesini düşündüklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Özellikle okul yönetimlerini uyarıyorum. Ünite dergisi satmak kesinlikle yasak. Çünkü bu dergiler bizim dağıttığımız kitapların dışlanması demek. Yeni çıkar ve menfaat kaynakları oluşturulması demek. Buna izin vermeyiz" dedi. Okullarda kayıt ücreti sorunu yaşandığını ifade eden Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde bunu da aşacağız" dedi.

    Sevinç ve gözyaşı birarada

    Yeni ders yılında okulla yeni tanışan öğrenciler gözyaşlarını tutamazken, veliler de duygulu anlar yaşadı. Bazı çocuklar ilk günün heyecanı ile ailelerinden ayrılmak istemezken, okulda arkadaşlarına yeniden kavuşmanın mutluluğu yaşayan öğrenciler de vardı. Birinci sınıfa başlayan öğrencilerin aileleri okul bahçesinde tatlı bir bekleyiş içerisine girdiler. Kitaplarını alan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.



  • 13 Eylül 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED