AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Türk-Kürt kavgası yok rant kavgası var

Şırnak'ta şehit düşen askerlerin cenazeleri İstanbul, Ankara ve Sivas'ta toprağa verildi. İstanbul'daki törende Diyarbakırlı Yüksel Kutlu'nun babası, 'Bu vatan hepimizin, Türk-Kürt kavgası, yok rant kavgası var'diye feryat etti.

  • CELAL YILDIZ / İSTANBUL
    Şırnak kırsalında arazi taraması yaparken PKK ile girdikleri çatışmada şehit düşen piyade onbaşı Yüksel Kutlu ile jandarma komando er İbrahim Ceylan'ın cenazeleri, Levent Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze törenine, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Harp Akademileri Komutanı Aydoğan Babaoğlu ile şehit erlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı öncesi kalabalık, slogan atıp terör örgütüne lanet okudu. Aslen Sivas Hafik'li olan jandarma komando er İbrahim Ceylan'ın babası Nihat Ceylan, tek erkek çocuğunun tabutuna sarılırken güçlükle ayakta durabildi. Anne Ayşe Ceylan ise Vali Muammer Güler'in taziyesi sırasında fenalık geçirdi.

    Aynı çatışmada şehit düşen piyade onbaşı Diyarbakır Çermikli Yüksel Kutlu'nun babası Ramazan Kutlu, "Türk-Kürt kavgası yok, bu vatan hepimizin rant kavgası var. Dış ülkelerin oyunu, yöneticiler bu oyuna gelmesin, artık bu kan dursun" diye feryat etti. BBP Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da, kin ve nefret tohumu ekenlerin kendi ektikleri bu tohumlar tarafından ezileceğini belirterek, "Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü parçalamak isteyenler hainliklerine devam ediyor" dedi. Cenazeler, namazın ardından askeri törenle araçlara yüklenirken, şehit Yüksel Kutlu'nun annesi Zülfiye Kutlu Kürtçe ağıtlar yaktı. Top arabasına konan cenazeler, bir süre taşındıktan sonra, Edirnekapı Şehitliği'ne götürülerek toprağa verildi.

    Ankara da şehitlere ağladı

    Şırnak'taki çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Çavuş Savaş Bıyıklı için Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, ailesi ile İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz da katıldı. Şehit Savaş Bıyıklı'nın cenazesi, törenin ardından Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.

    Çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Süleyman Aydın'ın cenazesi ise Sivas'ta toprağa verildi. Yakınları tarafından Askeri Hastane'den alınan Aydın'ın cenazesi, kalabalık konvoy eşliğinde toprağa verilmek üzere Hafik İlçesi'ne bağlı Yarhisar Köyü'ndeki evine götürüldü. Sivas Müftüsü Sinan Cihan'ın kıldırdığı namazın ardından şehit Süleyman Aydın'ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Bingöl'ün Genç İlçesi'nde teröristler tarafından bir karakola düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Piyade Kıdemli Uzman Çavuş Suat Ocak'ın cenazesi ise Adana'nın Kozan İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.



  • 13 Eylül 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED