AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • Darülacezeli çocuklar dersbaşı yaptı
    2005-06 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla Kayışdağı Darülaceze Çocuk evinde kalan 24 çocuk da ders başı yaptı. Darülaceze Müdürlüğü bünyesinde bulunan Çocuk Evi sakinleri de diğer öğrenciler gibi büyük bir heyecanla sınıflarına girdi. Yaz tatilini aileleriyle birlikte geçiren çocuklar, tekrar Darülaceze'deki yuvalarına döndü. Tüm ihtiyaçlarının Darülaceze yönetimi tarafından karşılandığı çocukların okul alış-verişi de eğitici anneler tarafından yapıldı.

  • 6 yaşındaki dördüzler okullu oldu
    Ülke genelinde dün 13,5 milyon öğrenci ders başı yaparken, Kahramanmaraşlı dördüzler de okul sevincini yaşadı. Fatih İlköğretim Okulu'nun ana sınıfına kaydolan dördüz kardeşler Mehmet, Mustafa, Ayşe ve Zehra Çalıştırır'ın öğretmenleri ise teyzeleri Nilüfer Dertli. 6 yaşındaki dördüzler, okulların açılmasıyla birlikte sabah erkenden kalkarak önlüklerini giyip sınıflarına geldi. Öğretmenleri Nilüfer Dertli, dördüzlerin aynı zamanda teyzesi olmaktan ayrı bir mutluluk duyduğunu belirterek, dördüzlerin çok uyumlu olduğunu söyledi.

  • Beş bin öğrenciye eğitim desteği
    Beykoz'da 'Muhtaç Okul Kalmasın' sloganıyla tüm okulları yenileme çalışmasını yürüten Beykoz Belediyesi, okulların açılış gününde 5 bin öğrenciye eğitim yardımı yaptı. Ziya Ünsel İlköğretim Okulu'nda Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül'ün katılımıyla gerçekleşen törende, geçen yıl dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Belediye tarafından hazırlanan yardım paketlerinin dağıtılmasıyla devam eden törende, öğrencilere kırtasiye malzemeleri ve diğer araç-gereçler dağıtıldı. Eğitimin en önemli unsur olduğunu belirten Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, her vatandaşın eğitime destek vermesi gerektiğini ifade etti. Öğrenci velilerinin gereksiz mobilya ve ev eşyası almak yerine çocuklarına yatırım yapması gerektiğine dikkat çeken Başkan Ergül, "Mobilyanız da, süs eşyanız da çocuklarınızdır"dedi.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ

  • Güngören'de bilgi evi açılacak
    Güngören'de yaklaşık 50 bin öğrenci ve bin 500 öğretmen, düzenlenen bir törenle 2005-06 eğitim öğretim yılına başladı. 75. Yıl İlköğretim Okulu'nda yapılan töreninde konuşan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, milli eğitime desteğe devam edeceklerini belirterek, eğitimin hayatta en önemli bir olgu olduğuna inandıklarını ifade etti. Eğitimle ilgili herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Karaman, "Eğitime daha çok destek için elimizden geleni yapacağız. Yakınında bir bilgi evi açıyoruz. Burada rehber öğretmenleriniz, psikolojik danışmanlarınız olacak" diye konuştu.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ Üniversitelere 5 Eylül'de başlayan kayıt işlemleri dün tamamlanırken, Akdeniz, Bilkent, Kocaeli, TOBB ETÜ ve Yeditepe üniversitelerinde yeni akademik yıl dün başladı. Üniversitelerin çoğunun akademik yıla başlama tarihi ile resmi tören düzenleme tarihi farklılık gösterdiği için öğrencilerin akademik yılın başlangıcını üniversitelerinden öğrenmeleri gerekiyor. Bazı üniversitelerin yeni akademik yıla başlama tarihi şöyle: 14 Eylül: Gazi , 15 Eylül: ODTÜ , 19 Eylül: Ankara, Cumhuriyet, Çanakkale Onsekiz Mart, Dumlupınar, Ege, Erciyes, Gaziosmanpaşa, İstanbul Teknik, Kafkas, Karadeniz Teknik, Mersin, Muğla, Sakarya üniversiteleri. Yargıtay: Doktor, en hafif kusurundan bile sorumlu Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, doktorun meslek alanı içindeki hafif de olsa bütün kusurlarının sorumluluğunu taşıması gerektiğini bildirdi. Hasta olan bir çocuğa yapılan yanlış ameliyat sonucu açılan davada yerel mahkemenin hastane ve doktor lehine verdiği kararı bozan hukuk dairesi, doktorlara mesleki sorumluluklarını hatırlattı. Dairenin bozma gerekçesinde, "Bir doktor hastasının zarar görmemesi için, mesleki tüm şartlarını yerine getirmek ve hastanın durumunu tıbbi açıdan zamanında ve gecikmeksizin saptayıp, somut durumun gerektirdiği önlemleri eksiksiz biçimde almak, uygun tedaviyi de yine gecikmeden belirleyip uygulamak zorundadır" denildi. Gerekçede, şu görüşlere yer verildi: "Doktor, asgari düzeyde dahi olsa, bir tereddüt doğuran durumlarda koruyucu tedbirleri almakla yükümlüdür. Ameliyat sırasında doktorların gerekli dikkati göstermedikleri tespit edilmiştir."

  • EVİN GÖKTAŞ

  • Ersümer ve Çakan'ın Yüce Divan duruşmasına devam edilecek
    Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılandıkları davanın bugünkü duruşmasında, tanıkların dinlenilmesine devam edilecek. Yüce Divan'da temmuz ayında yapılan son duruşmada verilen ara kararda, işadamı Korkmaz Yiğit'in bürosuna yapılan baskın sırasında ele geçirilen ve bir yemekte sanık Ersümer'in "enerji ihalelerini etkileyeceği yönünde konuşmalarının yer aldığı" öne sürülen kaset ile ekindeki noter tespit tutanağının, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden sorulmasına karar verilmişti. Bu kasetteki konuşmaların içeriğinin yer aldığı noter tespit tutanağının hangi noter tarafından tutulduğunun araştırılması için de Türkiye Noterler Birliği'ne yazı yazılması kararlaştırılmıştı.Yüce Divan, ayrıca bazı tanıkların dinlenilmesini karar altına almıştı.

  • ANKARA (A.A)

  • TRT Yönetim Kurulu üyeliğine hukukçu aday başvurusu başladı
    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TRT Yönetim Kurulu'nda hukuk alanında belirlenecek bir aday için başvuruların başladığını bildirdi. RTÜK'ten yapılan açıklamada, TRT Yönetim Kurulu üyeliği için RTÜK tarafından belirlenen adayların Başbakanlık'a sunulduğu, atamanın ise Bakanlar Kurulu tarafından yapıldığı anımsatıldı. Açıklamada, RTÜK'ün 6 Eylül'de yaptığı toplantıda, TRT Yönetim Kurulu üyeliklerinden boş bulunan hukuk alanına Bakanlar Kurulu tarafından atama yapılabilmesi için daha önce belirlenerek Başbakanlık'a bildirilen bir adaya ilave olarak, bu alan için bir aday daha belirlenmesine karar verdiği kaydedildi. TRT Yönetim Kurulu'nun hukuk alanında boş bulunan üyeliğine şartları taşıyanlardan aday olmak isteyenler, 26 Eylül Pazartesi günü saat 18.00'e kadar RTÜK'e posta ile veya şahsen başvuruda bulunabilecekler.

  • ANKARA (A.A)

  • Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığı'na Ahmet Akyalçın seçildi
    Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığı'na, Anayasa Mahkemesi asıl üyesi Ahmet Akyalçın seçildi. Tülay Tuğcu'nun Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçilmesi nedeniyle boşalan Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığı için seçim yapıldı. Seçim sonucunda, Anayasa Mahkemesi Asıl Üyesi Ahmet Akyalçın, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığı'na seçildi. Akyalçın, 4 yıl süreyle görev yapacak. Ahmet Akyalçın, 1949'da Afyon'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyon'da yapan Akyalçın, 1972'de Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1997'de Yargıtay üyeliğine seçilen Akyalçın, Anayasa Mahkemesi asıl üyeliğine 2000'de seçildi.

  • ANKARA (A.A)

  • Hizb-ut Tahrir üyesi 24 kişi tutuklandı
    Hacı Bayram Camii'nde cuma namazı sırasında yasadışı gösteri yapmak isterken gözaltına alınan Hizb-ut Tahrir örgütü üyesi 24 kişi tutuklandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı cuma namazı sırasında yasadışı gösteri yaparken gözaltına alınan 32 kişi, dün Ankara Adalet Sarayı'na getirildi. Sözkonusu kişilerin ifadelerinin ardından, terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit, 8 kişiyi serbest bıraktı. Kelkit, 24 kişiyi ise Terörle Mücadele Kanunu'nun "terör örgütü üyesi olma ve örgüt adına faaliyette bulunma'' suçunu düzenleyen 7/1. maddesinin 2. cümlesi uyarınca tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimliğince sorgulanan 24 kişi, savcının talebi doğrultusunda tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

  • ANKARA (A.A)

  • Fehriye Erdal dosyası temyizde
    Türkiye'ye iade edilmeyen ve Türkiye'de işlediği suçlardan Belçika'da yargılanmayan terörist Fehriye Erdal'la ilgili temyiz duruşması yarın Gent mahkemesinde başlayacak. Erdal'ın avukatlığını Paul Bekaert'in yapacağı duruşmanın basına kapalı olacağı belirtildi. Aynı gün içinde karar çıkması beklenmiyor. Belçika mahkemelerinin terörist Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlar konusunda yetkili olmadığı sonucu üzerine Sabancı ailesinin avukatı Fernand Schmitz, Gent mahkemesinde temyize gideceğini açıklamıştı. Fehriye Erdal, bir yıl kadar hapis yattıktan sonra bir evde gözaltına alındı ve Belçika'da işlediği suçlardan yargılanmayı bekliyor.

  • BERİVAN ORUÇOĞLU / BRÜKSEL

  • Filler maça çıktı
    Tayland'da yapılan Kral Kupası Polo Fil Futbol Turnuvası'nda ilginç ve eğlenceli görüntüler yaşandı. Bu yıl 5'incisi yapılan turnuvada kontrolü sağlamak için yoğun çaba sarfeden oyuncular, golf sopasına benzeyen ancak daha uzun olan sopalarla maça çıkarak küçük topu 2 metre kadar olan kaleden içeri atmak için ter döktüler. Turnuvada birinciliği Mullis Capital takımını 4-3 yenen İskoç ekibi Chivas Regal kazandı.

  • Demirkol: Aşağılandım ben de dava açacağım
    Oyuncu Gamze Özçelik tarafından hakkında kendisini ilaçla uyutup tecavüz ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulan eski basketbolcü Gökhan Demirkol, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Avukatı ile birlikte Kadıköy Adliyesi'ne gelen Demirkol'un, tüm suçlamaları reddettiği ve Gamze Özçelik ile, iki yıl karı-koca gibi yaşadıklarını söylediği öğrenildi. Demirkol'un avukatı, adliyeden çıkarken, kendilerinin de haklarını arayacaklarını ifade ederek, medya kuruluşlarına da Demirkol'u "aşağıladıkları'' ve "zorla sevgili'' dedikleri için dava açacaklarını bildirdi.

  • İSTANBUL (A.A.)

  • YÜZÜCÜLER İÇİN GÖZYAŞI
    GAP Su Spor Şöleni kapsamında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yapılan triatlon yarışmasında Atatürk Barajı'nda boğulan sporcu Menderes Çoban ile Ali Esmer'in cenazesi toprağa verildi. Mersin'e getirilen Çoban'ın cenazesi, üzerinde yarışmalarda kazandığı madalyaların yer aldığı tabutla taşınarak, Demirtaş Mahallesi'ndeki Abdulkadir Geylani Camisi'nde kılınan namazın ardından Akkent Mezarlığı'na defnedildi. Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nin morgundan alınan Ali Esmer'in cenazesi ise Harran'a bağlı Bellitaş Köyü'ne götürüldü. Esmer'in cenazesi, Bellitaş Köyü Camii'nde kılınan namazın ardından, yakınlarının da katıldığı törenle gözyaşlarıyla defnedildi.

  • MERSİN - ŞANLIURFA

  • Otomobil devrildi: 2 ölü 4 yaralı
    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, dün gece, Siverek'ten Adıyaman feribot iskelesi istikametine giden Bahattin Karaburç (58) yönetimindeki 36 EH 734 plakalı otomobil, Kalınağaç Köyü yakınlarında devrildi. Kazada, sürücü Bahattin Karaburç ile eşi Münevver Karaburç (55) öldü, çocukları Remzi (12), Sergen (10), Cumali (9) ve Kibar (3) ağır yaralandı. Yaralılar, Siverek 100 Yataklı Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

  • ŞANLIURFA



  • 13 Eylül 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED