AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A
Dehşet tırmanıyor

Irak'ın başkenti Bağdat'ta dün sabah bir dizi patlama meydana geldi. 152 kişinin öldüğü patlamalarda, 542 kişi de yaralandı. Irak polisi, patlamaların 8'inin intihar saldırısı olduğunu kaydetti. Taji bölgesinde de 17 kişi evlerinden çıkarılarak kurşuna dizildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta dün sabah meydana gelen saldırılarda 152 kişi öldü, 542 kişi de yaralandı. Irak polisi yaptığı açıklamada, saldırıların 8'inin intihar saldırısı olduğunu kaydetti. Sabah yerel saatle 07:00'de meydana gelen saldırı, bir intihar eylemcisinin bir otomobil içinde patlattığı bombayla düzenlendi.




Güvenlik yetkilileri, Bağdat'ta Şiilerin yaşadığı bölgede bomba yüklü aracın havaya uçurulması sonucu 114 kişinin hayatını kaybettiğini, 230 kişinin de yaralandığını bildirdi. İntihar saldırganının bomba yüklü bir aracı, Kazimiye'de işe gitmek için Uruba Meydanı'nda bekleyen kalabalığın arasına sürdükten sonra havaya uçurduğu belirtildi.

Polis yetkililerinin açıklamalarına göre, saldırıda yaklaşık 500 kilogram patlayıcı kullanıldığı tahmin ediliyor. Patlamanın etkisiyle 50 civarında dükkan ve onlarca aracın da zarar gördüğü ifade edildi. Öte yandan Şula bölgesinde Iraklı askerleri hedef alan intihar saldırısında da 10 kişi öldü, 22 kişi de yaralandı.

Bu arada, bu saldırıdan yaklaşık iki saat sonra başkent Bağdat'ın merkezinde bir başka patlama sesi daha duyuldu. Olayın bomba yüklü araçlarla düzenlenen iki ayrı saldırı olduğu anlaşıldı. Polis bir Şii liderin ofisinin yakınında düzenlenen saldırıda 5 kişinin öldüğünü, 20 kişinin yaralandığını açıkladı. Diğer saldırıya ilişkin olarak ise henüz bir açıklama yapılmadı.

  • BAĞDAT

    17 kişi kurşuna dizilerek öldürüldü

    Bomba yüklü araçlarla saldırıların düzenlendiği Bağdat'ın kuzeyinde ise silahlı bir grup 17 kişiyi evlerinden çıkarak sokak ortasında öldürdü. Polis, Taji bölgesindeki olayın gece yarısı meydana geldiğini açıkladı. Katliamı geçekleştiren saldırganların asker kıyafetli olduğu ve askeri araçlar kullandığı bildirildi. Bu arada, Irak'ın Kerkük kentinde, bir caddeye yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu 3 sivil Türkmen yaralandı. Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, Kerkük'te, Sina Mahallesi'nde bulunan Sina Caddesi üzerine yerleştirilen bir bomba, sabah saatlerinde uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada, olay yerinden geçen özel otomobil içerisindeki 1'i kadın, 3 Türkmen yaralandı.

    Amerikan konvoyuna saldırı

    Bağdat'ta dün sekizinci intihar saldırısı bir Amerikan konvoyuna karşı düzenlendi. Görgü tanıkları patlamanın, kentteki tren istasyonuyla Raşid Oteli arasında meydana geldiğini söyledi. Saldırıda ölü veya yaralı sayısı hakkında bilgi edinilemedi. Bu arada, Bağdat'ta sabah saatlerinde meydana gelen şiddetli patlamanın ardından 5 ayrı saldırı düzenlendi. Filistin Caddesi üzerindeki bir polis karakoluna düzenlenen havan topu saldırısında, 2 sivil Iraklı hayatını kaybederken olay yerinde büyük panik yaşandı.

  • Sünni mahallesinde iki patlama: 11 ölü



  • 15 Eylül 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED