AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
İstanbul'un keşfi

Evsahipliği yaptığı ve dünyaya canlı yayınlanan çeşitli etkinlikler sayesinde keşfedilen İstanbul şimdi de Fransız TV5'te. Haftasonu 24 saat İstanbul yayınlayacak TV5 Türkiye'den izlenebiliyor

Neredeyse tüm dünyada canlı yayınla izlenen Eurovision Şarkı yarışmasının İstanbul'da yapılmasının ardından, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında Milan ve Liverpool'u ağırlayan İstanbul, tüm dünyadan canlı yayınla izlenen Formula 1'e de evsahipliği yapmasıyla dünya basınının ilgisini çekmeye başladı. New York Times'da İstanbul'la ilgili çıkan bir makalenin ardından son olarak Newsweek dergisine kapak olan İstanbul önümüzdeki haftasonunda da Fransız TV 5 kanalı'na da 24 saat süreyle konuk olacak. 24 Saat adlı programda, Cumartesi saat 18.00'den Pazar saat 18.00'e kadar İstanbul yayını yapacak olan TV5 kanalı tüm dünyada 160 milyon konuta ulaşıyor.

Digitürk ve Kablodan izlenebilir

Son dönemde batılı dünya için egzotik ve romantik bir çekim merkezi haline gelen İstanbul'la ilgili yayınlanacak 24 Saat programına ünlü yazar Nedim Gürel'den Neslişah Sultan'a kadar birçok isim katılıyor. Fransa'dan gelen özel ekibin yaptığı çekimler şehrin sadece turistik değil önemli yaşam alanlarını kapsayacak şekilde gerçekleştirilmiş. Şehrin ve ülkenin önde gelen işadamı, modacı, sanatçı, bilim adamı ve yazarlarıyla yapılan özel röportajlar İstanbul'u dünyaya anlatmayı amaçlıyor. İstanbul'un uluslar arası tanıtımına önemli katkılar sağlayacak programın yayınlanacağı Fransız TV5 kanalı Türkiye'de Digitürk ve Türk Telekom kablo yayınla izlenebiliyor.

Röportaj ve belgeseller

Frèdèric Mitterrand ve Tunuslu sunucu Amel Smaoui'nin sunacağı ve Kapalı Çarşı'dan Boğaz kıyılarına, Osmanlı saraylarından Modern Sanat Müzesi'ne bir çok mekanın tanıtılacağı programda Pekin Baran, Neslişah Sultan, Nedim Gürsel, İlber Ortaylı, Reha Öztunalı, Nur Akın, Ayşenur Yazıcı, Ahmet İnsel, Ali Rıza Topçu, Oya Eczacıbaşı, Hrant Dink ve KenizÈ Murad röportajlarının yanısıra belgeseller de yeralacak.


Los Angeles'ta hız sınırı üstünde macera

Yönetmenliğini Rob Cohen'in yaptığı filmin başrollerinde Er Ryan'ı Kurtarmak filminden de rol alah Vin Diesel ve Paul Walker gibi isimler var. Sıradan bir senaryoya sahip olmasına rağmen, yine de aksiyonsever seyircinin beğenisini kazanabilecek hareketli sahnelere sahip olan film, çekimleri, hiç düşmeyen temposu, göz alıcı arabaları ve başarılı aksiyon sahneleriyle dikkat çekiyor. Bol aksiyonlu yüksek tempolu filmin konusu ise şöyle: Domenic Toretto, Los Angeles sokaklarına karanlık çöktükten sonra sınır tanımadan otomobil yarışları yapan bir grubun lideridir. Polis sokaklarda dehşet saçan Toretto'nun aynı zamanda hırsızlık yaptığından ve çok değerli elektronik aletleri çaldığından da şüphe etmektedir. Polise göre Toretto'yu yakalamanın en iyi yolu, aşırı hız düşkünü çetenin içine dedektif yerleştirmek ve onları suç üstü yakalamaktır. Bunun için dedektif Spindler görevlendirilir.

HIZLI VE ÖFKELİ

Orijinal Adı: The Fast and the Furious Yön: Rob Cohen Senaryo: Ken Li Görüntü Yön: Ericson Core, Jonathan Taylor Oyn: Paul Walker, Win Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Rick Yune, Chad Linberg Yapım Yılı: 2001 Süre: 105 Türü: Aksiyon
STAR / 20.00


FİLMLERDEN SEÇMELER

Paranın Esiri
Yoksul bir kaptanın kızı olan Zeynep, kendisi gibi parasız bir müzisyen olan Kaya'yı sevmektedir. Ancak turne için gittiği Almanya'da adam yaralayıp hapse giren Kaya, uzun süre Türkiye'ye dönemez. Onu beklemeye yemin eden Zeynep ise, uzun süre direndikten sonra babasının patronu Murat ile evlenir. Ancak Kaya, geri döner ve Zeynep'i vefasızlıkla suçlar.
Yön: Orhan Elmas Oyn: Cüneyt Arkın, Hülya Avşar, Kenan Kalav, Zümrüt Cansel, Kadir Savun (1985)
KANAL 7 / 17.00

Deli Mavi
Derin, 5 yıl kadar önce geçirdiği kaza sonucu hem arkadaşı Zeynep'i kaybetmiş hem de Agorafobi hastalığına yakalanmış eski bir tiyatro oyuncusudur. Hastalığın etkisiyle evden dışarı çıkamayan Derin, sadece pencereden çevreyi seyredebilmektedir. Üst kat komşusu Tarık'ın sevgilisi Arzu'yu, karşı eve taşınan Lara'yı da sadece camdan izleyerek onlarla tanışır.
Yön: Şahin Gök Oyn: Yeşim Salkım, Aytaç Arman, Melisa Sözen, Hicran Yavuz, Damla Cercisoğlu (Romantik)
Atv / 21.45

Postacı Kapıyı İki Kere Çalar
Amerika'yı kasıp kavuran büyük ekonomik kriz yıllarında, Frank'in yolu, ücra bir kasabadaki bir yol kenarı lokantasına düşer. Lokanta Cora ve ondan daha yaşlı Yunanlı kocası Nick tarafından işletilmektedir. Frank ve Cora arasında daha ilk anda kıvılcımlar çakar ve ikisi Nick'i öldürme planları yaparlar. Nick'i öldürmeleri kolay olsa da sonunda yakalanırlar.
Orj. Adı: The Postman Always Rings Twice Yön: Bob Rafelson Oyn: Jack Nicholson, Jessica Lange, John Colicos
TV8 / 23.00

Vahşi Orman
Don Allan'ın yönettiği, Roddy Piper ve Peter Williams gibi isimlerin rol aldığı orjinal adı Jungle Ground olan filmin konusu ise kısaca şöyle: Başarılı bir polis memuru olan Jacob Cornel, uyuşturucu satan çetelerin içyüzünü öğrenmekle görevlendirilir. Ancak kendini bir anda, Vahşi Orman denen yerde, gözü dönmüş katillerin arasında bulması işleri karıştırır.
Orijinal Adı: Jungle Ground Yön: Don Allan Oyn: Roddy Piper, Peter Williams Türü: Macera / Aksiyon
TRT 1 / 01.15

Dev Karıncalar
Dünyayı pas geçmesi beklenen bir meteor uzay araştırma gemisiyle çarpışınca bir nükleer reaktörün üstüne düşer ve büyük bir patlama meydana gelir. Yıllar sonra bu nükleer kaza nedeniyle gelişmiş dev karıncalar dünyayı sarmaya başlar. Böcekbilimciler rehberliğinde bu dehşet saçan hayvanlara karşı savaş başlatılır.
Orijinal Adı: GiAnts Yön: Carribou Seto Oyn: Mel Novak, Tina Desiree Berg Yapım Yılı: 2003 Türü: Gerilim
STAR / 02.30

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Şiiri ve düşünceleriyle Sezai Karakoç Okudukça'da
Okudukça, yeni yayın döneminin ilk programı için hazırladığı özel bir bölümde Sezai Karakoç'u ağırlıyor. Modern Türk şiirinde kendine özgü bir duruşa sahip olan ve özellikle unutulmaz Mona Rosa şiiri efsaneleşen Sezai Karakoç hakkında bir dosya hazırlanan programa, gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü ve yazarı Mehmet Ocaktan, Doğan Hızlan, Alim Kahraman, Haydar Ergülen, Şeref Bilsel, Orhan Kahyaoğlu, Baki Ayhan T., Metin Kayalak, Vural Bahadır Bayrıl, Can Bahadır Yüce ve Ali Ayçil, şair Sezai Karakoç'u ve şiirlerini anlatıyorlar. Şair ve düşünce adamı Sezai Karakoç'un portresi Okudukça'da.
[ 21.00 / TRT2 ]

TRT'de Zara'nın "Zamanı Geldi"!
TRT'nin yeni yayın dönemi yeniliklerinden biri de Zara'nın sunduğu Zamanı Geldi adlı program. Farklı bölümlerden oluşan programın 'canlı icra' bölümünde bu akşam; Zara ve İbrahim Tatlıses, canlı performans gerçekleştirirken, 'halk dansları' bölümünde; Zara'nın icra edeceği eserlere, bir dans grubu eşlik ediyor. Ustaya saygı bölümünde ise; yaşayan türkü, şarkı ve aranjman ustalarına yer veriliyor.
[ 19.55 / TRT 1 ]

Büyük Buluşma'nın Amil'i artık Yusuf Sezgin
Büyük Buluşma, içeriğinde ve görselliğinde yaptığı değişiklerden sonra, bu akşam, yeni sezonun ilk bölümüyle ekrana geliyor. Yeni sezonda, insanların Ferah Kapısı'nda karşılaştıkları ve vicdanlarının yansıması olan Amil'i, Yusuf Sezgin canlandırıyor. Dizinin konusu şöyle: Kerem ve Fatma, oğulları Ömer ile birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat yaşamaktadırlar. Ancak, Kerem'in annesi Şehnaz Hanım, Fatma kendisine saygıda hiçbir kusur etmediği halde, gelinini sevmemektedir.
[ 20.00 / SAMANYOLU ]

Şoray Uzun, bu kez balık avına çıkıyor
Şoray Uzun Yolda, Karadeniz'in eşsiz manzaralarıyla ekrana geliyor. Bu hafta Trabzon ve Ordu'yu ziyaret eden Şoray Uzun, sıcakkanlı Karadenizlilerle yaptığı sıcak sohbetleri ekrana getiriyor. Vakfıkebir ekmeğine de özel bir bölümün ayrıldığı programda ayrıca, derin bir 'Of' sohbeti de ekrana geliyor. Ordu'da sezonun ilk balık avına katılan Şoray Uzun'un balık avı macerası, balıkçıları çileden çıkarışı ekrana yansıyor.
[ 22.15 / KANAL 7 ]
15 Eylül 2005
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED