AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

Süleymaniye'de bin hafız yarışacak
Türkiye'de ilk kez erkeklerin yanısıra kadınların da katılabileceği Mihrabİstanbul Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın tanıtımı önceki gün Dedeman Oteli'nde yapıldı. Toplantıda yarışma ön elemelerinin 1-2 Ekim tarihinde Fatih Camii'nde başlayacağı ve büyük finalin 16 Ekim'de Süleymaniye'de gerçekleşeceği duyuruldu. Yarışmayı gerçekleştirecek Neva Organizasyon'un yetkilisi Mehmet Yılmaz, şu ana kadar 200 kişinin müracaatının kabul edildiğini bu sayının 30 Eylül'e kadar bine çıkmasının beklendiğini söyledi. Bu arada Mihrabİstanbul Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okumu Yarışması Jüri Başkanı Dr. Mehmet Ali Sarı ise kadın sesinin haram olup-olmadığı konusunda yapılan tartışmalarla ilgili olarak şöyle konuştu: " Kadın sesi harama alet edilirse haram olur. Camiye gelen bir kadının Kur'an okumasında herhangi bir sakınca yoktur. Maalesef arabesk, Kur'an-ı Kerim ve ezanı tesiri altına almış. Bu tarz yarışmalarla ezan ve Kur'an okuma uslubumuzu düzeltmemiz gerekiyor." Öte yandan yarışmada birinciye 10.000 YTL, ikinciye 7.500 YTL, üçüncüye 5.000 YTL verilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler posta yoluyla 30 Eylül'e kadar Neva Organizasyon'un Bulgurlu Cad. Özümit İş Merkezi No: 44 Kat:1 Çamlıca-Üsküdar adresine müracaat edebilir.

  • HAMİT ETEEVRANS - İSTANBUL

     'Aşılarda herhangi bir risk yok'
    Adana Tabip Odası Başkanı Osman Küçükosmanoğlu, Türkiye'de kullanılan cıva içeren aşılarda herhangi bir riskin olmadığını söyledi. Bir aşının uygulamaya başlanılabilmesi için ortalama 20 yıl gerektiğine dikkat çeken Küçükosmanoğlu, "Aşılar Dünya Sağlık Örgütü'nün biyolojik standartlarına uygun olarak üretilir ve soğuk zincir kurallarına uyularak taşınır. Ülkemizde aşı girişi Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi'nin denetimi altındadır" dedi. Küçükosmanoğlu Sağlık Bakanlığı'nın ücretsiz aşıların bazılarında civa bulunduğu yolundaki iddiaların da asılsız olduğunu vurguladı.

  • ADANA (İHA)

     İDO yılda bir milyon araç 10 milyon yolcu taşıdı
    İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) yılda yaklaşık 1 milyon araç ve 10 milyon yolcu taşıyor. 2004 yılı rakamlarına göre sağladığı enerji ve zaman tasarrufu ile ekonomiye yaklaşık olarak 250 trilyon liralık katkıda bulunan İDO, etrafı denizlerle çevrili İstanbul'da deniz yolu ile yapılan yolculuklarda çok önemli bir ulaşım alternatifi teşkil ediyor. 2005 yılının Mart ayında devraldığı şehirhatlarının filosuna eklenmesiyle yaz döneminde taşıdığı araç sayısını 2004 yılına göre yüzde 386 daha artıran İDO'nun taşıdığı yolcu sayısı da geçtiğimiz yıla göre yüzde 425 oranında artarak 22 milyon 900 bin rakamına ulaştı.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ

     Yüce Divan, diğer tanıkları dinleyecek
    Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile eski Devlet Bakanı Recep Önal'ın Yüce Divan'da yargılanmalarına bugün tanıkların dinlenmesiyle devam edilecek. Yüce Divan, 12 yeni tanığı dinleyecek. TBMM'nin Özkan ve Önal'ı Yüce Divan'a sevk kararında, "Bakanlıkları sırasında Türkiye Halk Bankası A.Ş. yöneticilerini korumak ve sorumluların yargılanmalarını önlemek kastıyla, bilerek ve isteyerek, yetkilerini aşarak ve kanuna aykırı uygulamalarda bulunarak, Türkiye Halk Bankası A.Ş'nin zarara uğramasına sebep oldukları" ileri sürülüyor.

  • ANKARA (A.A)

     Üç kuşağın doktoru Darülaceze'de bir araya geldi
    Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü tesislerinde bir araya gelen, üç kuşağın temsilcisi doktorlar, meslek, meslek sorunları ve mesleğin kutsallığna ilişkin sohbet etme fırsatı buldular. İki hafta süren Halk Sağlığı stajını Darülaceze'de kurum hekimleri gözetiminde tamamlayan Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencilerinden oluşan 26 kişilik öğrenci grubu, staj döneminin son gününü Darülaceze sakinlerinden olan 80 yaşındaki Çocuk Hastalıkları Uzmanı Türkan Atak'ı ziyaret ederek geçirdi. Atak, stajyerlere meslek hayatıyla ilgili tavsiyelerde bulundu.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ - İSTANBUL

     Zeytinburnu'nda polis-vatandaş elele
    Zeytinburnu Belediyesi, ilçe emniyet teşkilatından yetkililerle vatandaşları bir araya getirerek, bölgedeki sorun, istek ve taleplere ilişkin sohbet etmeleri için bir toplantı düzenledi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yücel Aktaş, İlçe Emniyet Müdür Vekili Metin Yılmaz ile İlçe Emniyet Amiri Mehmet Aslanca katıldığı toplantıya, bölgedeki okul müdürleri, muhtarlar, dernek başkanlarının da katılım gösterdi. Zeytinburnu Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda bölgede yaşayanlar karşı karşıya kaldıkları sorunları anlattı.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ - İSTANBUL

     Kapkaççı polisi bıçakladı
    Taksim'de bir polis memuru, kendisini bıçaklayarak kaçmaya çalışan kapkaççıyı tabancayla bacağından vurdu. Alınan bilgiye göre, Beyoğlu Araştırma Amirliği'nde görevli sivil polis memuru Gazi K, Taksim Gezi Parkı'nda kapkaç yapmaya çalışan Vedat Ş'yi yakaladı. Polis memuru Gazi K, boğuşma sırasında kendisini karnından bıçaklayarak kaçmaya çalışan Vedat Ş'yi tabancayla bacağından vurdu. Yaralılar, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. n İSTANBUL

     Palamut bereketi
    Av sezonunun açılmasıyla balıkçı tezgahları şenlenmeye başladı. Çok sayıda avlanan ve tezgahları dolduran palamutlar, tanesi ortalama 3 YTL'den satılıyor. Balıkçılar, palamutun beklendiği gibi bol avlandığını, fiyatının her geçen gün ucuzlamasının da dargelirli vatandaşları sevindirdiğini belirtiyor. Karadeniz'de palamutun bol olması balıkçıların yüzünü güldürürken, teknelerden çıkarılan palamutlar, ağırlıklı olarak Ankara ve İstanbul'a gönderiliyor. Öte yandan, Marmara ve Karadeniz'de av sezonunun aybaşında başlamasına karşın, Mersinli balıkçılar, bugün 'Vira Bismillah' diyecekler.

  • İSTANBUL

     Başkana silahlı saldırı
    Antalya'nın Varsak Beldesi Ak Partili Belediye Başkanı Kazım Bilgili silahlı saldırıda yaralandı. Alınan bilgiye göre, dün akşam Çallı semtindeki Antalya Pazarcılar Odası'ndan çıkarak arabasına gitmekte olan Kazım Bilgili, kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Tabanca ile ayağından yaralanan Bilgili, Antalya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bilgili'nin ayağındaki kurşun ameliyatla çıkarıldı. Antalya Devlet Hastanesi'ne gelen Ak Parti Antalya İl Başkanı Hamza Taş, Bilgili'yi yattığı Ortopedi servisinde ziyaret etti.

  • ANTALYA

     Nöbet tutan askere silahlı saldırı
    Tokat şehir merkezinde jandarma mensuplarının kaldığı lojmanın önünde nöbet tutan askere otomobilden ateş açıldı. Yaralanan asker tedavi altına alınırken, bölgede operasyon başlatıldı. Alınan bilgiye göre, fidanlık yolundaki jandarma mensuplarının kaldığı lojmanın önünde nöbet tutan asker Aydoğan Şen'e (22), yoldan geçen bir otomobilden ateş açıldı. Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Şen'in, vücuduna 3 mermi isabet ettiği, ancak sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bu arada, olayda kullanıldığı ifade edilen otomobile benzeyen bir otomobilin Niksar İlçesi'nde önceki gün çalındığı kaydedildi.

  • TOKAT



  • 15 Eylül 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED