AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Duvar gibi karşılarındayız

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, uzun zaman sonra çok iyi bir kadro ve teknik heyet kurduklarını söyledi, "Beşiktaş'ı engellemeye çalışanların camia olarak karışında duracağız" dedi.

MALMÖ'YÜ GEÇECEĞİZ

Son günlerde saha kapama ve futbol takımı için yapılan eleştirilerle gündemi meşgul eden Beşiktaş'ta Başkan Yıldırım Demirören çarpıcı açıklamalar yaptı. BJK TV'de soruları yanıtlayan Demirören UEFA Kupası'ndaki rakipleri Malmö'yü geçeceklerini ve ardından Fenerbahçe'yi yeneceklerine inandıklarını söyledi.

YAPICI ELEŞTİRİYE VARIZ

Rıza Çalımbay için yapılan eleştiriler için de uzun süreler sonra çok iyi bir kadro kurup, Teknik Direktör getirdiklerini ifade eden Demirören "Yapıcı eleştirileri değerlendiriyoruz. Ama Beşiktaş ve Rıza Çalımbay'a verilmek istenen her türlü zarar ve kasıtlı eleştirinin tüm camia olarak duvar gibi karşısında olacağız" diye konuştu.

ARTIK TARTIŞILIR

Disiplin kuruluna değil kararın alınma tarzına ka karşı çıktıklarını ifade eden Demirören, "Ortada bir adaletsizlik vardı. Ne varki bundan sonra Disiplin kurulunun alacağı her karar tartışmalı olacaktır" dedi.

Kartal'da üç eksik

Beşiktaş'ta kart cezalısı Okan Buruk'un yanısıra sakatlıkları süren Ailton, Adem Dursun ve Gökhan Zan forma giymeyecek. Rıza Çalımbay, Brezilyalı futbolcunun yerine ilk 11'de Veysel ile Ahmet Dursun arasında tercih yapacak.

Sahadan önce masada kapıştılar

Tahkim Kurulu'nun Beşiktaş'a verilen saha kapatma cezasını paraya çevirmesi ve Okan'ın üç maçlık cezasını da ikiye indirmesi, pazar günü oynayacak derbi öncesi F.Bahçe ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getirdi. Önceki gün Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı'ya "Bundan sonra bize de ceza veremezsiniz" diye çıkışan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan sonra, dün de ikinci başkan Nihat Özdemir tepki gösterdi.

DERBİYE GÖRE HUKUK OLMAZ

Özdemir, "Hukuk derbiye göre değişmez. Ama İnönü'de de mücadelemizi yapacağız" dedi. Beşiktaş yöneticisi Kıvanç Oktay ise haklılıklarının kanıtlandığını belirtti.

Gole izin vermeyeceğiz

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Malmö maçınının milli maç havasında geçeceğini söyledi. Çalımbay, "Skor ne olursa olsun, sonuç ikinci maçta belli olacak. Beşiktaş'ın hedefi zirvedir. Sahaya çıkan her oyuncunun gereken her şeyi yapacağına inanıyorum'' dedi.

İnönü'deki ilk maçta gol yemeden rövanş maçına gitmeleri gerektiğini belirten Çalımbay, atak futbol oynamanın yanında kontrolü de ellerinden bırakmayacaklarını kaydetti. Çalımbay, Malmö'nün duran toplarda etkili olduğunu belirtti.

  • FUAT GUGULOĞLU

    Beşiktaş'ın Avrupa'da 105. maçı

    Beşiktaş, Avrupa kupalarında bugün 105. randevusuna çıkacak. Siyah-Beyazlılar, Avrupa'da yaptığı 104 karşılaşmada, 31 galibiyet, 50 yenilgi, 23 de beraberlik aldı. Rakip fileleri toplam 117 kez havalandıran Siyah-Beyazlı takım, kalesinde ise 161 gol gördü.

    Malmö'de tanıdık isimler bulunuyor

    Malmö takımının kalesini, 2002-2003 sezonunda Beşiktaş'ın da kalesinde görev yapan Mattias Asper koruyor. Kadrosunda 6 yabancı oyuncu bulunduran İsveç ekibi, ünlü futbolcular Patrik Andersson ve Jari Litmanen gibi tanıdık futbolcuları kadrosunda barındıyor.

    Kartal'ın 15 yıllık hesabı

    UEFA Kupası 1. tur ilk maçında bugün İsveç'in Malmö takımıyla karşılaşacak olan Beşiktaş, bu maçı kazanarak, rövanş için avantaj sağlamak istiyor. Maç, BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak ve Kanal D'den naklen yayınlanacak. Maçı Belçikalı hakem Paul Allaerts yönetecek. Beşiktaş, 1990-91 yılında Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda karşılaştığı Malmö'ye dramatik biçimde elenerek, kupaya veda etmişti. Siyah-Beyazlılar, 15 yıl sonra bu rövanşı almaya çalışacak.



  • 15 Eylül 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED