AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A
ITC bürosuna saldırı: 3 ölü

Musul'da Irak Türkmen Cephesi'ne silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi. Irak'ın kuzeyindeki Musul'da bulunan Irak Türkmen Cephesi (ITC) bürosuna silahlı kişiler tarafından bir saldırı düzenlendiği bildirildi. Türkmeneli Televizyonu, saldırıda ITC Koordinatörü Sabah Mahmud Yunus ve Türkmen Öğrenci ve Gençlik Kolu Başkanı Sadık Halil'in ve kardeşinin öldüğü haberini verdi. Taha Şerif adındaki Başka bir ITC çalışanının ise silahlı saldırı sonucu yaralandığı açıklandı.

  • MUSUL

    Cezayir'de genel af referandumu

    Abdulaziz Buteflika'nın iç savaş sırasında tutuklanan silahlı militanlar için hazırladığı genel af referandumunda oy kullanmaya hazırlanıyor. 29 Eylül'de yapılacak olan referanduma, ülkede sosyalistler karşı çıkıyor. Halkı referanduma hayır oyu vermeye çağıran sosyalist partiler, Buteflika'nın ikince kez yaptığı bu referandumunu boşa çıkarmaya çalışıyor.

  • CEZAYİR

    FİLİSTİN
    Barış turuna Emine Erdoğan'dan destek

    Çeşitli ülkelerden 300'ü aşkın bisikletçinin yer aldığı barış turuna Türkiye'den katılan 10 bisikletçinin sponsoru Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan oldu. Ortadoğu'daki barış sürecinin hızlandırılması için bu ayın 16'sında Beyrut'tan hareket eden grup, Suriye ve Lübnan'ın ardından dün Kalandiya giriş kapısından Ramallah'a girdi. Bisikletler güvenlik sebebiyle kamyonlarla getirilirken, bisikletçiler de yaya olarak kente girdi. Grup, "Ramallah'a Hoş Geldiniz" pankartlarıyla karşılandı.

    BAHREYN
    İsrail ürünlerine yönelik yasak kalktı

    Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Mübarek el-Halife Bahreyn'in İsrail ürünlerine yönelik yasağı kaldırdığını açıkladı. Dışişleri Bakanı el-Halife BM Genel Kurulu oturumuna katıldığı New York'taki El-Wasat gazetesine yaptığı açıklamada 2004 yılının eylül ayında ABD ile imzaladıkları serbest ticaret anlaşması şartlarından biri olması nedeniyle İsrail ürünlerine yönelik yasağın kaldırıldığını kaydetti.

    BELARUS
    Vitebsk kentinde patlama: 36 yaralı

    Belarus'un Vitebsk kentinde dün sabah meydana gelen patlamada en az 36 kişi yaralandı. Interfax haber ajansı, bir kafenin yakınında yerleştirilmiş patlayıcının infilak ettiğini belirtti. Belarus devlet televizyonu da yaralılardan altısının durumunun ağır olduğunu kaydetti. Haberde, kentte son iki hafta içinde ikinci kez patlama olduğu, 15 eylüldeki patlamada el yapımı bir bombanın kullanıldığı hatırlatıldı.

  • MİNSK

    SURİYE
    İddialar temelsiz ve amaçsız

    Suriye'de yayımlanan el-Baas Gazetesi, ABD'nin Irak'taki direnişçileri Suriye'nin eğittiği yönündeki iddialarını yalanladı. İktidardaki Baas Partisi'nin gazetesi el-Baas, Irak'ta ABD öncülüğündeki güçlere ve hükümete saldırılar düzenleyen direnişçilere Suriye'nin yardım ettiği ve eğittiği yönündeki iddiaları "temelsiz ve amaçsız" olarak nitelendirerek, "Bu suçlamalar, ABD'nin Irak'ta olanlardan dolayı Suriye'yi sorumlu tutmayı hedefleyen açıklamalarıyla uyum içindedir" diye yazdı.

    İNGİLTERE
    İngilizler 10 yıl sonra azınlık oluyor

    İngiltere'de ırkların eşitliği için çalışan ''Irklararası Eşitlik Komitesi'' tarafından yapılan araştırmada, Birmingham, Leicester gibi bazı İngiliz kentlerinde, beyaz İngilizlerin gelecek 10 yıl içinde ''azınlık'' durumuna düşecekleri ortaya kondu. Komite başkanı Trevor Phillips, Leicester'da halen etnik azınlıkların yüzde 13'ünün ''gettolarda''yaşadığını belirtti. Bredford'da da gettolarda yaşayan etnik azınlıkların oranının 1991'de 4.3 iken, bugün üç katına çıktığını ve yüzde 13.3'e tırmandığını kaydetti.



  • 24 Eylül 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED