AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Yolsuzluklar dizi oldu

Türkiye'de son yıllarda yaşanan yolsuzluklar bir diziye konu oldu. Bu akşam Star TV'de ekrana gelecek Kayıt Dışı adlı dizi, geçtiğimiz on yıla damgasını vuran yolsuzluk furyasının perde arkasını anlatıyor.

Türkiye'nin yeraltı gündemini işleyen Deli Yürek ve Kurtlar Vadisi gibi dizilerin ardından, yine bir yeraltı gündemi olan yolsuzlukları ele alan yeni bir dizi ekrana geliyor. Kayıt Dışı adlı dizi, gerçeklerden yola çıkan senaryosu ile geçtiğimiz on yıla damgasını vuran yolsuzluk furyasının perde arkasını ve bunlarla mücadele eden isimsiz kahramanları anlatıyor.

Murat Saraçoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği, senaryosunu ise Deli Yürek 'in senaristi Ömer Lütfi Mete ve Burak Zeybek'in yazdığı dizide başlıca rolleri: Hazım Körmükçü, Sinemis Candemir, Demir Karahan, İpek Tenolcay, Hakan Bilgin, Levent Güner, Mustafa Avkıran, Cüneyt Türel, Hülya Şen, Devrim Saltoğlu, Deniz Oral, Nezih Tuncay, Melis İnci Pars, Evrim Solmaz ve Kaan Şahin paylaşıyor. Farklı konusuyla dikkat çeken dizinin yapımcılığını ise Kalinos Film üstleniyor. Yolsuzlukları engellemek için güçbirliği yapan gazeteci Aslı ile mali müfettiş Sencer'in maceralarının işleneceği dizi, "yaşanan yolsuzlukları gözler önüne sermek ve Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutmak" gibi bir iddiaya sahip.

Ekonomik krizin en had safhaya çıktığı, yolsuzlukların mantar gibi çoğaldığı günlerde, halkın yaşadığı sosyal, ekonomik ve kültürel sarsıntıları gözler önüne sermeyi, kısacası Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutmayı hedefleyen dizi, Deli Yürek ve Kurtlar Vadisi'nde olduğu gibi tartışmaları da beraberinde getireceğe benziyor. Senaristler Ömer Lütfi Mete ve Burak Zeybek'in; karakterleri, dramatik çatışmayı, olay örgüsünü ciddi bir doküman taraması ve araştırması yaparak oluşturdukları dizinin ilk bölümünün hikayesi şöyle: Sencer maliye müfettişi, Faruk ise emniyet müdürüdür. Her ikisi doğruları savunduklarından istenmeyen adam ilan edilirler. Ancak yolları "Kayıt Dışı" isimli gizli örgütün kurulmasıyla kesişecektir. Örgütün amacı, başedilemeyen hortumcuların kaçırdıkları paraları bulmak; hortumcuları bertaraf etmektir. Gizli örgütün başkanın sağ kolu ve emekli büyükelçi Uğur Bey, örgütü kurmak üzere ikisini seçer. Bu arada Sencer ailesiyle tatildeyken, serserilerin saldırısına uğrayan gazeteci Aslı Mühürdar'ı tecavüzden kurtarır. Aslı, Sencer'e minnet duyar. Ancak Sencer'in bilmediği şey: Aslı'nın babasının Uğur Bey olduğudur. Faruk ise Türkiye'nin en belalı "yolsuzluk uzmanı" işadamı Ekrem Kuzu'nun kardeşinin partisine uyuşturucu getirileceğini; işadamı Selami Hisarlı'nın bu partide öldürüleceği ihbarını alır. Bir baskın düzenlemeye karar verir.
22.20 /STAR


Kışla, sürpriz misafirlerle dolup taşıyor

Emret Komutanım bu hafta sürprizlerle dolu. Şopar Şakir'in hiç sözünü etmediği ve uzun zamandır dargın olduğu abisi Balık Ayhan, albayla tanışıklığını kullanarak kışlaya geliyor. Bu sürpriz konuğun amacı kardeşiyle barışmaktır. Bu arada Albayın karısı, Levent Üsteğmen'i evlendirme çabalarına hız verir, ancak Levent Üsteğmen'i ziyarete gelen bir kadın onun aşka ve evliliğe karşı gizemli tavırlarının çözülmesine yol açacaktır. Bu hafta kışlanın konukları çok fazla: askerler arasına ilginç psikolojik yapısıyla yeni bir asker katılıyor.
[ 20.00 / SHOW]


Coşkun, Fidan'a olan aşkını sonunda itiraf ediyor

Sibel Can, Talat Bulut ve Yıldız Kenter'in rol aldığı Saklambaç'ta; duygularını birbirlerine ifade edemeyen Coşkun ve Fidan başlarına gelen olaylardan sonra iyice yakınlaşmaya başlarlar. Ancak Fidan'ın Coşkun'u yanlış anlaması sonucu Fidan çocukları da alarak evi terk eder. Okşan'ı Coşkun'dan uzaklaştırmak için sürekli plan yapan Meliha ve Naşit'in tüm uğraşları boşa çıkar. Coşkun, Fidan'a olan aşkını ilk olarak Naşit'e açıklar ve dayısından kendine kızgın olan Fidan'ı ikna edebilmek için yardım ister. Fakat dayısının oyununa gelerek Fidan'ı tamamen kaybeder.
[20.00 /ATV]


Üç farklı kadın ve hayata üç farklı bakış

Fikret Hakan, İpek Tenolcay, Nefise Karatay ve Ceren Kalaycı Şekercioğlu gibi isimlerin yer aldığı Üç Kadın'da; Derya, Süheyla' yı kurtarmak için kendini alevlere atar. Engin, Naz' ı denizin ortasında terkeder. Hakan kazara Emel' i iter. Emel çocuğunu düşürür. Bu arada Derya, Tunç' u eski sevgilisi Zeynep' le görür. Bu fırtınalı olaylar sonrası herkes kendi yoluna devam etmeye çalışır. Süheyla hastaneden çıkmış, kimseyle konuşmamaktadır. Naz kayıplara karışan Engin' den kurtulmuş, öğretmenliğe devam etmektedir. Emel de Derya' nın gözetiminde işe başlamıştır.
[ 19.55 / TRT 1 ]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Belalılar
Küçük üçkağıtçı Johnny Hooker hocası ve babası gibi sevdiği Luther'in öldürülmesi üzerine intikam yemini eder. Onu öldüren ise azılı gangster Doyle Lonnegan'dır ve onu alt etmenin tek yolu da bir başka ustadan, Henry Gondorff'dan yardım almaktır. Daha önce birlikte çalışmış olan Robert Redford ve Paul Newman bir kez daha kamera karşısında.
Orijinal Adı: The Sting Yön: George Roy Hill Oyn: Paul Newman, Robert Redford, Robert Shaw
Cnbc-e - 19.00

Sigara İçmeyince
Celia, kocası, Toby ile mutlu değildir ve ayrılmak istemektedir. Miles, ise onu ikna etmeye çalışırken aşkını itiraf eder. Filmde aynı olayların nasıl farklı sonuçlara yol açabileceği anlatılmaktadır...
Orijinal Adı: No Smoking Yön: Alain Resnais Oyn: Sabine Azema, Pierre Arditi
TRT 2 - 20.05

Büyük Waldo Pepper
Birinci Dünya Savaşı sırasında pilot olarak görev yapmış olan Waldo Pepper, savaştaki hareketli günlerini özler ve hava gösterileri organizatörü Axel Olson ile anlaşarak ve tüm Ortabatı Amerika'da gösteriler yapmaya başlar. Ölümle sonuçlanan bir kaza sonrası lisansını kaybeden Waldo bir filmde teknik danışman olarak iş bulur ve önünde yeni bir kariyerin kapıları açılır.
Orj. Adı: The Great Waldo Pepper Yön: George Roy Hill Oyn: Robert Redford, Bo Svenson, Susan Sarandon
Cnbc-e - 21.30

Uzaktan Gelen Yeğen
Tony Egan'ın 20 yıl önce Amerika'ya giden kız kardeşinden bir daha haber alınamaz. Yıllar sonra, doğduğu kasabaya ölüm haberi gelir. Tek oğlu olan Chad, hemen annesinin yaşadığı yere gider ve Aislin'in peşine düşer. Aislin'in babası ve Chad'in amcası arasında eskiye dayanan bir anlaşmazlık olduğu ortaya çıkar. Bu anlaşmazlık giderek genişleyen halkalar şeklinde olayları su yüzüne çıkaracaktır.
Orj.Adı: The Nephew Yön: Eugene Brady Oyn: Pierce Brosnan, Donal McCann, Sinead Cusack [TGRT / 24.00]

Amerikan Kaplanları
Çeşitli ülkelerdeki teröristler işbirliği yaparak güçlerini birleştirmeye ve hükümetlere karşı birlik olmaya karar verirler. Bu işbirliğinden haberdar olan ABD kuvvetleri onlara engel olmak için çözüm üretmeye çalışır. Hapiste infazlarını bekleyen bir grup mahkumu, beraat etmeleri karşılığında bu teröristlere karşı mücadele etmeye çağırırlar.
Orijinal Adı: American Tigers Yön: David Worth Oyn: Sam J. Jones, Cynthia Rothrock
ATV - 01.00

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Mesai öncesi spor yapan memurların ülkesi: Endonezya
Saim Orhan'ın sunduğu Ayna, bu hafta, dünyanın en geniş adalar topluluğuna sahip olan Endonezya'da. Tam 17 bin 500 adadan oluşan ülke , nüfus bakımından dünyanın 4. büyük ülkesi. Müslüman nüfus açısından değerlendirildiğinde ise birinci sırada geliyor. Endonezya'da en ilginç şey, devlet memurlarının her sabah tıpkı öğrenciler gibi sıra olmaları. Buradaki memurlar ayrıca yaptıkları işe göre üniforma giyiyorlar. Aynı işi yapan memurlar tüm Endonezya'da aynı şekilde giyiniyorlar. Cuma sabahları ise mesai öncesi spor yapıyorlar. Müslüman nüfusun % 88 olduğu ülke, uzak doğunun en büyük camilerinden birine sahip: İstiklal Camii. Aynı anda tam 150 bin kişinin ibadet edebileceği bu camide cuma günleri tam anlamıyla insan seli yaşanıyor.
[22.45/ SAMANYOLU]

Sönmeyen Kandiller
Türk dünyasının önemli isimleri dramatik bir anlatımla "Asya'nın Kandilleri" adlı belgeselle ekrana geliyor. Belgesel, Türk coğrafyasında yaşamış; kültür, düşün, sanat ve bilim alanında öne çıkmış kişilerin etik ve estetik değerlerini; yaşadıkları dönemin ve çevrenin kültürel, toplumsal ve siyasal atmosferinden soyutlamadan anlatıyor. [
TRT 2 / 22.25]

Dikkat Şahan yeni bölümlerle çıkabilir
Şahan Gökbakar'ın antimedya şov programı Dikkat Şahan Çıkabilir'de bu hafta; gözüne dondurma saplanan adama hayret edecek ve pazarda satılan popçuların dramına tanık olacağız. Tehlike Çanı'nın konuğu'ayrılıkların şairi' Ahmet Selçuk İlkan. Yeni bölüm Aşk Doktoru'nda ise sürprizler var.
[23.30 /ATV]

Dikkat Şahan yeni bölümlerle çıkabilir
Şahan Gökbakar'ın antimedya şov programı Dikkat Şahan Çıkabilir'de bu hafta; gözüne dondurma saplanan adama hayret edecek ve pazarda satılan popçuların dramına tanık olacağız. Tehlike Çanı'nın konuğu'ayrılıkların şairi' Ahmet Selçuk İlkan. Yeni bölüm Aşk Doktoru'nda ise sürprizler var.
[23.30 /ATV]

Himalayalar'ın zirvesinde 6 Türk
Himalayalar'ın 8 bin metre zirvesi Gasherbrum'a tırmanan altı Türk dağcının doğayla amansız mücadelesi, Tek İpte Altı Yürek adlı bir belgeselle ekrana geliyor. Yönetmenliğini Gamze İstanbulluoğlu'nun yaptığı iki bölümlük belgeselde; Türkiye'den Pakistan'a dünyanın en yüksek dağlarından biri olan Gashebrum II Zirvesi'ne tırmanmak için yola çıkan ve burada 50 gün kalan 6 kişilik tırmanış takımının aylar süren hazırlıkları ve başarı öyküleri yer alıyor.
[13.30 /tv8]

Polisin gözünden Geceyarısı Ekspresi
Soner Yalçın'ın hazırladığı Oradaydım belgeseli, yeni sezona Geceyarısı Ekspresi'nin(Midnight Express) gerçek hikayesiyle başlıyor. Yıllarca uluslararası alanda Türkiye'nin kötü bir imaja sahip olmasına yol açan olay film Geceyarısı Ekspresi'nin gerçek hikayesini, olayı yaşayan Türk polis Engin Elçin Oradaydım Belgeseli'nde anlatıyor. Elçin, yakalama sırasında ve duruşmada gerçekte neler olduğunu, yaşanan olayla film arasındaki farkları ayrıntılarıyla açıklıyor.
[18.10/ CNN TÜRK]

Malta'dan sürgün mektupları
Osmanlı İmparatorluğu'nun son yılları ile Cumhuriyet Dönemi'nin ilk yıllarını kapsayan dönem, TRT ekranlarından "Malta Mektupları" adlı belgesel ile soluk buluyor. Mütareke Dönemi, Malta'da Sürgün Olmak, Malta'dan Kurtuluş ve Sonrası başlıkları altında üç bölümden oluşan belgeselin yapım ve yönetimini Bahriye Fakıoğlu üstleniyor. Malta sürgünleri olayı, Mondros Mütarekesi ile başlayan ve Sakarya Zaferi ile noktalanan bir dönem içinde yer alır. [
TRT 2 / 19.25]
24 Eylül 2005
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED