AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
 
Konuşacaklar
Başbakan'dan sivil topluma kadar her kesimden gelen destekle demokrasiye karşı girişim püskürtüldü. Hukuk tarihinde örneği olmayan kararla durdurulmak istenen Ermeni Konferansı bugün yapılacak.
BUGÜN BİLGİ ÜNİVERSİTESİ'NDE
İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nce durdurulan "Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri" konferansının organizatörleri Bilgi Üniversitesi'ne başvurdu. Rektör Prof. Dr. Uğur, üniversiteyi konferansa açacaklarını bildirdi.

Durdurma kararını savundu
Daha önce, yaptığı konuşmayla konferansın ertelenmesine yol açan Çiçek, "durdurma" kararına sahip çıktı. Kararın ilk olduğu için tartışıldığını savunan Çiçek, konferansın zamanlamasını da eleştirdi.

Paşalara kimse dokunmadı
Konferans durdurulmasına rağmen, emekli subaylar, protesto programlarını değiştirmedi. Kadıköy'den Moda vapuruyla Beşiktaş'a geçen TESUD mensupları, Dolmabahçe'de temsili selamlama yaptı, çelenk koydu.
 Kenan Paşa yasağı destekledi
12 Eylül darbesinin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren, konferansı durdurma kararı için "İyi olmuş" dedi.

Dünyanın ilk kök hücre nakli Alican'a
Bu yötemin dünyada ve Türkiye'de ilk defa bir çocuğa uygulandığına dikkat çeken Prof. Dr. Rana Olguntürk, bu sayede en fazla 2 yıl yaşayabileceği öngörülen Alican'ın yeniden hayata döndüğünü söyledi. Şimdi, ciddi kalp rahatsızlığı bulunan ve nakil bekleyen hastalar için yeni bir umut doğdu.

Halil'i antrenörü yakmış
Avrupa Şampiyonası sonrası Halil Mutlu'nun her iki numunesinde de tespit edilen doping maddesini antrenörünün verdiği ortaya çıktı. Olayı araştıran Doktor Kaya Livanelioğlu, Mutlu'nun antrenörü Cafer Topcu'nun halterciye ilaç verdiğini itiraf ettiğini söyledi.

Gençler 2010'a hazır
Peru'daki 11. 17 Yaşaltı B Gençler Dünya Futbol Şampiyonası'nda Meksika'yı 2-1 yenen Genç Milliler çeyrek finale kalarak Türkiye'yi umutlandırdı. Şimdi Türkiye 2010 Dünya Kupası'na daha bir umutla bakıyor.

'Ben Gerhard Julius Sezar'
Schröder'in iktidar sarhoşluğuna girdiğini iddia eden Alman Bild gazetesi, başbakanlıkta ısrar etmesini, "Schröder, kendisini sonsuza kadar başbakan mı yapmak istiyor? 'Ben Gerhard Julius Sezar' başlığıyla verdi.

 
10 yıl sonra yeni Mekke
Mekke'nin görüntüsü 10 yıl sonra tamamen değişiyor. Kabe çevresinde bulunan dağlar parçalanacak ve Kabe'nin çevresi yaya bölgesine dönüştürülecek. Böylece aynı anda Kabe içinde ve çevresinde 3 milyon kişi ibadet edebilecek.
MHP'li avukatlar birliği!
İfade özgür-lüğünü kısıtlayan süreci başlatan avukatlar, yasağı savundu.
Türkiye'de istikrar var yatırım yapıyoruz
Ofer Grubu'nun sözcüsü Rani Rahav, ekonomideki istikrar ve Türkiye'nin AB sürecindeki konumu yüzünden Türkiye'de yatırım yapmaya karar verdiklerini belirtti ve tüm girişimlerinin kanunlara uygun olduğunu söyledi.
Diyanet'ten Tuğçe fetvası
Yunan Yorgos Seitaridis ile evliliğe hazırlanan manken Tuğçe Kazaz'ın Hristiyan olmasını değerlendiren Diyanet, "Müslüman bir kadının, ister müşrik olsun ister ehl-i kitap olsun, gayrimüslim bir erkekle evlenmesi caiz değildir" açıklaması yaptı.
Yetiştirme yurtlarında taciz rezaleti
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, son beş yılda yetiştirme yurtlarında barınan çocuklardan 478'inin 'taciz' kurbanı olduğunu açıkladı.
DERİN RİTA
Milyonlarca insanın çaresizce kaçtığı "Derin Darbe" filmi gerçek oldu. Rita kasırgası nedeniyle 2 milyon insan güvenli bölgelere kaçıyor.
24 Eylül 2005
Cumartesi
PİYASALAR
Dolar 1,3450
Avro 1.6290
Altın (Cum.) 135,25
Borsa 33.250


HAVA DURUMU
Adana 20 / 27
Ankara 14 / 22
Bursa 15 / 23
Diyarbakır 14 / 30
Erzurum 2 / 22
İstanbul 17 / 22
İzmir 18 / 27
Trabzon 21 / 24

Nijer'de Çocuklar Açlıktan Ölüyor

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

 
 
Y A Z A R L A R
  Fehmi Koru :   Ali Bayramoğlu :
Biz sorularımızı soralım da... Utanç kararı...
  Kürşat Bumin :   Ahmet Kekeç :
"Tarih"i de mahkemelere bırakalım! Vatanın selametini düşünüyorlarsa...
  Taha Kıvanç :   Dücane Cündioğlu :
Kaygılıyım "Hanım! Burada kıyametler kopuyor; korkuyorum…"
  Mehmet Şeker :   Vecdi Akyüz :
Hava nasıl oralarda? Namaz Sureleri ve Duaları
  Fadime Özkan :     Fehmi Koru :
Bu çağın Ebuzer'i Hakan Albayrak'tan eylemli bir dua Bitter realities
 
Mesaj Formu | Abone Formu | Künye | Online İlan
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık
| Arşiv | Bilişim | Dizi


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED