AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ
Ofer: Yatırımlarımız
dünyanın her yerinde

İsrail merkezli Ofer Grubu'nun sözcüsü Rahav, "Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de özelleştirmelere giriyoruz ve neticede bu bir iş" dedi.

Türkiye'de, son günlerde yaşanan tartışmaların odağında yer alan Ofer Ailesi, İsrail'de de, devlete ait rafineri şirketindeki payının satışı nedeniyle, İsrail Hükümeti ile anlaşmazlığa düştü.

Ofer şirketi, İsrail Corporation'daki yüzde 26'lık payını, özelleştirme planları kapsamında devlete satma konusunda vardığı anlaşmayı bozdu. Şirket, dünya enerji piyasalarında yaşanan gelişmelerle birlikte hisselerin değerinin çok yükseldiği gerekçesiyle, bu kararından vazgeçtiğini duyurdu. Ofer şirketinin bu kararı, İsrail hükümetinin büyük tepkisine neden oldu.

Ofer: Girişimlerimiz yasalara uygun

Öte yandan, Ofer Grubu'nun sözcüsü Rani Rahav, İHA'ya telefonla yaptığı açıklamada, TÜPRAŞ'taki hisse alımı konusunda hiçkimsenin yasa dışı hareket edildiğini söyleyemeyeceğini vurguladı.

Ofer sözcüsü, grubun Türkiye'ye ilgisinin ise ekonomideki istikrar ve Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinden kaynaklandığını söyledi. Rahav, "Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de özelleştirmelere giriyoruz ve neticede bu bir iş" dedi.

Türk-İsrail İşadamları Derneği Başkanı Alon Liel de, İsrailli şirketlerin artık Türkiye'ye daha fazla önem vermeye başladıklarını ve Galataport ihalesi ile birlikte İsrail-Türkiye ekonomik ilişkilerinin gelişeceğini belirtti.

  • KUDÜS

    Kilci: Ofer'le görüşmedik

    Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Tüpraş'ın yüzde 14,76'lık bölümünün borsada satışı öncesi Ofer Grubu ile bir görüşme yapmadıklarını söyledi. Galataport ihalesinin yenileneceğine yönelik bir beklentisi olmadığını anlatan Kilci, ödeme planında sürenin yatırımın geri dönüşü hesaplanarak yapıldığını kaydetti. Metin Kilci, Rahmi Koç'un ihaleye ilişin açıklamalarını ise "Kimsenin ihale şartlarını bilmiyorduk deme hakkı yok. Oyun bittikten sonra kaybedenlerin üzüntüleri olacaktır" diye konuştu.

    'Öküzün altında buzağı aranmaz'

    Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, dün katıldığı Yabancı Sermaye Derneği'nin üye toplantısında yaptığı konuşmada İsrailli işadamı Ofer'le ilgili iddialara cevap verdi. Unakıtan şunları söyledi: ''(Ofer'le konuştun mu?) Konuştum. Alıcı adam konuşurum, niye konuşmayayım? (Otel odasında görüşmüş, gizli bir iş yapılmış, bir gecede satılmış...) Davos'a gittiğimde kıştı, kar buz... Dışarıda mı konuşsaydım adamla.

    Hutchison firması var Uzakdoğu'lu Hong Kong'da. Sahibi de 76 yaşında. Türkiye'ye yatırım yapmak istiyor. Uzakdoğu'nun en zengin işadamı olduğu söyleniyor. Türkiye'ye davet ettim, (Geleceğiz) dedi. (Memnun oluruz) dedim. (Sayın Bakan, şu anda nakit 18 milyar doların üzerinde oturuyorum) dedi. (18 milyar doların üzerinde oturuyorum) deyince, dedim ki (Biraz öte gider misiniz, ben de şöyle geleyim) dedim. Kutman da oradaymış, evet adamın Türkiye temsilcisi o, başka temsilci olsa o olacak orada. Bunlar beyhude şeyler, öküz altında buzağı aranmaz.''

  • İSTANBUL




  • 24 Eylül 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED