AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
DERİN RİTA
Milyonlarca insanın çaresizce kaçtığı "Derin Darbe" filmi gerçek oldu. Rita kasırgası nedeniyle 2 milyon insan güvenli bölgelere kaçıyor. Kasırganın bugün şiddetli yağmur ve rüzgarla Galveston ve Houston'u vurması bekleniyor.

Gayrimüslim erkekle evlenmek caiz değil
Diyanet tarafından yapılan açıklamada Müslüman bir kadının, gayrimüslüm bir erkekle evlenmesinin caiz olmadığı belirtildi.

'Ünlü eş' erkeği fena sarsıyor
Psikolog İlkim Öz'e göre bir ünlüyle evli erkekte bir süre sonra özgüven eksikliği ve kompleksler oluşuyor. Gidip de annesiyle dertleşmiyor veya evde çocuğuna bakmıyor. Böyle olunca da yuvaları çabuk yıkılıyor

Kariyerim var asla vazgeçmem
Her 10 kız öğrenciden 9'u evlendikten sonra kendi soyadını kullanmak istiyor. Erkeklerin yüzde 61,7'si ise bu durumu kabullenemiyor. Kadının erkekten yüksek kariyere sahip olması evliliği etkiliyor.

'Kanlı Pazar'dan dostluk derbisine
Sivasspor ile Kayserispor'un 1967 yılındaki maçından sonra olaylar çıkmış ve 39 kişi yaşamını yitirirken, 600 kişi de yaralanmıştı. İki takım 38 yıl sonra tekrar karşı karşıya geliyor. Ama bu kez dostluk ve centilmenlik rüzgarları esiyor.

Yasak yalnız kaldı
İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nce durdurulan "Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri" konferansı, bugün Bilgi Üniversitesi'nde yapılacak. İki güne indirilen konferans bugün gerçekleşecek.

Çiçek iptal kararına sahip çıktı
Mahkemenin konferansı durdurma kararını savunan Adalet Bakanı Çiçek, yargının bağımsız olduğunu belirtirken, konferansın zamanlaması açısından da uygunsuz olduğunu belirtti.

Harekat tamamlandı
Ermeni Konferansı'nın mahkeme kararıyla durdurulması, paşaların harekatını bozmadı. Kadıköy'den Moda Vapuru'yla Beşiktaş'a geçen emekli paşalar, Dolmabahçe önlerinde Ata'ya temsili 'Kuleli Harekatı' selamı verdiler.

İyi olmuş netekim!

Milli Güç Platformu Başbakan'ı suçladı

Papa ziyareti fazla abartıldı
Vatikan'ın İstanbul Temsilcisi Marovitch, Cumhurbaşkanı Sezer'in Papa'yı 2006'da Türkiye'ye davet etmesinin "en doğru tercih" olduğunu belirtti.

Göztepe'ye camiyi vatandaşlar istedi
Büyükşehir Belediyesine 250 imzalı iki sayfalı dilekçe veren semt sakinleri, 60 bin kişinin yaşadığı bölgede namaz kılabilecekleri bir yer bulunmaması sebebiyle plan tadilatında camiye de yer verilmesini istediler.

Alican'ın kalbi kök hücreyle attı
Prof. Dr. Emin Özdoğan, Doç. Dr. Gülsen Sucak, Yrd. Doç. Dr. Serdar Kula ve Dr. Dilek Erer tarafından dünyada ilk kez kalp hastası bir çoçuğa kök hücre nakli yapıldı. Ameliyat son derece başarılı geçti.

Kabe hariç her şey değişecek
Mekke'de, en geç 10 yıl sonra hac döneminde en az 3 milyon kişi ağırlanacak projeler hızla sürdürülüyor. Projeler arasında Mekke'ye metro yapımı da yer alıyor.

'Yurt'ta taciz rezaleti!
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı yurtlarda yaşanan taciz olaylarının sayısı dudak uçuklattı. Son beş yılda çocuklara karşı işlenen "ırza geçme, fiili livata, fuhuşa teşvik" gibi cinsel suçlardan dolayı 478 dava açıldığı bildirildi.

'En acı doğum günü hediyemdi'
Tecaviz iddiasıyla gündeme gelen manken Gamze Özçelik sessizliğini bozdu: Doğum günümde bana çok acı bir hediye verildi. O günden beri hayatımın en kötü günlerini yaşadım.

Soygun blöfü canına maloldu

Türk Mozartlar Salzburg'u fethedecek
Ankaralı iki müzik öğrencisi Türkiye'nin yüzünü ağartan bir başarıya imza attı. 19 yaşındaki Doğa Ebrişim ve Alp Eray Tuğcular dünyanın en ünlü konservatuarı Salzburg Mozarteum'a kabul edilen en genç 'Türk' öğrenciler olarak tarihe geçti.

700 kızın arasında

Kısa kısa..



24 Eylül 2005
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED