AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
'Ünlü eş' erkeği fena sarsıyor

Psikolog İlkim Öz'e göre bir ünlüyle evli erkekte bir süre sonra özgüven eksikliği ve kompleksler oluşuyor. Gidip de annesiyle dertleşmiyor veya evde çocuğuna bakmıyor. Böyle olunca da yuvaları çabuk yıkılıyor

Evlilik terapilerine ilişkin kitaplarıyla tanınan Psikolog İlkim Öz, vaktini gece-gündüz işine ayıran şöhretli kadınların eşlerinin sıkıntı çektiklerini ve psikolojik sorunlar yaşadıklarını söyledi. Öz, "çalışma biçimi gece hayatıyla barışık olan", geceleri çalışan ünlülerin eşlerinin mutlaka sıkıntı çektiğini belirtti.

Gece yaşamında işi olan bir kadınla evliliğin erkek için çok zor olduğunu vurgulayan Öz, bu durumu da "Gece yaşamında işi olan bir erkekle evli kadınlar bunu çok daha kolay taşıyabiliyor. Çünkü kadın daha paylaşımcı, fedakar, hayatta neyi nasıl yapması gerektiğini daha iyi biliyor" sözleriyle açıkladı. Bu kadınların çocuklarına vakit ayırdığını ve evde eşini beklediğini anlatan Öz, şunları söyledi: "Ama, gece dışarıda olan kadının eşi için aynı durum söz konusu değil. Erkek gidip babasıyla dertleşmiyor, çocuklarıyla zaman geçirmiyor ya da erkenden uyumuyor. Ne yapıyor? Zaten erkek kadına göre özgür ruhlu olduğu için bunu fırsat bilerek dışarı çıkıyor. O zaman gerçek evlilik süreci de yaşanmıyor. Bu sektördeki insanlara baktığımız zaman bunlar gerçek anlamda birlikte değiller. Oraya imza atılmış ama birlikte olmadıkları sürece evliliklerinin yürümesi çok zor."

Şöhret olmadığı halde ünlü biriyle evlendikten sonra bir anda toplumun, medyanın gözü önünde olmaya başlayan insanlarda özgüven eksikliği ve kompleks meydana geldiğini belirten İlkim Öz, bunu da şöyle açıkladı: "Ünlü olmayan taraf şöhretli tarafın toplumdaki yerinden dolayı kendi içinde kompleks beslemeye başlıyor... Kendine yabancılaşma gibi duygular da gözlemliyoruz. Bir süre sonra 'ben kimim' diye sorgulamaya başlıyor. Çünkü karşı tarafın hayata karşı duruşu belli. Diğer tarafın öyle birşeyi yok. Ama o da birdenbire şöhret basamaklarını ünlü eşiyle birlikte çıkabiliyor. Tabii o insanın bunu hazmetmesi yaşıyla, kişilik yapısıyla, cinsiyetiyle, aradaki sevgi bağıyla bağlantılı. Ama belli bir yaşa kadar sıradan biri olarak yaşamış ve birdenbire ünlü biriyle evli olmanın psikolojisine girmiş insanlar da maalesef iç dengelerini koruyamıyorlar. Bir yerden sonra o evliliklerde çöküş oluyor."

"Ünlü eşini reddetmeye başlıyor"

Erkeğin ünlü birinin ardından şöhret olmayan bir kadını tercih etmesini de artık "ünlü eşinin pozisyonunu reddetmeye başlamasına" bağlayan Öz, "Erkek eşini ve onun pozisyonunu reddediyor. O davranışı okuduğunuz zaman aslında diyor ki 'ben seni ve senin konumundaki insanları kabul etmiyorum'... Yani orada bir isyan, reddediş var. Demek ki bu erkeğin canı yanmış ki böyle bir çıkışta bulunuyor" dedi. Öz şöhretlerin çocuklarının da bu gelişmelerden olumsuz etkilendiğine işaret etti.

  • (AA)

    Medyatik eş onlara ağır geldi

    Sibel Can-Sulhi Aksüt'ün beraberliğiyle Hülya Avşar-Kaya Çilingiroğlu'nun ilişkisi, eşlerden kadın olanının medyatik birisi olduğu evliliklerin durumuyla ilgili bilgi veriyor. Sibel Can ve Sulhi Aksüt sık sık ayrılacaklarını dile getirirken, Hülya ve Kaya Çilingiroğlu çifti geçtiğimiz günlerde boşandı bile...



  • 24 Eylül 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED