AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

Reklamcı Alinur Velidedeoğlu'na silah şoku
Ünlü reklamcı Alinur Velidedeoğlu çantasında unuttuğu ruhsatlı silahıyla Atatürk Havalimanı'ndan yurtdışına giderken güvenlik görevlileri tarafından kısa süreliğine gözaltına alındı. Ruhsatını havalimanına fakslatan ünlü reklamcı, uçağını kaçırınca, Amsterdam'a başka bir uçakla gitmek zorunda kaldı. Alinur Velidedeoğlu, "150'nin üzerinde eleman çalıştırdığımız için devlet silah taşıma hakkı veriyor. Silahımın olduğunun farkında değilim. Silahı zaten geri vermeyi düsünüyorum" dedi.

  • İSTANBUL

     Cemevlerine 'ibadethane statüsü' için dava
    Cem Vakfı, cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi, ibadet için genel bütçeden pay ayrılması ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Alevi inanç önderlerine kadro tahsis edilmesi taleplerini reddeden Başbakanlık kararının iptali istemiyle Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Cem Vakfı'nın avukatları, dava dilekçesini dün Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne verdiler. Avukat Namık Sofuoğlu, burada yaptığı açıklamada, başlangıçta 2 bin kişinin ayrı ayrı dava açmasının planlandığını, ancak yargıdaki iş yükü nedeniyle tek dava açmayı tercih ettiklerini söyledi.

  • ANKARA (A.A)

     Yolsuzluğun ilacı eğitim
    'Eğitime % 100 Destek Kampanyası' çerçevesinde İmedya Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Münci İnci tarafından inşa ettirilen Münci İnci Bilişim Lisesi'nin temelini Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik attı. Törende konuşan Bakan Çelik, diploma vermekle egitim yapmayı birbirinden ayırmak gerektiğini belirtti. Çelik;'eğer insanlar çifter diploma sahibi olduğu halde kamu kaynaklarını çalıyorsa, üniversite mezunları terörist olabiliyorlarsa, burada şüphesiz ki eğitimin içerik tarafının sorgulanması gerekir. Bir insanın diploma almasıyla gerçek anlamda eğitim alabilmesi farklı şeylerdir" diye konuştu.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ / VAN

     Emine Erdoğan'ın öğrencileri artık okullu
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, geçen yıl okula kazandırdıkları Harranlı kız kardeşleri, tarladan okula götürmek isteyen İlçe Kaymakamı Adil Karataş'a, çocukların babası tepki gösterdi. Daha sonra kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü, babayı ikna etti. Karataş, beraberinde Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, Harran Milli Eğitim Müdürü Bünyamin Durak ve 2 öğretmenle, Meryem ve Fatma Gökhan kardeşlerin çalıştığı Sugeldi Köyü'ndeki tarlaya gitti. Burada kızların babası Abdullah Gökhan ile görüşen öğretmenler, çocukları yeniden okula kazandırmak için geldiklerini ve eğitim masraflarının karşılanacağını belirttiler. Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük ve öğretmenlerin çabası sonucu Abdullah Gökhan, kızlarını tarladan okula göndermeyi kabul etti. Öğretmenlerinin getirdiği önlükleri giyen Meryem ve Fatma Gökhan'ın yanı sıra ablaları İde Gökhan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait bir araçla Harran İlköğretim Okulu'na getirildi. Milli Eğitim Müdürü Küçük ise "Çocukların okula devam etmesi için elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.

  • ŞANLIURFA (A.A)

     Su deposu uyarısı
    Sağlık Bakanlığı, okul yöneticileri ve aile birliği üyelerini, öğrencilerin sağlıklı su tüketimi konusunda uyardı. Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada çocuk nüfusa sağlıklı su ulaştırılmasının hijyen ve sağlıklı açısından önemli olduğu belirtilerek, su ile bulaşan hastalıklarla etkin mücadelede, okul su depolarının temiz olmasının gerekliliği vurgulandı. Bakanlık tarafından başlatılan "Okul Sağlığı Projesi" kapsamında, Türkiye genelinde 9 bin 200 okulun su depolarının dezenfeksiyon işleminin tamamlandığının kaydedildiği açıklamada, bu uygulamanın birinci yarıyıl tatili, okulların açılma ve kapanma dönemleri olmak üzere, yılda 3 kez tekrarlanacağı ifade edildi. Su depolarının paslanma ve oksitlenmeye yol açan demir saçlardan yapılmasının sağlık sorunlarına yol açabildiği vurgulanan açıklamada, depoların krom-nikel ve paslanmaz çelikten inşa edilmesinin gerektiği bildirildi.

  • ANKARA (A.A)

     Burs ve yurt başvuruları 26 Eylül'de başlayacak
    Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim kredisi ile burs almak ve kurumun yurtlarında barınmak isteyen öğrenciler için başvurular 26 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yüksek lisans, doktora, ön kayıt, özel yetenek ve dikey geçiş sınavı ile lisans programına hak girmeye kazanan öğrencilerin başvurabileceği bildirildi. Açıklamada, 5 Ekim tarihinde sona erecek başvuruların "www.kyk.gov.tr" internet adresinden de yapılabileceği belirtildi.

  • ANKARA (A.A)

     İlköğretim okuluna teknoloji sınıfı
    Balıkesir Belediyesi'nin katkılarıyla, Ece Amca İlköğretim Okulu'ndaki bir sınıf "Teknoloji Sınıfı"na dönüştürüldü. Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, "Teknoloji Sınıfı"nın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, okullarda bilgisayarlı sınıflar oluşturulmasıyla eğitimin kalitesi yükselmesinin yanısıra öğrencilerin vizyonunun ve gelişim tempolarının da artacağını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Binay da, teknoloji ile donanmayan okullardaki eğitimin yeterli kaliteye ulaşamayacağını söyledi. Binay, vatandaşları ve kurumları eğitim alanında yardıma çağırdı. Ece Amca İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Hüseyin Yörük ise okula teknoloji sınıfı açılmasında emeği geçen Belediye Başkanı Uğur ile okulun bakım onarım işlerini üstlenen 6. Bakım Merkezi Komutanı Kıdemli Albay Ömer Türk'e teşekkür etti.

  • BALIKESİR (A.A.)

     ITC'den Kızılay'a teşekkür ziyareti
    Irak Türkmen Cephesi (ITC) Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı, Türk Kızılay'ının Telafer'e yardımlarından dolayı Genel Başkan Tekin Küçükali'yi ziyaret etti. Türk Kızılay'ının ırk, din, dil ayrımı yapmadan yardıma koştuğunu söyleyen Küçükali, bu felakette zarar gören budist tapınağını onardıklarını, Müslümanların camilerini ve kabirlerini de yaptıklarını kaydetti. Şimdi kendilerine düşen görevin Irak'taki Türkmenlere yardım götürmek olduğunu belirten Küçükali, "Çünkü onlar bizim soydaşlarımızdır, dindaşlarımızdır" dedi. Küçükali, Kızılay'ın yardımlarının sürüp sürmeyeceği sorusu üzerine, tüm bankalarda açılan 2868 numaralı hesaba para yardımında bulunulabileceği gibi, aynı numaraya SMS de gönderilebileceğini bildirdi.

     Hem eroin hem hap içmiş!
    Ata Türk'ün ölüm nedeninin "uyuşturucu ve uyarıcı maddeye bağlı entoksikasyon" olduğu bildirildi. Adana Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanarak Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen adli rapor sonuçlarına göre, TV yarışmacısı Ata'nın cesedinde, uyuşturucu nitelikli ecstacy hapında bulunan anfetamin ile eroin ve esrar bulgusuna yoğun miktarda rastlanıldığı belirtildi. Kanda etil ve metil alkole rastlanılmadığı kaydedilen raporda Ata'nın uyuşturucu zehirlenmesinden öldüğü ifade edildi.

  • ADANA (A.A)

     Yine mayınlı pusu: 1 şehit
    Teröristlerce Siirt-Eruh karayoluna döşenen mayının askeri konvoyun geçişi sırasında patlaması sonucu, 1 er şehit oldu, 2 er de yaralandı. Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Valilikte gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mayın, Siirt-Pervari karayolunda patladı. Okçular Taburu'na bağlı bir askeri konvoy Köprüçay civarında geçerken, terör örgütü mensuplarınca yola döşenen mayının patlatılması sonucu Piyade er Zeki Yenal Gülseven şehit olurken, iki piyade er yaralandı" dedi. Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde teröristlerce bırakılan zaman ayarlı bombanın imhası sırasında meydana gelen patlamada da, 2 güvenlik görevlisi yaralandı. Van'ın Özalp İlçesi'nde de bombalı eylem yapma hazırlığındaki PKK'lılara yardım ettikleri iddiasıyla iki kişi yakalandı. Gürpınar'da düzenlenen operasyonda ise, Cumhuriyet Polis Merkezi'ne saldırıya da karıştığı öğrenilen bir terörist ölü olarak ele geçirildi.

     Şüpheli araçtan 3 kalaşnikof çıktı
    Haliç Köprüsü'nde şüphe üzerine durdurulan otomobilin bagaj bölümünde, 3 adet kalaşnikof marka silah, 2 adet tabanca ve bu silahlara ait 500 adet mermi ile 1 adet satır ele geçirildi. Otomobildeki 2 kişiden biri yaya olarak kaçmayı başarırken, diğeri polis ekiplerince gözaltına alındı. Bu kişi, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı.

  • İSTANBUL



  • 24 Eylül 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED