AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
İşadamlarıyla her yerde görüşürüm

Başbakan Tayyip Erdoğan, "Başbakanlık'ta, Davos'ta, dünyanın her yerinde bütün iş adamlarıyla görüştüğünü ve özellikle görüşmek istediğini" belirterek, "En iyi şekilde ülkemin yatırımlarını değerlendirmek, değerini yakalamak, değerinin üzerinde bir rantı ülkeme kazandırmak benim görevimdir" dedi. Önceki akşam, Fatih Altaylı'nın ATV'de yayınlanan "Teke Tek" programına katılan Erdoğan, Galataport ve Tüpraş ihalelerini değerlendirdi. Erdoğan, Galataport verilirken bir kira bedeli konduğunu, alan firmanın teklifinin de diğer firmalardan açık ara önde olduğunu belirtti. Erdoğan, şunları kaydetti:

'Benimle dostlukları yok'

"Benimle dostlukları falan yok. Beni nereden tanır, nereden bilirler? Benim kardeşim tornacıydı ve askerden döndükten kısa bir süre sonra, o zaman Oferler'in adı dünyada yok, onların gemilerinde fiter olarak çalışmaya başladı. 8-10 sene kadar onların yerlerinde çalıştı. Başbakan olduktan sonra onlara dedim ki, 'benim kardeşim sizde çalıştı'. Ondan sonraki görüşmelerimiz de nasıl olduğunu soruyorlar, olay budur."

'Ankara'da görüşmedim'

Başbakan Erdoğan, Ofer ile Davos'ta görüştüğünü, ancak bu konunun gündeme gelmediğini anlattı. Erdoğan, "Başbakanlık'ta bir görüşmem olmamıştır. Başbakanlık'ta, Davos'ta, dünyanın her yerinde bütün iş adamalarıyla görüşüyorum. Kendi işadamalarımı da yanıma alıyorum. Onları tanıştırıyorum" dedi.

Tüpraş'ta dedikodu yaygarası

Tüpraş ihalesi ile ilgili "korkunç bir dedikodu yaygarası" olduğunu ifade eden Erdoğan, Tüpraş'ın 14,76'sının Ofer'e verildiğinin söylendiğini belirterek, burada blok satış yapıldığını söyledi. Erdoğan, Sami Ofer ile Bilkent Otel'de yapıldığı söylenen görüşmeyle ilgili olarak "Hiç hatırlamıyorum" dedi. Başbakan, Uzan Grubu medya kuruluşlarının satışıyla ilgili olarak da bazı yayın gruplarının kendisiyle görüştüğünü belirtti ve "Bizim onlara güven vermemiz lazım. Radyolar, arkasından televizyonlar gelecek. Arkasından yatırımlar başlayacak" dedi.

Rocard: Türkiye AB için kazanç

Fransa eski Başbakanı Michel Rocard, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek, Türkiye'nin AB sürecine tam destek verdi. Fransa eski Başbakanı ve Avrupa Parlamento üyesi olan Michel Rocard, Fransa'da kurulan Bağımsız Türkiye komisyonunun üyesi olarak Başbakan Erdoğan ile bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'nin AB'ye üyeliğini desteklediğini tekrarlayan Rochard, Türkiye'siz bir AB'nin eksik kalacağını vurguladı. Türkiye'nin bölgede önemli bir güç olduğunu vurgulayan Rochard, demokratik ve tam özgürlükçü yapının Türkiye'de hakim olması yönünde yapılan çalışmaların önemine değindi. Rocard, Türkiye'nin Ermenistan'la olan ilişkilerini de iyileştirerek bu sorunu ortadan kaldırmasının AB sürecinin hızlandıracağını ifade etti. Erdoğan da, Fransa kamuoyunda Türkiye leyhine bir ortam oluşturan Bağımsız Türkiye Komisyonu için teşekkür etti.

  • ERHAN SEVEN / ANKARA



  • 24 Eylül 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED