AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A

CHP: Yolsuzlukları Meclis'e getireceğiz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Başbakan Erdoğan'ın Tüpraş ve Galataport ihaleleriyle gündeme gelen İsrailli işadamı Sami Ofer ile ilgili beyanatlarını eleştirdi. Özyürek, "Sayın Başbakan ve Maliye Bakanı bu işadamları ile yaptıkları görüşmeleri önce reddetmişler, sonra ortaya çıkınca kabullenmek zorunda kalarak, 'Elbette görüşürüz' demişlerdir" diyerek tepkisini gösterdi. Bu konuyu Meclis açıldığında TBMM gündemine getireceklerini belirten Özyürek, "Bu yaşanan olaylar TBMM'nin bazı işadamları için de kanun çıkardığı ortaya çıkmıştır" dedi. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil ile dün Meclis'te Ofer olayı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Özyürek, CHP'nin yolsuzluklar konusunda kurduğu komisyonun Tüpraş, Kuşadası Limanı ve Galataport ihaleleri ile ilgili yolsuzluk iddialarını araştıracağını ifade etti.

  • TBMM BÜRO / ANKARA

     Danıştay'a dört yeni üye atandı
    Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Danıştay'a 4 üye seçti. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Sezer, Balıkesir Valisi Atıl Uzelgün, eski Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. Genel Müdürü Taci Bayhan, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdülhalik Berber ve Denizcilik Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Hayrettin Kadıoğlu'nu Danıştay üyeliğine getirdi.

     Sezer, Güzelbey'e iki kez uyarı yapmış
    Cumhurbaşkanı Sezer'in, Gaziantep'e yaptığı ziyaret "karşılama skandalı"na neden oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Atatürk'ün nufüs kaydı bulunan belediyemizi ziyaret etmeniz bizi sevindirecektir" yazılı bir faksla Sezer'i belediyeye davet etti. Çankaya Köşkü'nden "Prensip olarak belediyeleri ziyaret etmiyoruz" cevabını alan Güzelbey'e, karşılama törenine belediye başkanının eşsiz gelmesi gerektiği hatırlatıldı. Ziyaret öncesi Köşk'ten Gaziantep Valiliği'ne de, "karşılama heyetinde yer alacak isimler" konusunda son bir uyarı geldi. Güzelbey ise eşini karşılama törenine götürmedi. Ancak Valilik Konağı'nda yapılan törenlerde Semra Sezer ile başkanın eşi Derya Güzelbey, tanıştı ve sohbet ettiler. Başı açık olan Derya Güzelbey ile Semra Sezer, fakir çocuklara dönük projeyi konuştular.

  • VELİ TOPRAK / ANKARA

     Birlik partililer Yeşiller'le görüştü: Bu iş imkansız
    Almanya'da Birlik partileri Hıristiyan Demokrat Birlik ve Hıristiyan Sosyal Birlik (CDU/CSU) ile Birlik 90/Yeşiller eş başkanları, koalisyon ön görüşmeleri için dün bir araya geldi. CDU Genel Başkanı Angela Merkel ve CSU Genel Başkanı Edmund Stoiber ile Birlik 90/Yeşiller eş başkanları Claudia Roth ve Reinhard Butikofer dörtlü görüşme yaptı. Merkel, görüşmenin açık ve dürüst bir atmosfer içinde geçtiğini belirterek, "Ancak farklılıklar çok büyük. İkinci bir görüşme yapmayı şimdilik düşünmüyoruz" dedi.

     Sarkozy ve Giscard yeniden dosya açıyor
    Fransa'da yayımlanan Le Figaro gazetesi, iktidardaki Halk Hareketi Birliği lideri Nicolas Sarkozy ve eski cumhurbaşkanlarından Giscard d'Esteing'in, partinin Avrupa konularında yarın yapacağı toplantılarda Türkiye dosyasını tekrar açacağını yazdı. Sarkozy'nin, "Avrupa'nın inşası konusunda değerlerden konuşulurken, sınırlardan konuşulmadığı" yolundaki görüşlerine yer veren gazete, "UMP lideri, Türkiye konusunu açarak, tabuları yıkmak istiyor"dedi. Le Figaro, "Türkiye'nin Kıbrıs konusunda yayımladığı tek taraflı deklarasyonun, Sarkozy'nin müzakerelerin geciktirilmesi veya imtiyazlı ortaklık istemesi için yeniden fırsat verdiği" yorumunu yaptı.

  • PARİS



  • 24 Eylül 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED