AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
Y A Z A R L A R
Reyting depremi!

Üç kanal ATV, Show ve Kanal D yönetimleri, haber saatlerini kısaltma yönünde ortak karar aldılar. İlk günlerde haberciler bu karara direndiler. Ancak bu sistem yavaş yavaş oturuyor. Dünyanın birçok ülkesinde haber bültenleri yarım saattir. Ancak bizde haber bülteninden ziyade, haber programı yapılıyor. Uzun uzun haberler bültenleri kaplıyor. Bir kanal 40 dakikada haberden çıkıp reklama giriyorsa, diğer kanal onun seyircisini kapmak için beş-yedi dakika daha uzatıyor. Böylece son yedi dakikada, reklamda olan kanaldan gelen seyirci sayısıyla reyting ikiye katlanıyor. Sonuçta ortalamayı yükseltip, ilk yarım saatte başbaşa oldukları reytingde kılpayı öne geçmeyi sağlıyorlar. Acımasız bir reyting savaşında olan Prime Time dediğimiz en çok seyircinin bulunduğu kuşağa oluyor. Kanallar milyarlarca liralık reklam kaybına uğruyor, habercilerin reyting savaşı uzatmalarından dolayı.

Şimdi yarım saat darbesi indirildi habercilere. Kendi bindikleri dalı, acımasız savaşları yüzünden kestiler. Son uygulama ile kimin daha çok izlendiği en adil şekilde ortaya çıkacak. Kanallar da bugüne kadar iki program veya dizi sığdırabildikleri Prime Time'a üç kuşak program yeri açabilecekler. Bu da milyonlarca dolar reklam geliri demektir.

Yeni bir dönem başlıyor televizyonlarda...

* * *

On yaşındaymış çocuk. Denizli'de kerpiç bir evde yaşıyormuş. Dört yaşında kızamık olmuş, o günden beri beşikte yatıyormuş. 24 saat başında nöbet tutup, hiç durmaksızın sallıyormuş ailesi beşiği. Aksi takdirde havale geçiriyor, ölümle burun buruna geliyormuş. Hiç konuşmadan burnundan beslenen bir çocuk. On yaşındaki kızım anlattı, gözyaşları ile. Tişörtünü hediye etmiş ona. Çok ızdırap çektim kızımı dinlerken. Kanal 7'de yayınlanan Deniz Feneri'nden Uğur'u aradım hemen. Uğur gidecek, ömrü sallanan beşikte geçen kıza... Ailesi para yardımı istemiyor. Çok gururlu ve onurlu bir aile. Sadece tedavisi için çare bulunmasını istiyorlar. Küçük Fatma Deniz Feneri'ni bekliyor.

* * *

Haber bültenleri magazin programına döndü... Yakında magazin programları "Başbakan Tayyip Erdoğan baraj açılışı yaptı" diye haberler vermeye başlarsa kimse şaşırmasın. Herşey tersine mi dönüyor ne?

Acaip bir haber boşluğu var memlektte. İş yapar...

* * *

ATV'ye transfer olan Şahan'ı övmüştüm zaman zaman bu sütunlarda. Ancak TV8'den sonra geldiği yeni kanalında esprileri çok kötü. Komedi yapıyor ama güldürmüyor. Şahan aslında komedinin kome'sini yapıyor. "di"yi askıya asmış. Böyle giderse onu da bir yerlere asarlar.

* * *

Star Ana Haber'i niye Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş sunmuyor, adam hem spiker hem de gazeteci diye yazmıştım birbuçuk ay önce. Star Medya Grup Başkanı Cengiz Özdemir geçtiğimiz hafta Ana Haber Bülteni'ne Erdoğan'ı düşündüklerini söyledi. İyi de kanal satılıyor Cengiz Bey... Beklemek niye?...

* * *

Adı Tuğçe Kazaz'dı, Yunanlı ile evlenmek uğuruna Hrıstiyan olup Maria koydu adının bir tarafına. Show muhabiri nikahın yapıldığı kilise önünde canlı yayında herşeyi sordu ama 'Din değitirme' olayına giremedi. Tek sorulacak sual buydu. Bekledik... Ama... Tren gelmiyor nafile...


26 Eylül 2005
Pazartesi
 
BEKİR HAZAR


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi |
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED